icon

Jak dlouho čekat s neprosperujícím těhotenstvím?

apolena25
26. bře 2025

Zdravím Vás, ráda bych si přečetla zkušenosti všech, co čekají na potvrzení jako já, nebo mají zkušenosti s netabulkovým růstem HCG a jinými "radostmi". Stav po KET, teď s víkendovým jednorázovým slabým špiněním a bezpříznakovým průběhem jsem si v pondělí jela pro dg.abortu/mimoděložního/zamlklého těhotenství. Na ultrazvuku embryo 5+5, váček, zárodky všeho, co má mít. Dle KET má být o týden starší. Kontrola za týden. Odpoledne výsledek HCG, od prosperujích odběrů 14 dní zpátky (2x, trojnásobný nárůst v rozmezí tří dnů) do pondělí pouze trojnásobný nárůst. Dle doktorů neřešit, uvidí se za týden, stav embrya odpovídá krvi a co bylo, bylo, vidí, že aktuálně vše odpovídá, nehledě na KET a řízený cyklus, z něčeho vyrostlo.
Obrečela jsem to, "pohřbila ho". Brala jsem, že před týdnem zamlknul a HCG kleslo, proto má zpoždění. O den později jsem se rozhodla jet jako samoplátce na odběr, abych potvrdila, že HCG klesá a domluvila se na vysazení léků a nechala ho v klidu odejít. HCG stouplo, roste asi podobným tempem celých 14 dní, denně tak o 10%, s touhle hodnotou už to dělá pár stovek🤦🏻‍♀️ vím, že u zamlklého může HCG taky růst, ale bývá pokles. Otázka zní, jak dlouho Vás nechali trápit s neprosperujícím těhu? Upřímně mám obavy, že povyroste, bude srdíčko, z toho, co bude dál. Další HCG neodebírám, důvod prod odběr byl zamýšlený pokles, ne naopak.

misha31
26. bře 2025

Pokud je narust fakt jen 10 procent, tak to je hodne spatne. Ja mala narust asi o 20% a potratila jsem v 6tt. Neprosperujici tehu proste.
Konzultovala bych vysazeni tech leku, pockala max týden na zazrak

reeeza
26. bře 2025

Já bych to nedokázala utnout sama a počkala bych s vysazením léků do doby kdy se potvrdí/ nepotvrdí srdeční akce. Ta by už v 6tt, 7tt mohla být. Chápu, že je to strašně náročné a nechceš to zbytečně protagovat. Nedávno jsem měla biochemko, hodně jsem to řešila ten pomalý nárůst hcg a dočetla jsem se v nějaké studii, že 97% těhotenství s pomalu rostoucím hcg bývá neprosperujících. 97 ze 100 je neprodperujících...no jo, ale jsou tu ty 3, který I přes pomalý nárůst hcg donosily mimi. Nikdy nevíš 🤷‍♀️