icon

Jak se zbavit akné na zadku během těhotenství?

lobella
15. čer 2024

Ahoj vsem. Chapu,ze je to nejspis hormonalni, ale uplne tak jednodusse to vzdavat nechci. Pri 1.tehu ok, pri 2. se mi v polovine tehu objevilo akne na zadku. Neni to pupinek semtam,ale proste jeden vedle druheho. Po porodu to zacalo hned mizet. Nyni 3.tehu a totez. Nosim jen bavlnene volnejsi kalhotky, zadne dziny, vetsinou sukne nebo haremky. Intimni mydlo pouzivam x let stejne. Sladke omezeno, vyrazeno, totez mleko,syry, praci prasek roky nemenim, zadna avivaz. Kazdy vecer ve sprse cistim gelem na onlicej, pak mazu kremem, obcas enzymaticky peeling, pouzivam i AHA a BHA kys, to to drzi v mezich, kdy se to dal nezhorsuje,ale ani nezlepsuje. Nadvahu nemam. Jsem hodne v pohybu, posedim minimum. Mam 4-5 tydnu do porodu. Uplne si pamatuju, jak jsem druhou rodina na 4, zadek vystrceny na PA a doktorku a celou dobu mi v hlave bezelo, ze mi cuci na ten osypany zadek🙄 nekdo radu, co jeste zkusit? Jinak k akne na zadku mam asi sklony, i mimo tehu mi staci vzit si dziny k dr, nebo se projet hodku na kole a iz je osypany.