Kdy oznámit těhotenství přátelům a rodině?
Kdy jste oznámily těhotenství? Jak dlouho jste to vydržely? A komu nejdříve (nepočítaje partnera)? 🙈
@ruzovka9988 byli jsme u rodičích na grilovačce, byla tam ségra s dětmi a švagrem, rodiče i my i se synem... Předávala jsem synovi krabičku, jakože máme dáreček. No a jak to před všemi otevřel byly tam malé capáčky 😊 ... Syn (10let) koukal s otevřenou pusou, ségra ta úplně zařvala, švagr se začal chlamat, mamka brečela a taťka šel pro flašku 😂😂 . Doteď lituji toho, že jsem to neměla natočené 😅 . V práci jsem to musela oznámit vedoucí relativně brzo, protože jsem byla zástup takže ať počítá s odchodem kdykoliv (V práci jsem vydržela do 5. měsíce, bylo mi neskutečně zle).
@martivit92 a oznámili jsme to cca jsem byla v 10tt. Takže také brzo, nevydržela jsem protože jsme se snažili o miminko 3 roky 🙂
Po druhém screeningu jsme to řekli rodičům atp. Žijeme v zahraničí, takže se povedlo utajit bříško...ale i v práci to dřív jak v 5. měsíci nevěděli.
Máme za sebou několik ztrát, tak jsme byli opatrní. Nijak jsem se na to nehrnula.
Rodině vždy brzo - dostávali dárečky s ultrazvukem pod stromeček, u třetího dokonce už v 5.tt (Vánoce prostě nepočkají, že 😁). Ale vím, že kdyby to nedopadlo, stejně bych jim to řekla. Zbytku po prvním screeningu.
Ty jo. My to rekli pozde vsem. Nezalezelo jestli rodina nebo Vanoce. A hlavne, ja nemela dlouho bricho, takze snad az ve 25.tt.
Partner, nejlepší kamarádka a zaměstnavatel hned, ostatní po prvním utz, tj. kolem 10tt.
Partner hned, nejlepší kamarádka jeste dřív než partner, protože se mnou dělala test 😅 v práci asi v 8tt protoze sem krvacela a musela na neschopenku. Nejbližší rodině kolem 10tt, mamce bylo divné že sedím doma na neschopence, tak sem nechtela uz mlzit. Širší okolí se to dovědělo až po porodu, kdyz videli dite 😅
Spíše normálně, až minul ten první rizikový trimestr.
Ale já si nepotrpím na nějakou originalitu a podobné tanečky, jaké se dnes nosí.
Širší rodině je asi nejlepší počkat první tři měsíce, blízká rodina podle uvážení, pokud to neroztroubí do světa…🙂
Vždycky hned jakmile vyšel test 😅 měla jsem radost a nedokázala se o to nepodělit. Poslední čtvrté těhotenství jsem i v práci oznámila hned s pozitivním testem. Kvůli náplní práce, abych nedělala nic co by mohlo ublížit.

@ruzovka9988 Synovi a rodině po 1.screeningu, v práci v 18. týdnu.