Kontrola vycházek během těhotenství. Jaké máte zkušenosti?
Krásný den, zajímalo by mě zda máte někdo aktuální zkušenost s postihem při nedodržení vycházek v těhotenství. Přišla Vám v těhotenství kontrola, v prvním těhotenství jsem byla na neschopence skoro 3 měsíce a nepřišla ani jednou…
Kontroly chodí buď namátkově nebo častěji na žádost zaměstnavatele. Vzhledem k tomu že těhotenství se nedá tak dobře simulovat jako bolest páteře, tak zaměstnavatel je nevyžaduje. Postih může být krácení nem. dávek.
Kontroly chodí buď namátkově nebo častěji na žádost zaměstnavatele. Vzhledem k tomu že těhotenství se nedá tak dobře simulovat jako bolest páteře, tak zaměstnavatel je nevyžaduje. Postih může být krácení nem. dávek.
@sagitta33 naopak, neschopenky v těhotenství jsou ještě zneužívanější než jakékoliv jiné. Kontrolor neví, na jakou dg. Jde. Obvykle jde na udání a při jedné kontrole obejde neschopenkáře v okolí, takže předvídat to moc nejde, což je samozřejmě naprosto v pořádku.
Ahoj rozhodně dodrzuj protože přijdeš jak o práci tak o peníze když tě doma nezastihnou, pokud máš vycházky je to ok,na mě kontrola nepřišla ale sestře na oboje těhotenství přišla kontrola takže naštěstí byla doma a je zodpovědná.nic není jen tak...
Tak pokud mas neschopenku tak z nejakeho duvodu a urcite mas vychazky. Takze ven o vychazkach a pak domu. Pokud se ti to nelibi, muzes neschopenku ukoncit a jit do prace.
Přesně jak je psáno výše, on jen ví, že je na adrese někdo na PN, neví s čím ten člověk marodí.
Manžel byl skoro rok na PN a přišel jen jednou na kontrolu.
Mě by vycházky asi zabily, takže jsem obě těhotenství pracovala i když to druhé bylo velmi rizikové, marodila jsem jen poslední měsíc a to už to opravdu bylo potřeba. Pokud ti nic není pracuj a vycházky tě omezovat nebudou. A to, že ti zaměstnavatel řekl, ať jdeš marodit je nesmysl.
Tak ja chtěla taky pracovat a sefova mi řekla, ze pro me nema uz místo a myslela, ze budu na rizikovém do porodu. ( ale 12 tky na benzine ) chtěla jsem jen upravit pracovní dobu na 8 hodin, nic víc.
Tak ja chtěla taky pracovat a sefova mi řekla, ze pro me nema uz místo a myslela, ze budu na rizikovém do porodu. ( ale 12 tky na benzine ) chtěla jsem jen upravit pracovní dobu na 8 hodin, nic víc.
@anonym_3712f0 pokud nemá možnost ti vyjít vstříc, tak máš sedět doma a má ti dávat 100% platu, žádná PN.
@anonym_3712f0 to je ale tvůj problém, že jsi na to přistoupila, neb ze zákona je překážka na jejich straně a ty ses tak zbytečně ochudila o 100% plat vs. PN a neomezené vycházky vs. PN ... ano zaměstnavatelé to zkouší a je na každém, co si nechá líbit, bohužel pak na tom ta zaměstnankyně dost tratí
@anonym_3712f0 to je ale tvůj problém, že jsi na to přistoupila, neb ze zákona je překážka na jejich straně a ty ses tak zbytečně ochudila o 100% plat vs. PN a neomezené vycházky vs. PN ... ano zaměstnavatelé to zkouší a je na každém, co si nechá líbit, bohužel pak na tom ta zaměstnankyně dost tratí
@moudivlacek jeej takovou bídu jsem dostala, na PN jsem nastoupila z důvodu krvácení a hroziciho potratu a na nic jsem ji nepristoupila neb vim, ze i kdyz je fajnová tak je na druhou stranu mrska..
Přišla jednou hned na začátku (cca 3.týden neschopenky, už to nebylo pod zaměstnavatelem), pak už ne. Byla jsem na neschopenku celé těhotenství. Nedodržovala jsem, byli jsme i na 4 dny úplně mimo, nikdy nic. Při té jediné kontrole přišli hned po osmé ranní.

Rozhodně bych nedodržovala, psychické zdraví je přednější