icon

Kontrola vycházek během těhotenství. Jaké máte zkušenosti?

xxxbell
2. dub 2026

Krásný den, zajímalo by mě zda máte někdo aktuální zkušenost s postihem při nedodržení vycházek v těhotenství. Přišla Vám v těhotenství kontrola, v prvním těhotenství jsem byla na neschopence skoro 3 měsíce a nepřišla ani jednou…

pavlinkaaa87
2. dub 2026

Rozhodně bych nedodržovala, psychické zdraví je přednější

sagitta33
2. dub 2026

Kontroly chodí buď namátkově nebo častěji na žádost zaměstnavatele. Vzhledem k tomu že těhotenství se nedá tak dobře simulovat jako bolest páteře, tak zaměstnavatel je nevyžaduje. Postih může být krácení nem. dávek.

drep
2. dub 2026
@sagitta33

Kontroly chodí buď namátkově nebo častěji na žádost zaměstnavatele. Vzhledem k tomu že těhotenství se nedá tak dobře simulovat jako bolest páteře, tak zaměstnavatel je nevyžaduje. Postih může být krácení nem. dávek.

@sagitta33 naopak, neschopenky v těhotenství jsou ještě zneužívanější než jakékoliv jiné. Kontrolor neví, na jakou dg. Jde. Obvykle jde na udání a při jedné kontrole obejde neschopenkáře v okolí, takže předvídat to moc nejde, což je samozřejmě naprosto v pořádku.

anonym_26a99b
3. dub 2026

Ahoj rozhodně dodrzuj protože přijdeš jak o práci tak o peníze když tě doma nezastihnou, pokud máš vycházky je to ok,na mě kontrola nepřišla ale sestře na oboje těhotenství přišla kontrola takže naštěstí byla doma a je zodpovědná.nic není jen tak...

kakba
Včera ve 14:05

Tak pokud mas neschopenku tak z nejakeho duvodu a urcite mas vychazky. Takze ven o vychazkach a pak domu. Pokud se ti to nelibi, muzes neschopenku ukoncit a jit do prace.

uzivatelkapetra
Dnes v 06:53

Přesně jak je psáno výše, on jen ví, že je na adrese někdo na PN, neví s čím ten člověk marodí.
Manžel byl skoro rok na PN a přišel jen jednou na kontrolu.
Mě by vycházky asi zabily, takže jsem obě těhotenství pracovala i když to druhé bylo velmi rizikové, marodila jsem jen poslední měsíc a to už to opravdu bylo potřeba. Pokud ti nic není pracuj a vycházky tě omezovat nebudou. A to, že ti zaměstnavatel řekl, ať jdeš marodit je nesmysl.

anonym_3712f0
Dnes v 07:27

Tak ja chtěla taky pracovat a sefova mi řekla, ze pro me nema uz místo a myslela, ze budu na rizikovém do porodu. ( ale 12 tky na benzine ) chtěla jsem jen upravit pracovní dobu na 8 hodin, nic víc.

uzivatelkapetra
Dnes v 07:32
@anonym_3712f0

Tak ja chtěla taky pracovat a sefova mi řekla, ze pro me nema uz místo a myslela, ze budu na rizikovém do porodu. ( ale 12 tky na benzine ) chtěla jsem jen upravit pracovní dobu na 8 hodin, nic víc.

@anonym_3712f0 pokud nemá možnost ti vyjít vstříc, tak máš sedět doma a má ti dávat 100% platu, žádná PN.

moudivlacek
Dnes v 16:31
@anonym_3712f0

@anonym_3712f0 to je ale tvůj problém, že jsi na to přistoupila, neb ze zákona je překážka na jejich straně a ty ses tak zbytečně ochudila o 100% plat vs. PN a neomezené vycházky vs. PN ... ano zaměstnavatelé to zkouší a je na každém, co si nechá líbit, bohužel pak na tom ta zaměstnankyně dost tratí

lucynka721
Autor odpověď smazal
anonym_3712f0
Dnes v 18:49
@moudivlacek

@anonym_3712f0 to je ale tvůj problém, že jsi na to přistoupila, neb ze zákona je překážka na jejich straně a ty ses tak zbytečně ochudila o 100% plat vs. PN a neomezené vycházky vs. PN ... ano zaměstnavatelé to zkouší a je na každém, co si nechá líbit, bohužel pak na tom ta zaměstnankyně dost tratí

@moudivlacek jeej takovou bídu jsem dostala, na PN jsem nastoupila z důvodu krvácení a hroziciho potratu a na nic jsem ji nepristoupila neb vim, ze i kdyz je fajnová tak je na druhou stranu mrska..

daduna171
Dnes v 19:23

Mně přišla hned druhý měsíc,co jsem byla doma a pak až do porodu ne😊

krtcice
Dnes v 19:59

Přišla jednou hned na začátku (cca 3.týden neschopenky, už to nebylo pod zaměstnavatelem), pak už ne. Byla jsem na neschopenku celé těhotenství. Nedodržovala jsem, byli jsme i na 4 dny úplně mimo, nikdy nic. Při té jediné kontrole přišli hned po osmé ranní.