icon

Kopnutí proudem v těhotenství. Může se miminku něco stát?

molu18
22. říj 2025

Ahojte, jsem v 29 tt a dnes když jsem vytahovala kabel od nabíječky z notebooku mě kopl elektrický proud do malíku na pravé ruce, nebylo to nějak vyrazné ale cítila jsem to.. Jinde jsem nic necítila. Může se něco stát miminku? Co mám dělat?

1pomnenka
22. říj 2025

Nic, není to přímý zásah el. proudem.

molu18
autor
22. říj 2025
@1pomnenka

Nic, není to přímý zásah el. proudem.

@1pomnenka Myslíte, že to nemohlo projít až k miminku?Kromě malíku jsem to jinde necítila, nemám ani žádné potíže. Cca po 3-5 min. jsem cítila pohyby miminka, od té doby zatím nic, je to asi 45 min.. V elektřine se vůbec nevyznám, vím jen, že umí být docela nebezpečná, mám strach..

molu18
autor
22. říj 2025

Je tu prosím nějaká maminka co se jí to taky stalo? Bylo pak vše v pořádku? Nebo pokud je tu i nějaký odborník, odbornice na proud budu ráda za názor.

jancazao
22. říj 2025
@molu18

Je tu prosím nějaká maminka co se jí to taky stalo? Bylo pak vše v pořádku? Nebo pokud je tu i nějaký odborník, odbornice na proud budu ráda za názor.

@molu18 pokud máš strach, zavolej na pohotovost.
Ale podle popisu ti vůbec nic není, takže ani miminku.

miryp
22. říj 2025
@molu18

@molu18 jako že by na MK chodili elektrikáři? Ty bych tedy hledala spíše na fcb v městských skupinách... Pakliže máš obavy, máš místo vypisování na MK volat svému ošetřujícímu lékaři, popř. na porodnické oddělení, kteří se ti k tomu relevantně vyjádří.
Já dostala v těhotenství ránu od elektrického ohradníku a ne, nic nebylo mně ani synovi...

misha31
22. říj 2025

Ja dostala v tehu vetsi slupu o el.ohradnik. Nic se nestalo, syn je zdravy. Z te nabijecky jsi dostala malou davku a to mimcu nemuze ublizit.

molu18
autor
Autor odpověď smazal
molu18
autor
22. říj 2025
@miryp

@molu18 jako že by na MK chodili elektrikáři? Ty bych tedy hledala spíše na fcb v městských skupinách... Pakliže máš obavy, máš místo vypisování na MK volat svému ošetřujícímu lékaři, popř. na porodnické oddělení, kteří se ti k tomu relevantně vyjádří.
Já dostala v těhotenství ránu od elektrického ohradníku a ne, nic nebylo mně ani synovi...

@misha31 Byla jste na vyšetření u lékaře?
Miminko se pohybuje, tak doufám, že mu nic není...Nevím jak by to lékař vyšetřoval..
@miryp

voskovkyapastelky
22. říj 2025

V těhotenství jsem opravovala skartovačku a zapomněla ji vytáhnout z elektřiny. Dostala jsem šlupku. Vše v pohodě, dle sestry na gyn bych musela dostat ránu "že bych odletěla", aby se něco stalo.

miryp
22. říj 2025
@molu18

Miminko se pohybuje, tak doufám, že mu nic není...Nevím jak by to lékař vyšetřoval..
@miryp

@molu18 ne, neměla jsem k tomu důvod.

1pomnenka
22. říj 2025
@molu18

@1pomnenka Myslíte, že to nemohlo projít až k miminku?Kromě malíku jsem to jinde necítila, nemám ani žádné potíže. Cca po 3-5 min. jsem cítila pohyby miminka, od té doby zatím nic, je to asi 45 min.. V elektřine se vůbec nevyznám, vím jen, že umí být docela nebezpečná, mám strach..

@molu18 Ne, nebyl to přímý zásah proudem. Kdyby ano, odletěla bys 2 metry a posadila se na zadek. Nic takového se ti nepřihodilo, tak nevím, proč plašíš.

misha31
22. říj 2025
@molu18

@miryp

@molu18 nebyla, do 220V bych to neresila. A z nabijecky jsi dostala asi max 12V

sagitta33
22. říj 2025

Uklidni se, jediné co může miminku ublížit je tvoje hysterie a ne zašimrání na malíčku.

molu18
autor
22. říj 2025

Děkuji holky, díky vám jsem klidnější. Nechci hysterčit, rozum mi i říká, že to bude v pohodě, ale stejně jak se tomu nerozumím, tak jsem měla obavy.. Díky za příspěvky.

reeeza
22. říj 2025

No a mimi kope i nadále? Pokud ano tak bych to přestala řešit 🙂

molu18
autor
22. říj 2025
@reeeza

No a mimi kope i nadále? Pokud ano tak bych to přestala řešit 🙂

@reeeza Naštěstí mimi kope nadále.

dominge
23. říj 2025

@molu18 mě se to tě kar stalo asi v 7 měsíci. Byla celkem velká rána a kluk je zdraví dnes 9 let 😉

j.a.n.i
23. říj 2025
@misha31

@molu18 nebyla, do 220V bych to neresila. A z nabijecky jsi dostala asi max 12V

@misha31 Spis max 20V pri proudu do cca 5A, ale jinak souhlas.

molu18
autor
23. říj 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i Na nabíječke je napsané 20V a 3,25 A. Je to už moc?

misha31
23. říj 2025
@molu18

@j.a.n.i Na nabíječke je napsané 20V a 3,25 A. Je to už moc?

@molu18 jezis neni, to je fakt nic. Prestan se s tim uz trapit.

misha31
23. říj 2025
@j.a.n.i

@j.a.n.i to uz preci neni rozdil, akorat je ted pani zase vystrasena 🫣🫣🫣 je to nic

molu18
autor
23. říj 2025
@misha31

@molu18 jezis neni, to je fakt nic. Prestan se s tim uz trapit.

@misha31 Dobře, děkuji 🙂

terkaterka31
23. říj 2025
@molu18

@misha31 Dobře, děkuji 🙂

@molu18 mě v těhotenství taky kopla nabíječka a v pohodě, na vyšetření jsem nebyla

j.a.n.i
24. říj 2025
@misha31

@j.a.n.i to uz preci neni rozdil, akorat je ted pani zase vystrasena 🫣🫣🫣 je to nic

@misha31 Neni, taky jsem to v tom prispevku psala, ale když uz jsou uvadeny konkrétní hodnoty, tak maji byt správně.