icon

Krevní testy PAPP-A a Free-b HCG, jsou v pořádku?

lusiana125
29. dub 2015

Ahoj holky,

dneska jsem si přinesla od gynekoložky výsledky krevních testů, na první screening jdu až 7.5. tak jsem trošku nervozní. Třeba mi poradí některá zkušenejší z vás zda je to v pořádku?

PAPP-A 0.54 mIU/ml
Free-b HCG 50.45 mIU/ml

Krevní testy PAPP-A a Free-b HCG, jsou v pořádku?
zednice
29. dub 2015

já tomu taky moc nerozumím, ale vše je negativní tak by to mělo být OK🙂

misadan
29. dub 2015

Ty co jsou negativní, tak je v pohodě....a ty poslední dvě hodnoty se porovnávají až se screeningem (nějaký jejich program) Samy o sobě nemají vypovídací hodnotu.... (alespoň tak já byla poučena a ty dvě hodnoty jsem ani neviděla...)

lusiana125
autor
29. dub 2015

@misadan děkuji tak se mi ulevilo

p1983k
29. dub 2015

Musí ty hodnoty spojit s výsledkem z ultrazvuku,věkem matky,váhou atd.,no a pak jim to vyplivne výsledek 😉

tyna94
10. únor 2019

@lusiana1 asi uz to neni aktualni ale mam takovy dotaz, na screening jdu ve ctvrtek , mam hodnoty Papp-a 0,75 a free-b hcg 54,96, tak se chci zeptat jak si tenkrat dopadla ty,me dr rekla ze krev vysla na screening negativni a vse je v poradku,ale mam tu hodnotu hcg cervene, tak nevim proc 🙂

mialagia
10. únor 2019

@tyna94 podívej se na ty hodnoty mom, to je poměřitelná hodnota, u toho hcg to asi není mom ne?

tyna94
10. únor 2019

tak tam mam teda Papp- a 0,746 (0,58MoM) // a pak free-b HCG 54,96 (0,85MoM) mela sem jeste jeden papir tak tam to takhle bylo vypsane 🙂

@mialagia

mialagia
10. únor 2019

@tyna94 to bude ok, ten papp má být vyšší než 0,4 mom a to hcg zase nižší než 2 mom cca, tak jsi v normě..ideální je, když je oboje kolem 1..ale pak ještě k tomu utz, šíjové projasnění a nosní kůstka..🙂

tyna94
10. únor 2019

@mialagia super dekuji 🙂 moc se v tom nevyznam,ale verim tomu ze bude vse v poradku 🙂 jen me zarazilo ze tam bylo to hcg cervene :D tak sem se trochu bala 🙂 ale samozrejme vim,ze nikdy to nemuze nikdo zarucit urcite 🙂 ale verim tomu ,

tyna94
10. únor 2019

@mialagia ono asi i záleži třeba na tom kdy odebírali krev ne ? 🙂 mám utz 14.2. ale krev na screening sem mela uz 25.1. tak sem myslela ze je to celkem brzy 🙂

mialagia
10. únor 2019

@tyna94 to nevím v jakém jsi tt? ta krev se má ale brát dřív než ten utz, taky jsem to tak měla v obou těhu..proč to hcg máš červeně netuším, to mi přijde zrovna v pohodě, jako když už tak mi přijde trochu nižší ten papp, ale jak jsem psala, v normě, takže ok, právě proto se to vyjadřuje v tý hodnotě mom, která vlastně zahrnuje přepočet na ten příslušný tt, kdy ten odběr krve byl, aby ty hodnoty šlo srovnávat..

tyna94
10. únor 2019

@mialagia nějak 13+ nevím přesně 😊 dám vědět jak dopadneme ve čtvrtek mám sice dobrou Dr. Ale někdy mi přijde ,že ty horší zprávy neříká hned 😁 tak uvidíme 😊myslím pořád pozitivně syn mě zaměstnává že nemám čas na nejaky hororový konce ale i tak sem nervózní 😊

lusiana125
autor
11. únor 2019

@tyna94 mám doma naprosto zdravou dceru... 3,4roku... Akorát se narodila předčasně začátek 36 tt a dokonce mám druhou 8.mes dcerku 😉 ty hodnoty nic o sobě neznamenají... Je důležité to hodnotit dohromady s ultrazvukem