icon

Měly jste během těhu problém s Rh-? Kolik máte dětí?

andrisek07
5. čer 2012

Zajímalo by mě,jestli ste někdo měl vyloženě problém třeba že vám porod vyvolali,dítě mělo silnou žloutenku,dostalo transfuzi a jestli třeba někdo máte i přesto víc než 2 děti?Já mám dvě,u obou byli velké komplikace a stejně bych chtěla jednou 3.Tak by mě zajímalo,jestli někdo máte zkušenosti.Dokonce nemůžu ani darovat krev,protože mám protilátky šíleně vysoké :(

tehulka12
5. čer 2012

@andrisek07 Ja bych do toho asi nesla.Osobni zkusenost teda nemam.Jen jsem v nemocnici lezela s maminkou,kzera chodila na ty intrauterinni transfuze-miminku do delohy.Chodila opakovane myslim,ze po nekolika tydnech.Miminko je dost ohrozene temi tvymi protilatkami a pri kazdem dalsim tehotenstvi se to zhorsuje. Radeji se porad se svym gynekologem.

jasminy
5. čer 2012

Já mám Rh-, těhotenství i porod úplně bez problému, po porodu jsem dostala injekci. Malá je zdravá a má Rh+.
Protilátky mi kontrolovali v těhotenství třikrát a vždycky to bylo v pořádku. Jo, a chtěla bych ještě jedno dítě.

tehulka12
5. čer 2012

@jasminy No,ale to jsi v uplne jine situaci.Zakladatelka na rozdil od tebe ty protilatky pozitivni ma.Takze u tebe se asi pri dalsim tehotenstvi nic dit nebude.Miminko ohrozuji ty protilatky a ty je nemas.To ockovani nemusi zaprat na 100% a pak se ty protilatky vytvori.Protoze jsou to protilatky proti Rh+,tak ohrozuji to mimink,ktere ma Rh+ skupini.Jakou bude mit skupinu dalsi dite dopredu nevis,proto bych do toho dalsiho ditete nesla,kdyz uz predesle deti meli problem.Pri kazdem dalsim tehotenstvi bude protilatek vic a ohrozeni vetsi.

andrisek07
autor
16. čer 2012

@jasminy No já měla právě problémy,první porod vyvolali o 3týdny dřív,malá měl silnou žloutenku a v 6ti týdnech musela na transfuzi krve.No a druhej mě brali krev každé 4 týdny,od 30t sem musela ležet v nemocnici a porod mi vyvolali už o 4 týdny dřív,malej ležel 3 týdny na jipce pod lampama,2 dny byl na kapačkách a dostal 3 tarnsfuze krve.Do 6ti měsíců musel brát železo a kyselinu listovou.

jasminy
16. čer 2012

To je mi líto, koukám, že jsem vlastně měla štěstí.Ani jsem nevěděla, co to může způsobit. Brala jsem to tak, že se to musí v tomhle případě kontrolovat. Sladká nevědomost.

ebsian
17. čer 2012

Jak to tak čtu, tak doufám, že mě něco podobného nepotká..Mám A- a manžel A+ 🙂 No a doktorka mi řekla, že mi píchnou injekci v 26tt. Co se bude dít dál?Bude se to do porodu ještě sledovat?

majka1976
18. čer 2012

Já jsem A-, můj první manžel byl AB+ . Jen nás víc hlídali, když se nic nedělo, tak se nic neřešilo. Dcera se narodila a byla AB- . To jsem taky nechápala, že si vzala "písmenka" z otce a "znaménko" ode mě. Teď mám partnera, co je A- jako já, četla jsem, že z této kombinace může vzejít jen A- nebo 0-, tak doufám, že to opět nějak přežiju.

tehulka12
18. čer 2012

@majka1976 Ale takhle to není,Dcera si nemůže vzít obě písmenka od jednoho rodiče.Prostě si vzala od tebe tvoje A a od manžela to B z AB.Musí mít od každého něco, to je zákon genetiky.Ten Rh faktor má po tobě tam už je to složitější.

majka1976
19. čer 2012

@tehulka12 Jo, to až takhle tomu nerozumím 🙂 já si vždycky mylela (to mám z TV), že dítě musí mít krev po otci, tak jsem myslela, že mi ji v nemocnici vyměnili 🙂)) ale ta podoba se nezapře, ta je jeho se vším všudy......teda skoro....hlavně jsem ráda, že to dobře dopadlo, nás mínusových je málo a je to fakt docela problém

andrisek07
autor
20. čer 2012

@majka1976 Naše děcka mají obě skupinu A po mě a + mají po tatkovi.To je dobře že ted má partner -,to by mělo být snad v pořádku 🙂 Mě doktoři řekli že pokud chci ještě dítě tak si ho mám prej pořídit s nějakým jiným tatínkem,fakt vtipálci :D

andrisek07
autor
20. čer 2012

@ebsian Ahoj,no mě právě během těhu ty iněkce nepíchali,mě až po prvním porodu(myslím že tehdy se to během těhu ještě nedělalo) no a u druhého už by mi to bylo na nic takže mi ju nepíchli už ani po porodu :( S tím že tam ten anti-D v krvi mám ve velké míře ale i přesto s emi dělají protilátky 😒

ebsian
20. čer 2012

@andrisek07 A byl po porodu nějaký problém? Transfúze?

andrisek07
autor
20. čer 2012

@ebsian Malá měla 3 dny žloutenku a do 6ti týdnů byla žlutá,fakt hodně a pak v těch 6ti týdnech pobledla,byla spává a ncehtěla jest tak nástup do nemocnice a transfuze a maleho mi vzali hned po porodu,ten byl 3 týdny na jipce pod lampou,2 dny na kapačkách a 3 transfuze dostal,doktoři už nevěděli co s ním že to ještě nezažili.Pouštěli nás 24 den dom,A do 6ti měsíců bral železo a kys list.První porod 37+0 a druhej 36+0

pejtho
15. srp 2012

Ahojky, já mám RH - a manžel RH+. U prvního těhu vše bez problému, po porodu jsem dostala injekci-AntiD . Dcerka má RH+
Teď jsem ve 29tt s druhou holčičkou a zatím vše bez komplikací a doufám, že to tak i zůstane. Ale myslela jsem si, že když se dnes po porodu dává ta injekce, tak že už by mělo být vše OK a teď z toho mám trošku vítr...

terkaz
15. srp 2012

Ahojky, mam dve krasne zdrave deti. Ja mam RH-, manzel +. Takze neplaste 😉

ined77
18. lis 2014

Dobrý večer maminky,

do naší Wiki knihovničky byl právě přidán nový článek Hemolytická nemoc novorozenců https://www.modrykonik.cz/hemolyticka-nemoc-nov....
Budu moc ráda, pokud ty z Vás, které mají s tímto onemocněním zkušenosti, se o ně podělí i s ostatními maminkami. Vaše životní příběhy jistě pomohou i dalším maminkám, které třeba zrovna v těchto dnech prožívají to samé a hledají veškeré dostupné informace o této problematice.

Předem Vám velice děkuji za Váš čas a také za to, že pomáháte Wiki knihovničku tvořit a rozšiřovat o cenné informace a zkušenosti.

Krásný večer a ještě jednou velké díky,
Denisa.

@terkaz @pejtho @andrisek07 @ebsian @majka1976 @tehulka12 @jasminy ... a další 🙂.

adaliska
3. kvě 2017

Ahoj. Já mám O Rh neg a manžel A Rh poz. Máme čtyři děti a vsechny zdraví. Dostávala jsem po porodu injekce a během těhu AntiD.

astyna
3. kvě 2017

Sestra má také RH- a manžel RH+, mají 2 děti, jedno potratila. Ale to nebylo vlivem RH-.