icon

Může se dát v těhotenství umrtvovací injekce na zub?

katakin
2. kvě 2010

Ahoj, mám velikou prosbu, nevíte, jak je to s "umrtvovací" injekcí na zuby v těhotenství (jsem 22tt) ? Byla jsem asi před 10-ti dny s bolestí zubu u dr, zub mi vyvrtala a říkala, že kdyby to bolelo dál, bude muset pod injekcí vyndat nervy. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím někdo máte zkušenost - zda ta injekce nemůže mimču uškodit? Bez umrtvení bych tahání nervů asi opravdu nezvládla... Díky moc 😉

eloana
3. kvě 2010

ahoj katakin---umrtvovaci injekce se muze do urciteho mesice -nevim presne do ktereho.
Ale pokud by to bylo nezbytne snad by to mimcu nejak zasadne neublizilo

yavvie
4. srp 2013

Moze sa to, je to iba lokalna anestezia. Samozrejme s rozumom, ale ked neni na vyber tak to je bezpecne.
Mne vyberali podozrive znamienko s lokalnou tak som si to celkom studovala.
Dokonca je umrtvenie lepsie ako robit zakrok na zuboch bez s tym, ze tu bolest nejak pretrpis - vtedy sa k miminku dostavaju vsetky tvoje vyplavene hormony stresu a to mu rozhodne nerobi dobre.

zrzzynka
16. srp 2013

Mně vrtali hned 2 zuby najednou a dostala jsem hned 2 injekce 😒
Nicméně nevadí to do 7 měsíce, tak si stihni toho zubaře zařídit - budeš mít pak lepší pocit, že máš zuby ok..
Mně teda říkal, ž to, že se Ti v těhu kazí víc zuby jsou jen další z pověr ale pro svůj klid jsem tam šla dobrovolně a to zubaře fakt nesnáším!! 😠
Takže injekce určitě nevadí, také jsem se toho bála 🙂