icon

Nečekaný obrat - úspěch po hospitalizaci kvůli údajně zamlklému těhotenství

kriss93
8. zář 2025

Zdravím vás ženy. Rada bych se podělila o svou aktuální zkušenost a možná tak dala naději i někomu dalšímu..
v úterý 2.9. Jsem byla na první těhotenské kontrole u mé doktorky. Dle ms jsem měla být už 8tt. MUDr ale nic nevidela, pouze prázdný váček, bavili jsme se o tom, že první slabě pozitivní test jsem měla až 21.8. A ze si tedy myslím, že tehu bude mladší. Rekla, ze to by mohlo odpovídat.. Nabrala mi hcg a šla sem dom. Ještě ten den mi volala ať si sbalím tašku a jedu hned zpět, že mám hcg moc vysoké na to, aby nic nebylo vidět (4500) a že to bude pravděpodobně mimoděložní těhotenství (váček v děloze prý mohou vytvářet hormony, jako takový fejk). Totální stres a beznaděj, ještě týž den hospitalizace. V nemocnici souhlasili s názorem mé MUDr, ale nedokázali lokalizovat mimoděložní tehu. Proto řekli ze uvidíme zítra. Následně stále nemohli nic mimo najít, hcg stale stoupalo, ale presto me hnali na kyretáž a ze pak se podle hcg uvidí zda to bylo zamlklé, nebo mimoděložní.. sesypala sem se, co když je jen mladší? Všichni lékaři to odmítali, že při takovém hcg by už něco museli vidět. Nakonec vyloučili mimoděložní a řekli ze to je zamlklé tehu. Ještě 2x se me snažili přesvědčit na kyretáž, ja si vydupala ještě týden počkat. Protože jsem byla bezpříznaková, pustili mě domů s tím, že v pondělí 8.9. Mam opět přijít, lačná a že uděláme kontrolu a pak kyretáž. Rovnou si mě i zapsali na rozpis operací… všichni měli jasno, zamlklé těhotenství.
Dnes je 8.9. Ja právě přišla z nemocnice, plna emocí, protože dnešní kontrola ukázala velký zvrat. Nejen že pani doktorka již viděla plod odpovídající 6tt, ale hlavně srdeční akci! A podle ní zatím vše vypadá v pořádku.

Vim ze se ještě může pokazit spousta věcí, ale první bitvu jsme vybojovali. 😍
A ja dekuju všem co tady sdílely svůj příběh s podobným scénářem, díky kterým jsem viděla, ze má prcek ještě naději. Samozřejmě sem počítala s variantou kyretáže, ale chtěla sem mít 100% jistotu že prcek neprospívá, abych si v budoucnu neříkala co kdyby… A tak pokud si v podobné situaci a tvé zdraví není ohroženo, klidně týden počkej.. a i když to třeba nedopadne happy endem, ty budeš mít jistotu, že si udělala maximum. 🙂

dididodo
8. zář 2025

@kriss93 gratuluji. Jeste ze jsi si stala za svým. Stalo to za to🍀

kriss93
autor
8. zář 2025
@dididodo

@kriss93 gratuluji. Jeste ze jsi si stala za svým. Stalo to za to🍀

@dididodo děkuji. 🙏 nakonec jsem ještě dnes stihla kontrolu i u své MUDr a i ta potvrdila mladší vitální těhotenství se srdeční akci a další kontrola za 14 dní. 🥳 Omlouvala se mi, že mě zbytečně vyděsila, ale že se bála toho mimoděložního, což chápu.. nechtěla riskovat můj život. 🙂