Nedostatek vitamínu D a vápníku v těhotenství
Ahoj holky tak jsem v 15 tt ,a přej mám upnej deficit vitamínů D a vápníku,tak jsem dostala kapičky a vitamíny,k tomu ještě musím brát hořčík ten mám také nižší,k tomu ještě beru multivitamín prenatální,takže vitamíny do mě 😉a doufám že teď už bude vše v pohodě a Mimi bude zdravé.
@maruskateruska môžem sa spýtať, ako na ten vápnik a Dčko prišli?...robili ti testy, alebo si mala nejaké problémy?...ja som 17tt ale nemôžem vôbec mliečne výrobky...max. tvarohový koláč 🙂
No já měla takový problém jako je brnění nohy a ruky a nebylo mě dobře,vzali mi krev a tam zjistili nízkou hodnotu štítné žlázy,tak mě poslali na endokrinologii a tak mi udělali testy na vitamíny a minerály.ja jinak mléčné výrobky nikdy moc nemusela max sýry atd ty obsahují taky vápník ale holt mi to nestačilo.
@maruskateruska aha...tak naštastie také problémy nemám, ale ani syry nemôžem ☹...tak hlavne aby ti to pomohlo...mna akurát bolí chrbát...cez deň nie, ale v noci sa budím na bolesť ...ale možno je to len pretože vytuhnem v nejakej blbej polohe...cez deň to vždy rozchodím
Jo tak ,asi by to melo pomoct ..jinak vápník není jen v mléčných výrobkách ,dostala jsem brožurku zkusím vyfotit.
Ahojky z mléčných výrobku dnes uz skoro žádný vápník do těla nedostaneš zvlášť z mléka . Pokud mužů poradit kup si od Justu Basico jsou to koloidní minerály tj.nejlepe vstřebatelne. Obsahuje vápník, hořčík,železo,draslík,mangan,zinek,med,selen. Just ma všechny kombinace vychytane a přímo u výrobku Basico uvádí plánování rodičovství. Ja od nich beru více produktu a mnohokrát jsem se přesvědčila, ze to co člověk kupuje v lékárně míč nefunguje.
To je zajimave,kdyz jsem se dr ptala jestli mam vapnik a magnezko ok,tak mi rekla,ze na to se testy nedelaji..
Na magnezko piju magnesium mineralku,na vapnik makovy olej,na železo jsem si koupila nosarin od justu,jim vajicka a cervenou repu..
No to je prave ono oni udělají testy pouze na to co oni chtějí a to Vám to ještě ani nedají do ruky. Lidé všeobecně ani netuší ze třeba měd je důležitá při tvorbě červených krvine a pro správnou funkci centrální nervové soustavy atd. atd. To samé je když přinese té moč jim stačí PH 5,4 a jste pro ne dobra. Ale to uz je hranice kyselosti správně byste měli mít 7
Přesně já měla problémy,s brnění ruky a nohy a takový hnusný stavy,jwste přes otěhotnění m tenkrát,udelali mi snad veškerý vyšetření a nic nezjistili,rekli mi ať beru jen magnesko hořčík,ale takhle na endokrinologii mi vzala i na ty minerálů krev a zjistila nedostatek vápníku a vitamínů E které je dost dulezitej,ale tady je kámen úrazu to že hořčík a vápník i stim Ečkem jsem měla tenkrát brát současně,jak by se bral jen hořčík tak by stavy ještě horšili a to se mě přesně stalo..Já jsem vděčná že konečně na to přišla paní doktorka,a přitom je to taková novinka...a já už si myslela že mám třeba deprese nervy atd..

Oprava Tedy prenatal.