icon

Nipt test po pozitivním screeningovém výsledku: Jak to dopadlo?

frigule
5. únor 2025

Ahoj , v testu mi vyšlo riziko 1:260 ds a zítra jdu na nipt test. Jsem z toho úplně špatná :( vyšlo to někomu taky takhle a narodilo se zdravé děťátko ? Děkuji za odpověď

corry21
5. únor 2025

@frigule měla jsem to podobně u syna, mám dojem že 1:350? Přesně už nevím, šedá zóna. Šla jsem do odberu klků, protože mi to mohli vzít hned druhý den a další byl výsledek, do niptu jsem nešla jen kvůli té délce čekání. A vyšlo nám to negativně. Rekli ti k tomu něco víc? Jestli zvysilo riziko krev, věk, nebo tam jsou uzv znaky? Ty jsou jakoby nejsmerodatnejsi. Držím palce ať to dobře dopadne. Říkej si že je to jen odhad rizika, 249 dětí z 250 ve tvým riziku se narodí zdravých. Pevný nervy...

vlasta1981
5. únor 2025

@frigule prosím tě jen buď v klidu ...hod se do klidu . Já měla dá 1:190
Nipt byl hraniční ..doporučím ti test CFFNA je to z tvé krve ,separuje se z něj dna dítěte na vady . Je to na pojišťovnu a cfdna je 99% úspěšný . Já ho volila před plodovou a klky . Nechtěla jsem zásah do rizikoveho tehu .
Hlavně zamestnej hlavu . Není to jen o tom čísle ale o komplexním vyšetření . Zbytek to vyselmv normálu ? Co nosoretni kustka ? Šíjové projasnění ?
Nevím kolik ti je ale mně tyhle falešné poplašné výsledky vyskočili kvůli věku .

cherie24
6. únor 2025

@vlasta1981 vážně vám je pojišťovna platila? Jak jste toho docílili? My měli riziko 1:120 a platit jsme museli komplet vše ze svého. Stálo nás to 12 tisíc, ale do odběru z klků se nám nechtělo. Pořád bylo vyšší riziko potratu nebo komplikací po odběru než riziko nemoci plodu ... Už jsem ale taky slyšela, že když je k testům důvod, pojišťovna to hradí. Nám bylo na screeningu řečeno, že to je jen pro samoplátce. 🤷

domza
6. únor 2025

Mela jsem tuším 1:125. Šla jsem na odběr plodové vody a vše dopadlo dobre 🙂

vlasta1981
6. únor 2025

@cherie24 ano samozřejmě. Byli jsme v genetu. Na první screening i tedy druhý třetí mi dala Dr žádanku . Druhý screening jsem platila ale pojišťovna mi ho vrátila . Nipt na pojišťovnu,cfdna také . Řekněte si o to . Sic nevím kde chodíte ale i pojišťovny proplácí zaplacené screening vyšetření .

vlasta1981
6. únor 2025

@cherie24 to vás pěkně podvedli . Vždy je možnost na pojišťovnu. I nám nabídli test za 12 tis . Mi si vybrali ten na pojišťovnu s tím že pokud vyjde špatně uděláme ten placený . Je to jen o lidech . Ptejte se . Já bych do plodovky ani klků nešla pokud by tam nebylo vyčerpáno možnosti neinvazivní

adula000
6. únor 2025

Kamarádka měla 1:4 a vše v pořádku🙂

cherie24
6. únor 2025

@vlasta1981 aha, my jsme byli na screeningu pokaždé u jednoho gynekologa, není to žádné středisko. Navrhl mi jen 2 možnosti - Panorama nebo odběr z klků. Navíc si nás pak převzal do péče místo mojí gynekoložky jakožto vyšší pracoviště. Tak možná, že kdybych se pídila i jinde než u toho gynekologa, tak bychom to vyřešili taky na pojišťovnu. Ale na to ani nebyla síla v tu chvíli ...

vlasta1981
6. únor 2025

@cherie24 chápu . Ale asi bych navštívila nějakou kliniku můžeš i sama za sebe kontaktovat a nechat si udělat asi za 700 utz na vady atd nevím odkud jsi jaké máš možnosti. Můžeš si nechat udělat třeba V tom genetu i ten screening na vlastní náklady a pojišťovna to to proplati zpětné . V tomhle řadovému gyne nevěřím a moje se o takové věci ani nesnaží .

corry21
6. únor 2025

@vlasta1981 souhlasím, takové věci má vyšetřovat genetik, který se tomu plně věnuje, má to nakoukane a má zkušenosti. Osobně bych nesla k og ani na prvotrimestralni screening a to mám svou gyn moc ráda a vím že je pečlivá. Jen to spektrum péče kterou musí obsáhnout je úplně jiné než na genetickém pracovisti

vlasta1981
6. únor 2025

@corry21 ano . Od toho tihle odborníci jsou .

frigule
autor
8. únor 2025

@vlasta1981 tak nt mám 2 mm a nb 3,3 mm . Vic se v tom nevyznám a vůbec nevím co je a co není norma...

vlasta1981
8. únor 2025

@frigule moje nt 2.1 a nb3.5 a vše v pořádku . A vyjádření genetika nemáte ?

frigule
autor
8. únor 2025

@vlasta1981
@vlasta1981 v závěru je napsáno že je zvýšené riziko chromozomální aberace u plodu. Tak jsem šla na ten nipt za 13000 a výsledný budou za dva týdny. Každopádně jsem nic neplatila ,tak nevím jestli to nemám zaplatit až potom.

vlasta1981
8. únor 2025

@frigule to je divné že jste nepaltila hned před odběrem
A já si opravdu myslím že vše bude ok

frigule
autor
9. únor 2025

@vlasta1981 třeba to mám od pojišťovny zaplacené,ale mám vojenskou a to jsem nikde nevycetla ,že by to proplaceli. Každopádně děkuji , ty dva týdny čekání budou nekonečný :(

vlasta1981
9. únor 2025

@frigule já vím jak se cítíte . Prošla jsem si tím také . Ale myslím že to bude ok . Moc držím palce 🍀

frigule
autor
9. únor 2025

@vlasta1981 děkuji moc ❤️

frigule
autor
11. únor 2025

@cherie24 já právě taky nic neplatila ,prvně mi Dr řekla do telefonu,že to stojí 13000 a pak o tom nebyla ani zmínka,když jsem tam šla. Sestřička ,co mi brala krev říkala,že se to prej neplatí,tak nevím. Každopádně jedině dobře.