icon

Otužování na začátku těhotenství. Ano či ne?

reeeza
8. kvě 2025

Ahoj holky. Jak vnímáte otužování na začátku těhotenství?

Je kolem toho celkem diskuze - někdy se to vůbec nedoporučuje, jindy že prý je to prospěšné.. Takže vůbec nevím, jak k tomu přistupovat. Jsem jen 5tt. Do vody ale lezu vždycky pomalinku a postupně přivykám na chlad. Nejsem jako můj chlap, ten tam vždy skočí hned šipku 😂🥶

Nejde mi o otužování v ledové vodě, ale ani se nechci koupat ve vyhřátém rybníku. Máme tu Atlantik, momentálně cca 10°C.

Než jsem otěhotněla, tak jsem se už 2x koupala ten měsíc. Nepřišlo mi to kdovíjak hrozný...Ale už jsem několikrát potratila a bojím se, že by to mohlo ohrozit mimi..

Co myslíte?

1pomnenka
8. kvě 2025

Tak takhle studený Atlantik by viděl maximálně moje kotníky. Úplně cítím tu ledárnu. Neblbni a nech to na období po porodu.

konidana
8. kvě 2025

@reeeza v tehotensvi muzes podle svych pocitu a trochu opatrneji delat vsechno, co jsi byla zvykla delat pred otehotnenim. Zejmena v pocatku tehotenstvi to na plod nema zadny vetsi vliv. To je hop nebo trop za jakychkoli podminek.

Ja teprve zhruba v teto fazi sve tehotenstvi zjistila, prave po navratu z divoke vody. Padlovali jsme na nejtezsi divoke vode, co jsem kdy jela a i jsem nekolik set metru v ty balvanity a studeny rece plavala, kdyz jsme se cvakli. Ale podle zkusenych kamaradu to bylo naprosto bezpecne (pro zdravy mlady lidi), ze nas v pohode vzdy odlovi. Kdybych vedela, ze jsem tehotna, tak do takoveho extremu asi nejdu, ale nakonec to bylo uplne v pohode😁

kubesovaadelka
8. kvě 2025

Nevím jak Atlantik, ale já se otuzovala od začátku těhotenství až dokonce, i v den porodu ještě v nejstudenější vodě co nám teče doma (máme ze studny) pořádně jsem prodychavala a na gynde mi na to nic neřekli. Jediné co, tak jsem brala magnosolv, ale to skrz něco jiné, rodila jsem týden po termínu

kosi_cek
8. kvě 2025

@reeeza taky mám ta sebou pár potratů, ale ještě víc úspěšných těhotenství a zrovna v sezoně jednoho z nich jsem se aktivně otužovala ve vodě pod 10 stupňů až vysekávané kvůli vrstvě ledu, v otužování jsem dál.pokračovala, cítila jsem si s tím v pohodě, s potratem jsem tedy docela počítala, ale jen proto, že jsem to už zažila a a kvůli věku (40+, to.je hold větší šance, že to nevyjde), ale vše v pohodě. PS. Vlastně jsem se otužovaka zároveň kojící i těhotná 😉