icon

Partner se vyhýbá intimitě v těhotenství. Jak to řešit?

reeeza
31. říj 2025

Ahoj holky. Jdu trochu s kůží na trh. Partner se mnou nechce spát :(.

Jsem ve 30tt a tak od 22tt mi je celkem dobře ( jen mě třeba občas pálí žáha, pobolí břicho či záda), ale cítím se fajn a chuť na sex mám. Partner se tomu ale opravdu vyhýbá. Když na to zavedu rozhovor, prý má o mě starost a nechce mi nijak přitížit. Prostě se mu to úplně vypnulo a nemá momentálně na sex ani pomyšlení, ani nemasturbuje, nic.

Jsem z toho celkem smutná, mrzí mě to. Vlastně kvůli tomu nejsem vůbec v pohodě. Příjdu si pak škaredá a neatraktivní. Roste ve mě frustrace a i vztek. Kvůli němu mám úplně zkažené těhotenství. Měla bych se cítit hezky a být v pohodě, místo toho se cítím vlastně hrozně. Tak teď jsem si vylila mé sebestředné pocity😁😭😭

Samozřejmě je tu i ta rovina, že i on má své pocity a já na ně beru zřetel. Snažím se ho chápat a smířit se s tím. Holt jde jen o sex. Jinak je opravdu starostlivý, mazlíme se, hladí mi bříško, pomáhá s čím potřebuju atp. Je skvělý a vím, že i on už je trochu ve stresu z nadcházejícího porodu ( beru heparin na ředění krve a porodnici máme daleko, je to první porod atp.), finanční zodpovědnosti atp...Je celkově přehnaně zodpovědný, a tak mi příjde, že se prostě zaměřil na všechny ty zodpovědnosti spojené s těhotenstvím, porodem a příchodem miminka...a nějak zapomíná, že můžeme mít I radosti typu SEX 😁😅

Mám to nechat být a nějak si to zpracovat? Jak? Zažila jste to některá? Nebo mám se snažit mu promluvit do duše? Příjde mi, že to nemá cenu, jako by měl změněné hormony 😅😅

anonym_a063e8
31. říj 2025

Tak pokud je opravdu ten důvod strach, tak s tím nic neuděláš. A to by nechtěl od tebe třeba ani orální sex? Pokud ne, tak je to hodně divný.
Zkušenost nemám, ale rozhodně bych s ním promluvila ještě jednou. Domluvila se třeba na tom, že kdyby ti to opravdu bylo nepříjemné, tak ho zastavíš, když má strach.
No a další varianta je, že ho těhotenství dostává natolik, že by se mu ani nepostavil.🤷‍♀️ A můžeš vydržet a doufat, že po porodu se to změní.

nanyh
31. říj 2025

@reeeza Vydrž to. U nás sex je a také to ale není ono. Předtím jsme jeli moc, teď minimálně. A ještě mi přijde, že si o to musím říct. Mě to mrzelo, taky jsem kvůli tomu plakala. Ale prostě to není jako předtím. Nemůžeme vyvádět tak, jak jsme zvyklý a proto to mého tolik ,,nebaví”. Při poloze ze zadu mě to bolí, nechci teď drsnější styk, na který ho mám ,,naučeného” a ve finále, když jednou byl, tak jsem zakrvácela, tak viděl, jakou mám obavu. Taky vím, že nejsem tolik přitažlivá. Dole vypadám ,,hůř” jak je to prokrvené a přeci jen, se to tělo přizpůsobuje miminku. Vydrž, věřím, že bude po porodu lépe a vše fajn🍀 Teď jen doufat ve spící miminka a vše to s partnery doženeme.🙂

anonym_230fe5
1. lis 2025

Ano, zažila jsem to. Ze začátku těhotenství, kdy to vlastně nebylo nijak poznat, jsme spolu spali, následně tak jednou za měsíc a někdy od půlky těhotenství vůbec, protože přítel nechtěl, pořád se vymlouval. Normálně jsem se těšila na přenášení, že budeme vyvolávat porod, dřív mi ale praskla plodovka a nic z toho nebylo. Předtím mi tvrdil, že mu břicho nevadí, po porodu mi řekl, že mu to přišlo divný když tam někdo bydlí a nejspíš se i bál. Paradoxně jsme v šestinedělí byli jak urvaní ze řetězu, asi zakázané ovoce, oba jsme strašně chtěli, ale udrželi jsme se. :D

anonym_573acb
1. lis 2025

Ahoj mám to úplně stejně, jsem v 31tt a ani nevím kdy byl naposledy sex.. Vidím, že se manželovi do toho nechce, vyhýbá se tomu, když ho začnu hladit a podobně tak je nesvůj... Přitom předchozí 2 těhotenství jsme normálne fungovali celé těhotenství... Taky mi je z toho smutno, cítím se neatraktivní, nemilovaná... A to jsem si vědoma, že po porodu s 3 dětmi to asi nebude o nic lepší..

anonym_6ac0dd
3. lis 2025

Nyní jsem na začátku 35. týdne a poslední styk byl nějak ve 27. týdnu. Manžel se bojí, abych nezačala rodit dřív 😀 A po tom posledním styku jsem další den lehounce špinila na další den na kontrole mi našli lehký zánět, ale nic hroznýho. Věř mi, chápu tvou frustraci, mám jí taky 😂 Ale aspoň jednou týdně se mi ho podaří přemluvit ke společné masturbaci, ale není to ono 😒

reeeza
autor
5. lis 2025

Holky moc děkuju za příspěvky, koukám, že nebudeme až taková výjimka 😅 Jako mrzí mě, že to nejde aspoň nahradit jinými praktikami. Partner je ale prostě vypnutý a nemá na to ani pomyšlení 😅 No co už, nutit ho nebudu. Jen se modlím, že po šestinedělí se vše znovu nastartuje, jak má 😂

anonym_fea5a5
8. lis 2025

@reeeza U nás to bylo dost podobně, především ze začátku těhu, kdy jsme měli i zákaz od lékaře,ale jednou za měsíc už prostě musel a já nebyla proti 😅ALE co chci říct,že chlapi, když mají strach, aby nám neublížili ,aby neublížili miminku, prostě cokoliv ,co si oni v hlavě nastaví, tak je to snad horší,než u nás ženských 😁Zkus mu to říct zcela narovinu, že máš na něj chuť ,že jsi mluvila s lékařem a nemůže se ti/vám nic stát a zda by nechtěl aspoň ty hrátky,že bude zábava nebo ať se jde aspoň koukat ( nevěřím,že se nepřidá). 😁Na chlapa prostě musíš zcela přímo. Hele ,jsme veliké, máme (ne)sexy proporce ,prostě to není jako předtím a oni to chudáci nikdy neřeknou nahlas, ale víc nás vnímají právě jako ty matky, jako chrám dítěte ,než jako sexy dračice,i když JSME nádherné! ❤️ Určitě se to vrátí po porodu a budete si zase užívat intimní chvilky 🍀 Jediné co doporučuji- ať ji nikdy nevidí,ani teď ,ani při porodu ,aby se mu to v hlavě nepřeplo 🥲🤭 Aspoň já bych to svému muži nedovolila.

reeeza
autor
9. lis 2025
@anonym_fea5a5

@reeeza U nás to bylo dost podobně, především ze začátku těhu, kdy jsme měli i zákaz od lékaře,ale jednou za měsíc už prostě musel a já nebyla proti 😅ALE co chci říct,že chlapi, když mají strach, aby nám neublížili ,aby neublížili miminku, prostě cokoliv ,co si oni v hlavě nastaví, tak je to snad horší,než u nás ženských 😁Zkus mu to říct zcela narovinu, že máš na něj chuť ,že jsi mluvila s lékařem a nemůže se ti/vám nic stát a zda by nechtěl aspoň ty hrátky,že bude zábava nebo ať se jde aspoň koukat ( nevěřím,že se nepřidá). 😁Na chlapa prostě musíš zcela přímo. Hele ,jsme veliké, máme (ne)sexy proporce ,prostě to není jako předtím a oni to chudáci nikdy neřeknou nahlas, ale víc nás vnímají právě jako ty matky, jako chrám dítěte ,než jako sexy dračice,i když JSME nádherné! ❤️ Určitě se to vrátí po porodu a budete si zase užívat intimní chvilky 🍀 Jediné co doporučuji- ať ji nikdy nevidí,ani teď ,ani při porodu ,aby se mu to v hlavě nepřeplo 🥲🤭 Aspoň já bych to svému muži nedovolila.

@anonym_fea5a5 moc děkuju 🙏🙂