Pasterovaná carbonara omáčka
Holky, tak jsem tu zas 😁 právě jsem neodolala a dala si těstoviny s omáčkou carbonara od Panzani. Vím, že do téhle omáčky se dávají syrové žloutky, ale omáčka byla pasterovaná. Znamená to tedy, že by měla být bezpečná i pro těhotené, že? Ve složení jsou sice napsané vaječné žloutky, ale předpokládám, že pokud je omáčka pasterovaná, mělo by to být ok, že? Asi už raději přestanu číst, všude plno seznamu zakázaných potravin 🤦♀️😁
@slunicko1551 tehotenstvi neni nemoc. Muzes jist vsechno, jen dej pozor na syrove maso, zejmena kureci, ze ktereho casto byvaji strevni infekce. Oddeluj striktne prkynka, jedno nech jen na maso. Z vajec salmonela nehrozi, spis z toho masa. Alespon tak mi to rekli na hygiene, kdyz jsem mela salmonelu. Jedla jsem tatarak. Nebylo to ale z hoveziho, pry ten muj typ byl dle laborky z kureciho (nikoliv vsak ze syroveho vejce). Tedy kuchar spatne umyl nacini po praci s kurecim a sel mi delat tatarak z hoveziho. Listerie to same dle hygieny.
Díky moc! 🙂 já mám pocit, že jak to tak čtu na netu, nebezpečné je snad téměř vše. Takže to taky přestávám řešit 🙂 to bych pak taky mohla skončit jen na vodě a chlebu 😁
@sudylichozrout salmonela je na slupce od vajicek,proto by se vzdycky mely varit zvlast 🙂
@slunicko1551 pokud je tepelne opracovana tak samozrejme ji jist muzes

@slunicko1551 já jí doma dělám normálně. Vůbec by mě nenapadlo to nejíst, protože jí mám moc ráda 💜