Podpora v nezaměstnanosti v těhotenství. Mám nárok?
Chtela bych se zeptat, jestli nahodou někdo nevíte nebo máte podobnou zkušenost, jak je to s podporou během těhotenství.
31.8. mi skončil rodičovský příspěvek a nyní jsem znovu těhotná a v 6 měsíci těhotenství. Ještě před prvním těhotenství jsem nebyla nikdy zaměstnaná a studovala jsem. Zajímá mě proto, jestli mám nějaký nárok na podporu v nezaměstnanosti, když teď nemám žádné příjmy. Jak dal případně postupovat a co je potřeba doložit.
Měla ses jít hned 2.9. buď nahlásit na pracák nebo aspoň na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě mladší 7 let. Teď si budeš nejspíš doplácet zdravotní za září sama. Obejdi si to co nejdřív.
Děkuji moc za zprávy. Byla jsem už na socialce a tam mě odkázali na zdravotní pojišťovnu, kde za mě od 1.9. plati pojišťovna sociální a zdravotní, jelikož pečiji o dítě do 15 let. Nějak tak mi to bylo řečeno.

Ahoj, určitě si dojdi na úřad práce zaregistrovat, jinak si budeš muset platit zdravotní pojištění. Myslím že je to 1803Kč za měsíc a asi už budeš mít dluh za září. Na úřadu práce Tě zaregistrují. Registrovaným zdravotní pojištění platí stát. Podporu v nezaměstnanosti bys měla dostat pokud jsi pečovala o dítě do 4 let. Narozením dítěte pak další rodičovská. Držím palce.