icon

Předporodní signály nebo falešné kontrakce. Jak jste to měly vy?

marketanovakova14
24. pro 2025

Ahoj holky, termín mám až za necelé tři týdny. Ale dnes od rána mě bolí dole, mám takové menstruační křeče a celkově mě bolí břicho, takové jak “elektrické výboje”, někdy mám pocit, že kontrakce, ale celý den se to nezpravidelňuje. Je to jiné než tuhnutí břicha, které jsem měla doteď třeba 5x - 15x denně. U prvního jsem to poznala cca 12 hodin předtím, než se začal porod rozjíždět, že se něco chystá. Teď už je to 12 hodin a nic se nemění. Máme odjet za rodinou po republice na několik dní. Jak jste to měli vy? Měli jste tenhle “předporodní stav” třeba i dny a týdny? Děkuji za postřehy.

zmrzlinka
25. pro 2025

Můžeš rodit a taky nemusíš.V tomhle stavu bych nikam nejela.Ale to musíš vědět Ty jestli se na to cítíš nebo ne.Porodnice jsou všude 😉

palja
25. pro 2025

@marketanovakova14 zkus si dát teplou vanu, pak uvidíš. Já jsem měla první porod jako silné menstruaci bolesti a druhý porod takovou zvláštní bolest v břiše, spíš jako zlucnikovy záchvat, pocit kamení v břiše. Tam to byl ale průser, protože přestala fungovat placenta

anonym_1e82b8
25. pro 2025

Poslíčky jsem měla měsíc před porodem každý den. Vždy to přešlo, druhý den zase.

anpineapple
25. pro 2025

Mne břicho tvrdlo taky dost a kdyz přišlo takové jine "tvrdnutí", tak to opravdu porod znamenalo, cca za dva dny

jarka993
25. pro 2025

Asi bych zajela do porodnice na vyšetrení a uvidí se .. držím palečky .Taky mam termín porodu za 3 týdny 😊

alianan
25. pro 2025

Také bych šla do vany a uvidí se.
Můj gynekolog na takovéhle bolení ke konci těhotenství vždy říkal, že ve svém týdnu už mám nárok na všechno bolení světa.

kuki012
26. pro 2025

Pokud chceš rodit v konkrétní porodnici, nic bych neriskovala. Vyšetření taky nic neřekne, známou poslali z porodnice domů a následně k nim jela sanita, která dorazila až po porodu. U mě to proběhlo tak, že se v podstatě nic nedělo, odpoledne jsem ještě uklízela a k večeru šla na procházku, silnější poslíčky jsem měla asi tak dvě hodiny před tím než mi praskla voda. Porodu nic nenasvědčovalo, proběhl před termínem, který mi vypočítali ještě dříve než jsem očekávala. Navíc jsem v pátek byla u doktora, speciálně jsem se ptala, jestli to nevypadá, že by se chystalo ven, ujistil mě, že ne a voda mi praskla v neděli po čtvrté ráno...

lis6
26. pro 2025
@kuki012

Pokud chceš rodit v konkrétní porodnici, nic bych neriskovala. Vyšetření taky nic neřekne, známou poslali z porodnice domů a následně k nim jela sanita, která dorazila až po porodu. U mě to proběhlo tak, že se v podstatě nic nedělo, odpoledne jsem ještě uklízela a k večeru šla na procházku, silnější poslíčky jsem měla asi tak dvě hodiny před tím než mi praskla voda. Porodu nic nenasvědčovalo, proběhl před termínem, který mi vypočítali ještě dříve než jsem očekávala. Navíc jsem v pátek byla u doktora, speciálně jsem se ptala, jestli to nevypadá, že by se chystalo ven, ujistil mě, že ne a voda mi praskla v neděli po čtvrté ráno...

@kuki012 taky jsem byla ve čtvrtek na kontrole, kdy se nic nechystalo a v pátek rodila, v 37. týdnu