Strava při nevolnostech v těhotenství. Máte tip?
Ahoj holky, prosím vás o radu, typy, co jíst a pít na začátku těhotenství. Ze všeho mi je špatně, musím se nutit i do pití a to se mám zdravě stravovat.. Co vám nedělalo potíže?
Polykání těhotenských vitamínu je taky hrůza, mám mamavit..je něco lepší k polknutí?
Vím, že tyhle potíže k těhotenství patří, ale budu ráda za nějaké rady jak to lépe zvládnout.
Já třeba vitamíny musela v prvním trimestru vynechat úplně, protože lepší bez nich, než zvracet.
Jíst jsme zvládala "bílé škoroby" - rohlík, těstoviny, piškoty... a to obvykle bez ničeho (dost často jsme měla třeba u sebe rohlík nakrájený na kolečka a ujídala celé dopoledne fakt o jednotlivých kolečkách) a tvaroh (tvaroh samotný, pribiňáček, míša zmrzlina... Vždycky jen chlazené přímo z lednice, po lžičkách a bez příchutí.) Pití pocházela v malém množství magnézka a slabounkej čaj, Občas studené mléko. (Fakt fest blbě na, tudíž čistě na výčtu těhle potravin my bylo naštěstí jen něco přes týden, ... v lepší dny procházelo i třeba jablko, nebo kuřecí prsa...)
Ráno jsem pojedla pár piškotů a pak jsem byla živá na nektarinkách :D obecně bych jedla a pila to, co mi dělá nejmenší potíže. Moc mi pomáhalo mít pár piškotů už na nočním stolku a snědla jsem je hned po probuzení, a pak prostě jsem fungovala jak se dalo no. Pití třeba vychlazený mátový čaj, občas jsem popíjela colu.. prostě jak se dalo. Ve 4. měsíci mě to přešlo ze dne na den.
Já zvracela od 12 - 16 týdne. Přišlo to vždycky nečekaně a kdykoli během dne a i obden. Je to blbý, ale jedla jsem potraviny, co se lépe zvracely. 🙈😅
Zvracela jsem od rána do večera. Až k večeru jsem zvládla pozřít trochu vývaru. Jinak problem byla i voda. Jednu dobu jsem zvladala pít Rajec s mateřídouškou. Jinak ani piškoty apod muj žaludek prostě nechtěl. Brala jsem antimetyl , ten nepomahal. Lízatka na nevolnosti taky ne…
Ono stejně je nejdůležitější, cos jedla do teď, třeba kys. listová by se měla několik měsíců před otěhotněním. Takže fakt neřešit zdravou stravu, jez na co máš chuť, pokud to zrovna tedy není kola s rumem. Já mohla jen rohlík s lučinou
Jsem 5+6tt a posledních pár dní to také řeším, je to totiž mazec. Vodu a tekutiny včetně polévek vůbec nemůžu, ale snažím se samozřejmě pít, ať nejsem dehydrovaná. Dělá se mi z toho ale vyloženě špatně. A bohužel nevolnosti mám celodenní 🤢
Většinu věcí prostě nemůžu, snažím se tedy zjišťovat, co málo můžu 😅 Zatím zjišťuju, že chleba s máslem a ementálem, který jsem měla ke snídani i k obědu, je celkem ok, tak si to dám asi i k večeři 😂
Akorát v delším časovém horizontu by to chtělo jíst víc pestře a vyvážené, tak snad na něco příjdu 🙏
O miminko ale strach neměj. Doktor mi vysvětloval, že mimi si totiž vitamíny a minerály, které potřebuje, prostě vezme třeba i na tvůj úkor. Případnou avitaminózu bys pocítila nejdřív ty, ale to bys musela být na suvharech opravdu dlouho..
Jedla jsem cokoli, co slo. Takze nekdy taky skoro nic. Vetsiniu pomahalo mit u postele piskoty, pak jsem jedla veci, co moc nepripominali chuti jidlo - nutridrink, proteinove napoje,.. ze vseho mi bylo jinak na zvraceni. A chut jsem mela maximalne na rohlik s tavenym syrem, ktery nekolik let vubec nekupuju. Ale pak se to kolem 20.tt zlomilo a uz pak vzdycky dobry. Vitaminy jsem brala kdyz to slo, v druhem tehotentvi jsem mela getveru, tak je v kapslich, tak vysypat na lzicku, vadily mi velke prasky
@molu18 mi začali nevolnosti dost pozdě,okolo 2-3 mesice a měla jsem je až do konce těhotenství! Byla jsem závislá na práškách na nevolnost,byli na předpis a pamatuju si že byli i dost drahé ale s nima jsem mohla jíst co jsem chtěla. Takže za ty peníze se to vyplatilo. Mohla jsem se i přejíst a nic mi nebylo. Ale do té doby stejné- bylo mi ze všeho špatně a nic jsem nemohla sníst. Nepomáhali mi ani lízátka. Přeju ať vám ty nevolnosti brzo skončí.
Děkuji všem.

U prvního těhotenství jsem zvracela do 5.měsice a jednou jsem skončila na kopačkách.Vitaminy jsem nejedla a jedla jsem to z čeho se mi nedělalo blbě.Syn je zdravej.