T řez na děloze, byly nějaké potíže při druhém těhu?
Maminky je tu některá, která má na děloze tzv. T-řez? Byly nějaké potíže,komplikace při druhém těhu?
děkujuuuu
A neříkali ti doktoři něco ve stylu, že když je ten T-řez, že je vyšší rizko prasknutí? přece jen je děloha šmiknutá na dvakrát. Ani mi vlastně pořádně neřekl, proč to tak šmikli..
@andariel25 dcera nesla vytáhnout tak proto ten T řez.
Jen by se musel dělat císař ve 37 TT to říkal můj gynekolog.
Tak jsem ráda, že aspon někdo. V okolí žádnou maminu s Téčkem neznám🙂 Stejně mám z toho strach, rodila jsem předčasně-špatné průtoky a měla jsem velkou krevní ztrátu, protože se mi nezavinovala děloha...tak snad se to neopakuje...
@andariel25 ten řez se dělá jen u velkých děti nebo když nejde dite vytáhnout.
A víš že když máš ten t řez že už rodit budeš jen cisarem?
To si pamatuju, že mi něco takoveho gyndařka říkala. Že tam je to jasna věc, že už přirozeny nepůjde..pravě proto se bojím zase těch komplikací, přece jen je to velká břišní operace..Ty jsi měla oba císaře v pohode? Žádné extra krvácení, rekonvalescence v pořádku atd?
@andariel25 po prvním jsem měla ve stejné a panvy trombózu.
Druhý císař bolel hodně.kvuli tomu většímu řezu.
Já mám dva porody císařem(malá byla moc velká),ale chtěla bych ještě čtvrté dítě. Teď jsem rok od porodu a asi už budeme pomalu plánovat.Snad nebudou komplikace.
@andariel25 u toho t řezu je riziko prasknutí dělohy 8 procent při vaginálním porodu.v USA rodí i u tohoto řezu vaginálně.ale já bych neriskovala
@kriistin trombozu? jak dlouho po císaři? ještě v nemocnici nebo až doma? Jejda...dá se to nějak poznat-příznaky? Nebo je to bum bác a rychlé?
@tildav a ty jsi měla jaký průběh císařů? Vše v pořádku? Jsi rok od císaře a plánujete? Já jsem rok a sedm měsíců a ještě s říkám jestli není brzy...
@andariel25 doma po císaři mě bolela noha a musela jsem být v nemocnici 3 týdny.manzel se staral o syna.a rok jsem se léčila.
@andariel25
Krevní sraženina. Měla jsem štěstí že se neutrhla a nebyla embolie.
@kriistin a píchala sis v těhu nějaké léky na ředění krve? nebo to vůbec neřešili u tebe?
@andariel25 Měla jsem problém spíše u klasických porodů (hodně potrhaná, velká stráta krve....). Císaře bezproblémové. Až na jizvy,trošku hůř se hojily.Mě říkali, že rok po porodu můžu klidně otěhotnět..Třeba ještě počkáme... Proberu to s doktorem.
@andariel25 u druhýho jsem pichala clexane.jinak bych měla trombózu.Chodím na hematologii.mam mutací c677t mthfr homozygot
@tildav ahoj maminy. Mam 2 deti, obe cisarem. Obe tehu naprosto bez problemu.
Prvni rez byl neplanovany. Po 10hodinach ukoncen pro nepostupujici porod a velikost plodu. Prubeh bez komplikaci. Dcera mela 4.52 Kg.
Druha sekce byla planovana. Velke komplikace - mnohocetne varixy na deloze = velke krvaceni a obtiznost pri vybaveni velkeho plodu. Syn mel 4Kg. Z toho duvodu mi udelali T-rez na deloze.
Dnes jsem rok po druhe sekci. Chteli jsme s manzelem jeste 3.prcka, ale gynekolog mi dalsi porod nedoporucuje - ze bych jej nemusela ve zdravi ustat.. 😢
Cituji jeho slova: kdyby jste znovu otehotnela, udelame vse, abyste porod vy i miminko ve zdravi prezila..
Popravde jsem z toho dost citove rozladena. Ale zrejme nema cenu pokouset sve zdravi..😔
@bergyshka nezkusite najit jineho odbornika a potvrdit si tento ortel?
Urcite se jeste optam, abych mela jistotu 👶
@bergyshka Mohu se zeptat jak velkou jste měla krevní ztrátu? Také jsem měla varixy na děloze a prý byly komplikace, protože řez byl dělaný v 32 týdnu, kdy děloha je ještě malá a má silnou vrstvu.
Krevni ztrata byla 800ml.
Rez byl delany v 39tt
andariel25 jak byla Vase krevni ztrata? 😉
vic jak litr☹
panečku, to je dost 😒 a jdete do třetího ? Začnu pátrat po nějakém odborníkovi, ale momentálně netuším, kde začít.
Rodila jsem v UPMD - začnu zřejmě tam 👍
ja mam za sebou teprve první...a hned to musel být t-řez. Vám řekli proč vlastně, že to třetí ne? kvůi krevní ztrátě? nebo t-řezu?
Hlavne kvuli T-rezu.
@bergyshka ahoj, obnovuji dotaz - jak to nakonec dopadlo? Naplánovali jste třetí? Mám totiž stejný problém (komplikace, T-řez i váhu dětí), tak zjišťuji, co se dá.

@andariel25 já mám řez ve tvaru t na deloze.U prvního jsem měla normální řez a druhýho dítěte ten t řez a dr rikal že můžu mít ještě dítě.
Kamarádka 3 císaře a všechny t řezem.