Těhotenská cholestáza. Jak se projevovala u vás?
Ahoj holky, mám v tehu citlivou a suchou pokožku, která mě celkem svědí, hlavně kolena a holeně. Hledala jsem na netu, co by mi na to nejlépe pomohlo a narazila při tom na tehotenskou cholestázu 🤦🏼♀️ samozřejmě mě to vynervovalo a od te doby mě svědí snad všechno 😅 jak se projevovala u vás?
Předtím by mě to ani nenapadlo, ale teď nevím jak moc mám kvůli tomu plašit 😕
Nekolik noci silene svedeni, nemohla jsem spat a oranzova moc. Gynekolog vas posle na testy a uvidite. Ja mela prokazanou, ale hodnoty jeste v normě a chodila jsem kazdy tyden na odbery, zda hodnota neroste a nebude treba akutni cisar.
Nekolik noci silene svedeni, nemohla jsem spat a oranzova moc. Gynekolog vas posle na testy a uvidite. Ja mela prokazanou, ale hodnoty jeste v normě a chodila jsem kazdy tyden na odbery, zda hodnota neroste a nebude treba akutni cisar.
@sola11 a moč byla oranžová po celý den?
Jinak holky děkuji, zkusím zítra zavolat na pohotovost a případně bych se tam raději zastavila 🙏🏻

Těhotenskou cholestázu jsem neměla, ale svědilo mě ukrutně břicho, nohy i ruce. Gynekolog na kontrole viděl, že mám břicho seškrábané a poslal mě na jaterní testy, aby se cholestáza potvrdila/vyvrátila.
Posledni měsíc těhotenství jsem chodila na jaterní testy každý týden, aby se cholestáza vyloučila. Svěřte se s tím gynekologovi, lepší to mít vyvrácený odběrem krve, než na to muset pořád myslet. V případě těžké cholestázy musí miminko ven.