Těhotná a syn podezření na mononukleózu. Může to být u mě problém?

leni92
24. kvě 2023

Ahoj jsem těhotná na začátku 2 trimestru. Syn má podezření na mononukleozu. Já už jsem ji kdysi prodělala, ale někdy se mu stává že se mi virus reaktivuje. Proto bych se chtěla zeptáte jestli to u mě může způsobit nějaký problém.
Předem děkuji za odpověď

sorboni30
24. kvě 2023

@leni92 mononukleóza je infekční nemoc..dříve se označovals jako nemoc milenců..což je přenos ze slin, líbáním..dnes už se ale přenáší i vzduchem. Jako těhotná jsi riziková a můžeš chytit znova, záleží jakou máš imunitu nebo zda jsi celkové zdravá. Já jsem třeba chytla od kluků neštovice, Herpes simplex mi napadl nervový systém a ochrnula jsem (užívám imunosupresiva po transplantaci takže moje imunita je špatná), ale mononukleózu kterou měli před měsícem a půl jsem nechytla. Oni měli potvrzeno z krve i zde.problemy, já krev čistou a nechytla jsem. Každopádně bych synovi nechala vzít krev ať víš na 100% a sobě po 14 dnech také ať máš jistotu. Pokud jsi to měla jako dítě, měla by jsi mít na to už imunitu..jenže jsi těhotná a to právě nevím..Mononukleóza je vážná nemoc, jde tam o játra, uzliny, slezinu. Při zanedbání může dojít k selhání a dospělí to nesou hůře jak děti, takže u tebe pozor a raději lékařské vyšetření a hlidat

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru