Tripple testy. Jak to chodí?

rezena12
16. únor 2023

Ahoooj všem prosím vás zítra mám screening na genetice. krev mi už nabrali takže jen ultrazvuk. No ale oni poslali moji doktorce zadanku na ty tripple testy. Vůbec nechápu proč. Já myslela ze když zítra řeknou ze je vše v pohodě tak to stačí.. prý ty tripple vychází často hodně špatně a já nechci kvůli tomu jít na odběr plodovky apod.. jak to chodí? Proč to tak je? 🫣

lentilkah
16. únor 2023

Da se udelat screening a potom ho integrovat s vysledky tripple testu. To je nejpresnejsi. Samostatny tripple test nema takovou presnost a muze byt falesne pozitivni jak pises.

rezena12
autor
16. únor 2023

@lentilkah a když se to oak zkombinuje tak by nemělo být tak falešný? A když se zítra dozvím ze je vše v pořádku z ultrazvuku mužů tomu věřit a tripple odmítnout?

normalnimatka
16. únor 2023

tak na něj nechoď, pokud jdeš na screening...akorát honěj prachy za výkony...

normalnimatka
16. únor 2023

@rezena12 samozřejmě, že můžeš odmítnout...ty rozhoduješ o svým těle.
já se divim, že se ještě vůbec dneska na tripple testy posílá automaticky... mně přijde, že i před x lety už tam spousta doktorů ani neposílala, resp. řekli ti, že jestli chceš, můžeš, ale že je to v podstatě zbytečný, pokud absolvuješ screening. nebo nedivim se, no. tak furt to je výkon k vykázání. ale co nadělal zbytečnýho stresu.........:/ kterej jaksi není bez významu...

rezena12
autor
16. únor 2023

@normalnimatka no pravé!! A u mě automaticky se nikdo neptal zadanka a nazdar přitom je mi 27 chlapovi 30.. proste zítra jdu na screening zeptám se co a jak když to půjde dobře a bude vše v pořádku na ty testy iz nejdu!

normalnimatka
16. únor 2023

@rezena12 njn, doktoři jsou zvyklý, že lidi jsou poslušný a na nic moc se neptaj, jen konaj, co jim doktor dá, řekne. je potřeba se v těhotenství o všechno sám zajímat, ptát se, sám si zjišťovat, a pak souhlasit a nesouhlasit, a natož před/u porodu. takže hodně zdaru přeju.

emillyhk
16. únor 2023

@rezena12 Mě prvotrimestrální screening nevyšel úplně super, kvůli krvi (můj vyšší věk v tom hrál roli), ultrazvuk v pořádku. Doktor na screeningu i moje gyndařka tripple test nedoporučili, že jin to stejně nedá úplně jistotu a pravděpodobně by mě potom posílali buď na odběr plodové vody nebo choriových klků. Doktor na screeningu byl víceméně přesvědčený, že je mimčo v pořádku. Jako jistotu nám nabídli Panorama test, ten jsem si teda nechala udělat, i když je to drahé. Ale my bysme tu nejistotu do konce těhotenství blbě zvládali, vyšlo nám vyšší riziko Edwardse. Nakonec vše v pořádku.
Máš právo odmítnout jakékoli vyšetření.

lentilkah
16. únor 2023

@rezena12 Kdyz se zkombinuje, tak urcite falesne nevyjde, naopak je to nejpresnejsi. Ale zjisti si, jestli to vubec maji v planu kombinovat. Jinak bych na samotny tripple test nesla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru