icon

Tvrdé kozí zralé sýry, mohou se jíst v těhotenství?

avatar
aknurim
21. dub 2016

Zdravím, jsem vegetariánka a celkem mě drží nad vodou chuť kozích zralých sýrů. Kupuji je v obchodě který je přímo zaměřený na sýry a je takový tvrdý, nepřijde že by patřil mezi plesnivé. Tušíte někdo zda se mohou v těhotenství?

avatar
aknurim
autor
21. dub 2016

To už jsme koukala, ale netušila jsme kam tvrdý kozí zralý sýr zařadit ☹

avatar
magdalenan
21. dub 2016

Já teda kozí nepozřu v žádném stavu, ale obecně bych si z toho hlavu nedělala. Když toho nebudeš jíst denně stovky gramů 🙂 A v prodejně ti určitě poradí, měli by znát technologií výroby a případně doporučí vhodnou alternativu.

Pokud máš obavy, RID se jednoduše tím, aby sýr neměl tu bílou kůrku a byl z pasterizovaneho mléka. Z kožich je nejméně vhodný ten typicky měkký chevre.

Tak asi takhle 🙂

avatar
magdalenan
21. dub 2016

@magdalenan Kožich bych teda taky nejedla 😀 autocorrect si žije vlastním životem 😀