Závislost na orgasmu, orgasmus v těhu. Uklidníte mě?

tesina99
25. bře 2022

Ahoj holky, už jsem se dívala na předchozí diskuze, ale jsou dost staré, tak vytvářím novou. Už jako netěhotná jsem hodněkrát uvažovala, jestli nemám závislost na sexu (orgasmu). Musela jsem ho mít vždy skoro denně, ve finále otravuju manžela víc já než on mě 😂. Teď čekáme mimi, o jedno jsme už přišli na začátku těhu minulý květen, takže preventivně beru progesteron 3x denně a píchám fraxiparine na ředění krve. Doktorka než objevila váček a srdíčko, tak mi doporučila se nepřemáhat, nemít sex. Pak jsem lehce hnědě zašpinila pár dní po kontrole, tak jsme radši jeli do nemocnice na kontrolu. Tam srdíčko našla doktorka v nemocnici a také maličký hematom, ale opravdu malý, že si s tím nemám dělat velké starosti, ale že nemám mít sex nějakou dobu. Na další kontrole mi pak má doktorka řekla, že to vypadá krásně, že srdíčko bije a ani nezmiňovala hematom, tak jestli se vstřebal (netuším). Ale zapomněla jsem se samozřejmě zeptat na ten sex, jak jsem měla radost, že je vše v pořádku (ze začátku strašili mimoděložním a v té době byl hlavně sex zakázaný, pak kvůli tomu minihematomu, ale nic neřekli o orgasmu 😅). No jak jsem psala na začátku, tak je pro mě problém být bez aspoň orgasmu, takže jsme s manželem zhřešili a já měla od té doby orgasmus 2x (1x za 10 dní), bez sexu či nějakého vnitřního zásahu, jsem 8tt, žádné krvácení, ani špinění se neobjevilo a vše se zdá v pohodě zatím, ale cítím se trochu provinile, že nezvládám úplně abstinovat. Prosím uklidněte mě, že nejsem tak hrozná a nezodpovědná 😃 kdybych měla bolesti nebo špinění, tak to samozřejmě se snažím dodržet, ale břicho mě pobolívá (sem tam píchne, táhne, takové ty klasické bolístky) po orgasmu úplně stejně jako během dne.normálně

themuffin
25. bře 2022

@tesina99 ahoj, taky jsem po potratu loni v květnu a ani já nedokážu být úplně bez sexu (orgasmu). Upřímně jsem se ze začátku dost bála, ale párkrát jsme s manželem zhřešili (byli jsme ale opatrní). Doktor nám to nezakázal.Výčitky občas mám a dost se klepu na pátek, kdy mám jít na screening co mi tam řeknou...břicho mě během dne bolí, občas píchá a po orgasmu necítím žádné zhoršení bolesti.

tesina99
autor
25. bře 2022

@themuffin já jdu na kontrolu v pondělí, samozřejmě se tam doktorky na ten sex (orgasmus) chci zeptat, uvidíme jak bude vypadat prcek, ale čím se kontrola blíží, tím jsem nervóznější a neutíká to. Tak jsem ráda, že nejsem sama😅 sex nechci riskovat už vůbec, hlavně když si tam člověk zavádí 3x denně tablety, tak mě to opravdu ani neláká momentálně si tam něco strkat 😂

lilian2111
25. bře 2022

Tak, ono jde hlavně o ten orgasmus, při něm dochází ke stahům dělohy, to ji dráždí a může to pak vyprovokovat k nějakýmu problému. Asi bych to zkusila vydržet alespoň ten první trimestr 😉 ten 8tt je ještě fakt malinko.

martiniquest
26. bře 2022

Zdravemu tehotenstvi normalni sex (nebavim se o nejakych drsnych praktikach) orgasmus nemuze uskodit. Pokud se tehotenstvi neudrzi, neni to vinou sexu, ale nějaký jiny problem. V prvnim trimestru byva duvodem ke konci geneticka vada neslucitelna se zivotem.

lidija1234
26. bře 2022

Haha tak mě se podařilo díky těhotenství se stát skoro frigidou 😂😂na začátku jsem dost spinila takze jsem měla zakázaný sex několik měsíců v podstatě jsme zaceli až koncem 2 trimestru a ve 3 už to bylo dost nepříjemné. Malý se narodil skoro o měsíc dřív takže jsem byla měsíc v nemocnici a pak šestinedělí, pak když jsme zkoušeli tak mě to dost bolelo a spravilo se to až tak 3 měsíce po porodu. Takže jsem měla sex asi 3x za 3 měsíce 😂😂😂pokud spinis tak bych na začátku určitě neriskovala,já bych si to pak hrozně vyčítala kdyby se to pokazilo. Orgasmus nikam neuteče a můžeš si ho užívat pak naplno jak bude vše v pořádku 😊

drep
26. bře 2022

Naprosto souhlasím s @martiniquest. Těhotenství je fyziologický proces, sex je fyziologický proces a zdravé těhotenství sex neohrozí. Potrat v prvním trimestru je docela častý (cca 25% těhotenství) a je daný buď vadou neslučitelnou se životem nebo jinými imunitně genetickými mechanismy a sex tohle nezmění.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru