icon

Ženy s Rh faktorem negativním majú byť na rizikovom teh.?

lenkamw
26. únor 2013

Ahoj, máte nejaké info o tom, že ženy s Rh negatív by mali byť vypísané na rizikové tehotenstvo? Diky za odpovede...

jancip
26. únor 2013

Tohle určitě není důvod pro rizikové těhotenství...Ledaže by se vyskytly nějaké komplikace, ale neslyšela jsem o tom.

birds
26. únor 2013

jsem RH- a nejsem riziková, jen mi v 28tt píchla protilátky a podle krevní skupiny miminka po porodu případně píchne ještě jednu dávku ( tatínek je RH+ )

terkajesterka
26. únor 2013

jsem taky RH- a žádné z mých těhotenství nebylo rizikové, určitě to samo o sobě není důvod k riz. těh. Myslím, že mi akorát dělali častěji odběry krve a hlídali to a po každém porodu mi píchli protilátky, jinak se vůbec nic zvláštního nedělo.

lenkamw
autor
26. únor 2013

Ženy, díky za odpovede 😉

anatanka
26. únor 2013

@lenkamw Taky mam RH - a pri tehu se to nijak neresilo.

sabisek
26. únor 2013

Taky jsem RH- a manzel RH+, duvod na rizikove tehu to neni, jen casteji odebiraji krev a hlidaji protilatky. Dostala jsem injekci v 30 tydnu a pry jeste jednu po porodu (do 72 hodin). Prvni tehu nejsou obvykle zadne problemy, byva to az s opakovanymi - ale ne zadna tragedie, v dnesni dobe, kdy je veda a technika vyspela. 🙂

iluss
26. únor 2013

já mám taky Rh negativní a manžel Rh pozitivní a ani u jednoho dítěte jsem nebyla na rizikovém těhotenství. Vytvářela jsem sice velké protilátky, ale píchli mi injekce a bylo to v poho a mám dvě krásné a zdravé děti 🙂

romcovaklarka
26. únor 2013

@lenkamw Mám Rh-, obě děti Rh+. Po každém porodu jsem dostala injekci, naopak takové to "očkování" ještě v těhu jsem nepodstoupila, moje Dr na to nemá úplně vyhraněný názor a když mě do toho teda nějak extra nehnala, tak jsem to radši ani nechtěla. V těhu jsem byla jen několikrát (3x? 4x? tak nějak) sledovaná na protilátky v krvi, vždycky byly negativní. Co by se stalo, kdyby byly pozitivní, to ani nevím, ale pak už by to asi rizikové těhu bylo.

hannan
26. únor 2013

U mě teda doktor protilátky nesledoval nebo si toho asi nejsem vědomá. Kolem 25. týdne jsem dostala injekci a pak jednu po porodu. Uvidíme, co bude příště.