icon

Downův syndrom. Šly jsme na potrat. Podpoříme se?

lucie.krajcarova
23. črc 2010

Milé maminky, potkala mě moc smutná věc... z plodovky se potvrdilo, že miminko má Downův syndrom.. S manželem jsme byli rozhodnutí pro potrat... nemáme dost síly ani vůle vychovávat postižené dítě. Navíc doma máme 15měs. klučíka, který občas vydá za dvě děti.. ale to, že o miminko přijdete, když už kope, bylo to v 19tt, že rozhodnete o jeho životě, to je strašné... ráda bych proto založila toto téma, abychom se vzájemně podpořily, řekly si zkušenosti a vymyslely, co dál...

apollo20
25. dub 2017

@zuzajulie
Taky mne občas bodne pěkně, prý je to normální, je to rána, no...
Jak jste na tom psychicky, holky, je to lepší ? My předěláváme být, tak se snažím zapojit, nemám pak špatné myšlenky, natiram futra a tak, a do toho odpočívám, bojím se..

zuzajulie
25. dub 2017

@apollo20 ja prostě hodne lezim, cumim na telku a pořád vybita mikroflora... Tak jim co zaludek dovoli. Takze to mas stejne? I krvácení ruzne furt?

lentilkah
25. dub 2017

@zuzajulie Ja atb nemela. Urcite to bude v poradku, me delali pri propusteni z nemocnice utz, takze byla jistota, ze je deloha cista. A stejne me obcas podbrisek zabolel. Pij kontryhelovy caj, ten je na podporu rustu sliznice a celkovou obnovu cyklu. Ja na nej nedam dopustit. Jinak ja holky dneska na 1.kontrole, podle utz 7+5, srdicko tlouklo. Tak snad bude tentokrat vse v poradku.

zuzajulie
25. dub 2017

@lentilkah gratuluju, ano, tentokrat musi byt uz vse v poradku :*

alli005
25. dub 2017

@lentilkah gratuluju a držím palečky pak na screening 😉
Já jdu k dr. až 16.5., to bych měla byt 8+1... tak snad bude taky vse OK

lentilkah
25. dub 2017

@alli005 Dekuju, dneska jsem se marne snazila dovolat do Gennetu, tak zitra pokracovani.
Drzim palce, urcite to bude dobre.

alli005
25. dub 2017

@lentilkah no tak dej vedet, jestli ses tam dovolala.... mě to čeká za ty 3 týdny se tam objednat.

lentilkah
25. dub 2017

@alli005 jj, dam vedet.

lentilkah
26. dub 2017

@alli005 Tak jsem se konecne dovolala. Chce to fakt viset na telefonu a cekat. Jdu 1.6., na krev termin nedavaji, mam prijit kdy chci mezi 10+0 a 11+0.

alli005
26. dub 2017

@lentilkah super, že se konečně podařilo dovolat 😉
ještě mi došlo - objednávala ses do Prahy ?

lentilkah
26. dub 2017

@alli005 Jj do Prahy.

zuzajulie
30. dub 2017

Holky, mam dojem, ze zhruba po 10 dnech se mi spustila klasicka menstruace, je to mozne? Kusy sliznice a tak... Neni to bolestive... Nekde jsem snad cetla, ze ji nekdo mel taky takhle brzo? Kontryhelovy caj jiz objednan 🙂

lentilkah
30. dub 2017

@zuzajulie Me to prijde na ms brzo, tak rychle by se sliznice nestacila obnovit. Uz si byla u dr na kontrole? Spis to muze byt nejaka srazenina, co v deloze zustala.

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah mela bych jit v tydnu na kontrolu. Moje me asi neveme, nema cas :D dlouhy pribeh... Tak to zkusim, kde me potratovali 🙂

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah jinak srazenina, zjistili mi leidena, uz se nedivim nicemu. Ale dobre, ze to jde ven , ze?

lentilkah
30. dub 2017

@zuzajulie Ten Leiden je teda na prd ☹ U nej pry telo neumi stepit kyselinu listovou, tak kdybyste se chteli znovu pokusit o mimco, bylo by dobre brat femibion, kde je listovka nastepena.

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah aha, no vidis, to nevim. Ja ji brala od Naturvita. A loni jsem byla u dr. Erbena kvuli vysokemu homocysteinu, tamse bere hodne listovky... Takasi zbytecne. No to prave nevim, zda ještě bude mimi, podle vysledku na genetice dalsich taky :(

lentilkah
30. dub 2017

@zuzajulie Ona ji ma jedna holka ze skupiny, jinak bych to taky nevedela. A to ti zjistili na genetice, ze mas leidena? Jinak riziko dedicnosti techto syndromu je asi 5 % Tak snad to byla je blba nahoda jako u nas.

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah jo, to mi zjistili na genetice, neb segra ji ma taky (taky zjištěno z genetiky, takze my obe x let na HA).
Cysticka fibroza naštěstí nic.
Jenze, ja to tu vlastně asi nepsala. Nejenze se ram ztrojil ten 13.chromozom, ale jeste se tam udelal nejaky spletenec ci co se 14.chromozomem, a to uz je horsi.... Takze tam jdeme ten dalsi tyden s peitelem na testy, jestli vlastne vubec muzem dal mit spolu deti. Jestli Juli nebyla nahoda. A pokud se to u nas prokaze, ze to nebylo jen u tohoto mimca, tsk asi radši nechat otestovat i ji. Jestli to nema zakodovane v sobe.
To je, co? :( my nemůžeme mit nic normální.

lentilkah
30. dub 2017

@zuzajulie Aha, tak snad to byla jen nahoda. Pri nejhorsim pry umi pri umelem oplodneni vyselektovat zdrava embrya od geneticky spatnych, takze neni nic ztraceno. Jeste se zeptam, ty si ted cekala kluka? Protoze nam geneticka rikala, ze spatne geny u kluku zpusobuje matka a u holek otec.

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah cekali jsme 100% holcicku Sofinku. No to jsem zvedava, protože chlap mi rikal, ze si je jistej, ze jim to neni. Ja jen rikala, ze doufam, ze pokud se to potvrdi z me strany, ze me nevymeni 🙂

lentilkah
30. dub 2017

@zuzajulie Tak to by se opravdu melo jednat o nahodu. Protoze kdyz jsme resili s genetickou postizeni pritelova bratra, tak rikala, ze u nej se urcite nejedna o postizeni genetickeho puvodu, jinak by to musel mit i pritel. Bude to dobre, uvidis.

zuzajulie
30. dub 2017

@lentilkah hlavne uz jednu dceru mame, no...

81miska
1. kvě 2017

@zuzajulie je to dost nepravděpodobný, já myslela, že přišla po 21 dnech a i to mi řekli, že je brzo ... a nebyla to menstruace na tu jsem si ještě počkala ... prý s tím v šestinedělí máme počítat po celou dobu

zuzajulie
1. kvě 2017

@81miska takze proste cisteni a Ok, nic spatnyho?

makronka29
2. kvě 2017

Ahoj holky, takže asi před dvěma hodinama mi potvrdili zdravé miminko 12+4 z ultrazvuku (pro info 2.11. 2016 jsme přerušovali ve 14 tt na DS ). Nic není vyhrané ještě čekáme na krev, ale kámen ze srdce nám spadl veliký. první miminko nemělo nosní kůstku, děsivé hodnoty šíjového projasnění, vadu srdce... to vše je nyní vpořádku. Tak snad jsme si tu smůlu už vybrali. Všem, co tu jste, držím palce, protože sama vím, jaké to je.

lentilkah
2. kvě 2017

@makronka29 Moc gratuluju ke zdravemu miminku, ta krev to urcite jen potvrdi. Me to ceka za mesic.

makronka29
2. kvě 2017

@lentilkah tak pak taky napiš, jak jsi dopadla 🙂

lentilkah
2. kvě 2017

@makronka29 Snad prijdu se stejne dobrou zpravou.

zuzajulie
2. kvě 2017

@makronka29
@lentilkah obema vam drzim palce :*

Strana