Genetické vyšetření po opakovaném potratu
Ahoj,mám již jedno dítě-počato a donošeno bez problémů.Za několik let jsme se rozhodli pro druhé mimi,když se konečně zadařilo tak jsem prodělala spontánní potrat a pak zamlklé těhotenství (s následnou revizí).Domluvila jsem se s doktorem na genetickém vyšetření a zajímalo by mě,jestli některé z vás,které již dítě máte a potratili jste opakovaně,se na genetice zjistil nějaký problém.Jsem Rh negativní a po porodu i po těch potratech jsem dostala prďadlo do zadku,tak v tom,myslím problém asi nebude...Děkuji za příspěvky 🙂
@baskervile spermiogram muži nikdy nikdo nedělal a Rh - jsem a muž+ a vždy mi bylo řečeno,že to má vliv až později na plod a šlo by to poznat ☹
Mně na genetiku nikdy neposlali, jen na hematologii, kde mi zjistili trombofilii. Jinak dr. říkala, že nejlíp se těhotní hned po potratu, u nás to pak zpravidla dopadlo dobře. Máme skóre 1-0-0-1-0-1. Okolí taky bylo spíš proti. Po posledním potratu mi dr. řekla, že další těhu doporučuje hned nebo nikdy, takže se nám beruška povedla hned po šestinedělí. Ale upřímně, chtěla jsem 3 děti, mám 3 děti a do dalšího těhu už bych nešla.
@mariejosef my to máme totéž - já mám Rh- a manžel Rh+ - myslíš, že to má nějaký vliv na první mimi? Já myslela, že první by mělo být v pohodě, ale měli by mi píchnout injekci - taky mi jí po revizi píchli
jsem úplně zmatená ☹

A ještě by mě zajímalo,jestli nevíte co znamená v žádance na genetiku "sterill.II" Děkuji