icon

Interupce a svědomí

smutna12
29. kvě 2017

Zdravim vas. Nekdy v rijnu 2016 nebo v listopadu jsem zjistila ze jsem tehotna. Zdravotne jsem byla v poradku a vsechny priznaky mi zacali az po tom co jsem na testu zbadala pozitivnej vysledek. Nevedela jsem co delat. Mela jsem jen 16. I tak jsem se tesila protoze jsem dite cekala s pritelem, on pracuje. Jeho reakce jelikoz je uz dospelej byla radost, tesil se a ja jsem byla taky stastna kdyz mi rikal ze vsechno zvladneme. Desilo mne ale to ze doma byli prave taky tehotny. Myslela jsem si ze se zblaznim. Mela jsem strach, odpovednost presto vsechno jsem byla stastna. Pak ale prisel den po par tydnech co sme nakoupili uz i maly blbosti pro miminko ze jsem to doma musela rict rodine. V jedny mistnosti byli v brisku 2 miminka.. Rozsudek na ktery nikdy nezapomenu.. zustane jen jedno.. Mne se zastavil svet nevedela jsem si to ani predstavit.. Rodine bylo jedno ze jsme s pritelem pro to chteli udelat vsechno, nezadali sme o nic jen o pochopeni a odpusteni. Stejne jsem se 15. prosince skoro ve 12. tydnu ocitla na salu v nemocnici kde jsem podstoupila UPT.. Nikdy na to nezapomenu. Neudelala jsem to pro to ze jsem chtela i kdyz rodina rekla ze mam udelat co uznam za vhodny. Psychicky jsem to nezvladla po tom vsem co mi rekli, bud moje dite nebo dite mych rodicu-moje vysnena sestricka. Probrecela jsem cely hodiny na pokoji, pred salem .. myslela jsem ze utecu ze to predse nemuzu udelat. Po celou dobu jsem mela v ruce ultrazvuk svyho miminka, uz bylo krasne videt... Najednou jsem se jen probudila na pokoji. Necitila jsem vubec nic. Mela jsem v sobe jen prazdno, velkou diru. Chtela jsem brecet, chtela jsem rvat ale neslo to. Uz jsem to nevedela. Par hodin po zakroku jsem sla domu a tvarila jsem se ze se nic nedeje a necitila jsem zadnou bolest, vycitky svedomi, vubec nic. Koukala jsem se porad na ultrazvuk ale nebrecela jsem. Par dni na to byli Vanoce a ja jsem byla uplne normalnej clovek, jako kdysi s tym rozdilem ze jsem si uvedomila ze uz vlastne jako kdysi nikdy nebudu. Pak jsem mela par zachvatu kdy jsem potrebovala jen objeti, neslo to zastavit. Ale bylo to skutecne jen par krat.. Zachvili se mi narodi sestricka a ja se na ni moc tesim. Ale taky je za chvili muj termin. Den kdy by se narodilo moje dite.. A cejtim vevnitr bolest. Je to tady protoze tedkom prozivam vsechny radosti a pripravy na prichod moji sestricky ale z druhy strany boli to ze jsem to samy mohla delat pro sve miminko. Snazim se nedavat najevo to ze mne to trapi, i kdyz to je asi zcela normalny. Od toho co jsem podstoupila zakrok cejtim na sobe hrozny zmeny.. Jsem strasne nervny a s pritelem se hadame skoro porad. Miluju ho a mrzi mne ze jsem mu nemohla dat dite na ktere se tak tesil. Vim ze by to bylo brzo. Rodila by jsem 7.7.2017. Stejne vsak si to nikdy neodpustim. Skryvam to nekde v sobe uvnitr a vim ze delam chybu ale nemuzu o tom s nikym mluvit nemuzu dat najevo ze mne to uzira.. Nechci aby mi moje rodina rekla jdi za nejakym psychologem.. Ja to nechci. Chci mit jen istotu ze jednou budu dobra matka pro svoje dite a muj andilek mi to odpusti.. Bojim se ze uz dite mit nebudu, po zakroku mi neco nasli na cipku.. Koncem sprna se uvidi jestli pujdu na nejakej dalsi gynekologicky zakrok kvuli tomu. Bojim se ale verim ze muj andel bude porad vedle mne. Miluju te broucku, jsi moje detatko i kdyz jsem te nikdy nevidela, jsi v mem srdicku.. Odpust mi to ❤☹

Strana
z3
pajula123
30. kvě 2017

@pavla140 Presne kvuli takovym fanatikum jako ses ty se spousta lidi diva na verici skrz prsty. Fakt delas vericim medvedi sluzbu.

hanule61
30. kvě 2017

holky, nereagujte na pavla 140, ona ráda provokuje a baví se Vašimi rozhořčenými komentáři.

pavla140
30. kvě 2017

@verunkanatalka
Neuznávám trest smrti. Bůh nám dal život, jen Bůh ho může brát. Ona sama bude trpět celý život, stejně jako jiní vrazi, zloději, násilníci. Třeba díky mně pochopí svou chybu, přijme ji a bude jí odpuštěno. Prvním krokem je pochopit svou chybu, přiznat si ji, pak se mohu snažit o odpuštění.

verunkanatalka
30. kvě 2017

@pavla140 Ty jsi fakt zralá na léčení,na tobě by se psychiatr vyřádil...a možná by to ani nedal a raději by vrátil titul...

prostejina
30. kvě 2017

@pavla140 snad slečně bude stačit 10x papouskovat Otčenáš a bude ji odpuštěno. Možná by mohla přihodit i nějakou tu korunu... Jste vtipná 🙂 mimochodem... Vy jste mela sex před svatbou, jo? V 18? A co takhle "nesesmilnis"? Nebo už vám bylo bohem odpuštěno?

pavla140
30. kvě 2017

@hanule61
Tak teď jste mě odhalila a budu se do konce pracovní směny nudit ☹
Jsem čekala, kdy budou chtít citlivky upálit mě a furt nic.....
A proč bych nemohla říct svůj názor? Hodně lidí se bojí říct nesouhlasný názor, radši nic nenapíšou, než aby někdo nehodnotil je.

pavla140
30. kvě 2017

@prostejina
Smilstvo je něco jiného, běžte si to nastudovat.

prostejina
30. kvě 2017

@pavla140 jo takže vy si na fanatickou jen hrajete, aha 😂 protože sex před svatbou je hřích, je to smilstvo 😇

pavla140
30. kvě 2017

@verunkanatalka
Psychiatři ještě nikdy žádnou nemoc nevyléčili, takže by měli vrátit všichni tituly?

pavla140
30. kvě 2017

@prostejina
Smilstvo je sex mezi příbuznýma. Bible o sexu nic moc neříká, katolická církev toto vymyslela aby bylo postaráno o děti.

bonavoxa
30. kvě 2017

Za každé špatné rozhodnutí v životě dřív nebo později zaplatíme, abychom za to nakonec byli vděční. To je právě to, co jsem pochopila také až bylo téměř pozdě, že je jedno, jaké okolnosti nutí k činu, důležité je vždy právě to rozhodnutí. A pokud je možnost si zvolit...

Je mi líto každého takového osudu, i když pramení spíše z neinformovanosti a nedbalosti. Úmysly soudí jenom Bůh, to lidem nepřísluší, i když si myslím, že kdyby se člověk držel desatera, bylo by všechno jasnější, pevnější.
Špatné svědomí je vlastně dobré, ono se stalo něco závažného, záleží jen na holčine a okolí, jak se s tím nejlépe vypořádat.
Prostě celé ty okolnosti vedoucí k potratu mi přijdou trošku neuchopitelné, čímž se nechci nikoho dotknout.🙂

hanule61
30. kvě 2017

@pavla140 kdyby tak Váš zaměstnavatel věděl, že v prac. době četujete. Jinak říct svůj názor pochopitelně můžete, v tom Vám nikdo nebrání, ale říct 16-ti leté holce, že je vrah, to už je hodně silné kafe!

prostejina
30. kvě 2017

@pavla140 takže katolická církev se neřídí podle bible, ale podle toho, co si vymysleli a hodí se jim to?

ttm
Autor odpověď smazal
vanea
30. kvě 2017

Líbí se mi, jak se tady zatvrzelá věřící ohání tím, že v 19 věděla co je antikoncepce :D no tak jestli ji používala, tak to s tou její vírou nebude až tak horké, co :P Já si zase myslím, že dobrý člověk a dobrý křesťan umí být chápající a neodsuzuje, jelikož jemu to nepřísluší, to je případně na posouzení vyššího pána;) Pokud vím, správný věřící se má sám chovat podle desatera, vychovávat v jeho znění...ale ne na jeho základě odsuzovat a špinit cizí lidi.

V 16 je člověk ještě odkázaný na rodiče, ve velké míře na něj mají vliv. Z celého toho příspěvku je "odsouzeníhodná" akorát tak rodina, která jí víceméně nedala příliš na výběr a nijak zvlášť ji nepodpořila. Jako rodič bych to dítěti nikdy neudělala, že bych ji připravila o prcka..Nemohla bych se pak na ni ani na sebe podívat.
Ano, slečna se mohla bránit, mohla odejít a co já vím co...ale do 18 jsou za ni stále zodpovědní její rodiče. Takže by toho stejně mnoho nesvedla, případně by pak nastaly tahanice a spory o odpovědnost za dítě a podobně...Bojovat by mohla, ale pořád by ty rodiče potřebovala...A pokud by se k tomu stavěly takto...Veliká radost:/

@smutna12 Je mi líto, že si procházíš tímto obdobím, nikdy na to nezapomeneš, to bohužel nejde...pouze to přestane bolet a přestaneš se tím tolik trápit, bude tě dělat šťastnou vlastní rodina a život. Ale to chce čas. Někdo tady psal o terapiích a psychologovi, ale za mně je nejlepší psycholog právě ten čas, protože nic co ti někdo poví, ti s tou bolestí nepomůže, pouze ti to řekne, že nejsi sama a jsou lidé, kteří ti drží palce a myslí na tebe, abys byla v pořádku. Bolí to, musíš s tím žít a musíš to zvládnout=) a ono to jednou přebolí...soustřeď se teď na život s přítelem, udělejte si plány do budoucna, mějte se rádi a podporujte se🙂 🌷 zase bude dobře

lencak80
30. kvě 2017

Myslim ze pokud pani Pavla provokuje tak na MK....asi se v praci opravdu nudi....

lencak80
30. kvě 2017

Chtela jsem napsat ze tady nema co delat...

jade85
30. kvě 2017

Jsem jediná, komu se ten příběh zdá naprosto neuvěřitelný?

verunkanatalka
30. kvě 2017

@lencak80 taky si myslím,tyto názory nemůže mít zdravý jedinec...

smutna12
autor
30. kvě 2017

Dekuju vam za podporu. Pribeh se mozno zda neuveritelny ale bohuzel neni. Taky by jsem byla radeji kdyby byl vymyslenej ale neni. Moje rodina je docela komplikovana, coz tady moc nechci rozpisovat. Jenom kdyz mi nejdulezitejsi clovek v zivote moje mama rekla ze jestli si dite necham tak si ho vezme do pece ( co by jako moje matka mohla jelikoz nejsem plnoleta) a mne da do pastaku tak mi prave vsechno jedno nebylo. Znam ji a vim ze by byla schopna vseho, a z druhy strany, moje sestricka byla na ceste. Celej zivot jsem po ni touzila. Rekla jsem si ze jsem jeste mlada, moji rodice uz by to stesti mit nemuseli. Na svoji segru se tesim strasne moc. Presto moje miminko bude vzdycky v mem srdicku. Snad ta bolest jednou ustoupi. ❤😕

magdalenax
30. kvě 2017

@pavla140 Nečetla jsem všechno, ale obrázek o Tobě jsem si udělala.
Z osobního postoje - nesnáším, když mě někdo vnucuje nějakou víru, ať si klidně věří čemu chce, ale brát to tak, že když já - tak ty taky, to jako fakt ne. Každý má právo volby ve svých životních situacích, někdy se bohužel z nějakých důvodů rozhodne jinak, než bych chtěl, pak toho třeba i lituje, a to i přes to, že ví, že se rozhodl špatně ve chvíli, kdy to ovšem vypadalo zcela opačně.
Nějaké náboženské kecy si nech pro ty, kteří jsou na tom stejně, jako Ty. Není třeba vymývat mozky ateistům, kteří mají naprosto jiný názor.
Mohla bych toho napsat tolik, že by to vydalo za román, ale nebudu.
Jen v krátkosti. Nesuď a nebudeš souzena.
A pokud tím náboženstvím sebe sama tak ráda krmíš, tak se zapoj v boji proti obřízkám, při kterých umírají malé holčičky jen proto, že jejich rodiče mají vymyté mozky, kterým můžeš pak říkat, že jsou vrazi, nebo je naopak třeba utěšovat ve smyslu, že to tak bůh chtěl (malé b je napsáno záměrně)

lucajda17
30. kvě 2017

@pavla140 Absolutně nechápu a lituji vás i vaše děti.Amen.

smutna12
autor
30. kvě 2017

Jestli by jsem se jeste mohla zeptat zda tady jsou nejaky zeny ktery podstoupili UPT, jak jste se s tim vyrovnali? Co vam nejvic pomohlo?

8slunicko6
30. kvě 2017

Je mi moc líto co se ti stalo, ale nechápu moc tvojí mámu, když ti řekla že by tě dala do pasťáku... teď to pro mě vyznívá tak, že chtěli po tobě jako mladé holce abys udělala Sofiimu volbu-buď a nebo... což nechápu ani z pohledu matky... tohle bych své dceři nikdy neudělala, aby si musela vybrat-nedovedu si představit co by to muselo být za situaci abych tohle chtěla po dceři a vyčítala bych si to, že jsem jí k něčemu takovýmu donutila proti její vůli...a teď ještě další zdravotní komplikace...
Musí tě to moc trápit když sis miminko chtěla nechat a teď má na svět přijít miminko, které vlastně dostalo přednost před tvým-ale ono za to nemůže...měj ho ráda jak jen to půjde a těš se do budoucna, že i ty se jednou dočkáš a nikdo ti do toho nebude mluvit...nevyčítej si to-nejsi jediná kdo to musel podstoupit-prostě se to stává...

magdalenax
30. kvě 2017

@pavla140 Tak za prvé smilstvo je nemanželský sex.
A za další, co tu píšeš za nesmysly, tak to opravdu stojí za to, ale mě se z toho dělá zle. -
Kafilérie..., tam se podle Tebe sváží lidský "odpad"?!!! a to dávali v jaké televizi?!!! Přečti si zákony a pak tady viř prach a cloumej s mladou holkou, ale to bys nemohla.
Pro začátek si přečti zákon 372/2011 Sb, a pak něco plácej o kafilérii. To Ti neuškodí!

8slunicko6
30. kvě 2017

@pavla140 Běžte kázat do kostela a až tam budete, tak těm svým pastorům řekněte, že se děti sexuálně nezneužívají...když tomu tak rozumíte...

maagda
31. kvě 2017

@pavla140 Když jste taký katolík tak by jste měla znát dobře výklad desatera. Nesesmilníš je každý předmanželský sex v životě, je to jen myšlenka pomalu na něj, je to pohled na obrázky, filmy spojené se sexem, je to sebe ukojování. Asi jste neměla dobrého faráře když neznáte správný výklad desatera. Jo a nezabiješ není jen že někoho opravdu usmrtíte, ale je to bráno i slovem takže přesně to co děláte, ( jsou to urážky, pomluvy, když do někoho ryjete a užíváte si to) mám ještě pokračovat? Antikoncepci taky víra nedovoluje, je to totiž zabíjení dětí podle víry, protože se může stát že otěhotníte i přes prášky ale odejde to s ms protože antikoncepce likviduje zárodky o kterých ani nevíte. Pokud chcete být dobrý křesťan tak se naučte správný výklad desatera než začnete kázat. Pán ježíš nikdy neodsoudil hříšníky a vždy jim pomáhal k nápravě. Kdyby jste byla dobrý katolík tak znáte celý výklad a ne jen to co vám se líbí a utkví v hlavě. Správný křesťan nemá odsuzovat ale pomáhat k nápravě lidí, má je podržet v nejtěžších chvílích. Vy tím co děláte a tím jaký jste fanatik máte obrovský hřích. Takže než někoho začnete poučovat a odsuzovat, zamyslete se nad sebou a zameťte si před svým prahem. Nikdo není bez hříchu ani takový fanatik jako jste vy. A už teď vím že máte dost zásadních hříchů. ( Fanatismus, dobře neznáte desatero, to že umíte je říct neznamená že jej znáte když neumíte doslovný výklad, porušila jste před sňatkem 6. přikázání a nyní porušujete i 5. přikázání). Raději tu už nekomentujte a začněte prosím uvažovat o sobě samé. Přeji vám krásný den a nech se Vám brzy zableskne v hlavě a jste dobrým křesťanem.😇

no_title
31. kvě 2017

@pavla140 Víš... život není černobílý... Já jsem taky křesťan, ale jestli tedy je nějaký Bůh, tak se dívá na důvody těch činů a ne na čin samotný. Ano, jít na potrat je chyba, ale tohleto se stalo pod psychickým nátlakem, který holka v jejím věku a s její křehkostí nemohla ustát. Ustála by to silná asi spíš starší žena, která by šla raději do azylového domu pro matky s dětma, než aby se dítěte vzdala. Jestli bude Bůh někoho soudit, tak ty, kteří manipulovali, ne ti, kteří budou zmanipulováni.
A desatero? Nic není černobílé. Někdy i dodržování desatera může stát lidský život. Je dost dobře možné, že kdyby zvolila si dítě nechat, tak by přišla o sestru (možná taky ne, možná to rodiče použili jen jako nástroj nátlaku, ale to se asi už nedovíme) A jiné příklady? Dobře, uvedu něco, co jsem v nedávné době sama zažila. Představ si, že se dovíš o nevěře někoho z tvých známých. Dejme tomu, že nevěrný byl muž, který má za manželu velmi křehkou a psychicky labilní ženu, která trpí depresemi a už v minulosti uvažovala o sebevraždě. Nevěra se stala jen jednou a muž toho lituje, a nechce to zopakovat. Ale stalo se to, bohužel. Řekneš té ženě pravdu, když se tě zeptá, i když víš, že by zcela určitě si něco udělala? Já jsem si tímhle prošla a zvolila jsem v tomto případě nedodržet desatero a neříct pravdu, protože jsem nechtěla, aby to stálo lidský život a zničilo to manželství, které i přes jednorázový úlet dobře fungovalo.
Já se jen bojím, abys jednou v životě nenarazila. Protože život není snadný a někdy dává pěkné kapky a může se ti stát, že někdo z tvých blízkých udělá chybu, ale ty jej miluješ. A budeš si muset volit mezi zatvrzelým dodržování přísných pravidel nebo odpuštěním. Teď se tváříš jako poctivý křesťan, který by zvolil první možnost, ale podle mě je to špatně, protože základním kamenem křesťanství je odpuštění a ne pravidla.

verkaver
31. kvě 2017

@pavla140 Soudit a odsuzovat nemůžeš,to smí jen Bůh. Smilstvo je veškerý sex mimo svatbu,tedy i ten předmanželský,byť jsou lidé snoubenci. Jen vdova se může znova vdát a mít sex s novým mužem dle katolických zásad. Ale pozor,za manželství se považují pouze svatby v kostele,čili všechny,které měly svatbu na úřadě,se svým mužem dělají smilstva. Pokud jsi začla se sexem v 19 a nebyla jsi vdaná,je to hřích. Užívala jsi antikoncepci nebo o ní přemýšlela? Taky hřích! V katolickém manželství se praktikuje metoda přirozeného plánování rodičovství. Interupce je také hřích,za všech okolností,s tím souhlasím,ale člověk to musí chápat z lidského hlediska,protože Boží tajemství nikdy nepochopí. Lidé jsou omylní,dělají chyby,proto je tady zpověd,pokání a možnost dostat rozhřešení a jednou před Božím soudem snad i odpuštění,pokud upřímně lituje. Jsme lidé,a 16 leté holce s podlomenou psychikou nemůžeš napsat takové hrůzy,to není moc milosrdné,že? Ona opravdu trpí,máš z toho radost? A ne,ty rozhodně nejsi neomylná,stejně tak jako já,zakladatelka a my všechny tady. A že bys vydědila své děti a neznala se k nim? Pochybuji... Spíš bys nedopustila,aby se jim něco takového přihodilo,jenže to pravděpodobně neovlivníš,tvé děti se nemusejí nutně chovat přesně podle tvého "morálního" vzoru. Pokud jsi zakladatelku nechtěla utěšit slovy naděje,neměla jsi raději nic psát. Mohla jsi jí maximálně doporučit návštěvu kněze,ten my mohl pomoci,ty ne. Jsem katolička,ale tvá slova bych nepoužila,volila bych jiný slovník.

panickatlamicka
31. kvě 2017

Je mi stydno za tve rodice, ze dopustili, abys mela takovd trauma. Mel by si to precist kazdy , kdo ted resi podobny problem se svou tehotnou dcerou. Drz se holka. ☹

Strana
z3