icon

Jak se smířit s negativním těhotenským testem?

19. led 2022

Ahoj holky, mám takové trápení. Snažíme se po ztrátě o miminko… už/teprve 3měsíc.
Dnes jsem zkoušela test 10dpo a byl sněhobílý… vzhledem k tomu, že nepociťuji vůbec žádné příznaky tuším, že v sobotu přijde ms a jsem z toho smutná :(
Snažím se sama sebe psychicky podporovat. Hledat jiná témata na které myslím, plánovat dovolenou, utěšovat se… vždycky jsem si myslela, že moje psychika je v tomhle směru dobrá, a že se nikdy neupnu na myšlenku mít dítě…
Ovšem po minulé zkušenosti si přijdu už trochu zoufalá a nechci, aby tomu tak bylo…
Je tu někdo s podobnou zkušenosti? Co vám pomohlo se odprostit od té myšlenky? Nechci vstávat a usínat s myšlenkama na těhotenství a na zklamání… 😔
Děkuji ❤️

Strana
z2
mamikry
19. led 2022

Předně je mi moc líto vaší ztráty. Možná jen tělo ještě není na další těhotenství připravené, možná je to psychika. My jsme přišli o miminko ve 20tt. Strašně moc jsem chtěla otěhotnět hned. Protože jsem ale měla za sebou porod a kyretaž, dali jsme si tři měsíce pauzu. Psychicky jsem byla úplně v háji. Otěhotněla jsem za další tři měsíce, tedy půl roku po porodu. Bylo to ve chvíli, kdy jsem přestala těhotenství řešit, měsíc před jsem prodělala biochemické těhotenství, tak jsem si řekla, že končím s testovaním a prostě to nechám plynout. Chodila jsem na terapii, cvičila jógu, četla. Měla jsem teda doma další dvě děti, takže jsem měla rozptýlení. Nakonec se povedlo. Věřím, že se to povede i u vás. ❤

mydlova
19. led 2022

Já měla 10dpo negativní testy. A až 14dpo byl malý náznak dusíka 🙂 snažili jsme se dloouho, je těžké na to nemyslet. Po roce snažení jsem si to v hlavě musela překopat a menstruaci jsem první moment obrecela ale hned v ten den jsem se začala ~radovat~. Radovat z toho, že se tělo vyčistí (tělo ví co dělá) a teď možná se konečně zadari, a vznikne konečně zdravé embrio 🙂 že nic není ztracené, a kdyby náaahodou tak si jedno adoptujeme. Měli jsme pořád otevřené zadní vrátka a mysleli jsme pozitivně 🤍

klokanka31
19. led 2022

Mě pomohlo se zaměřit na úplně jinou věc...a když jsem pak nechtěla otěhotnět tak se zadařilo. Přeju ti ať se brzy už dočkáš 🙂

autor
19. led 2022

@mamikry děkuji za milá slova. Snažím se to přesně neřešit… ale nějak mi to zatím nejde… přitom vím, že psychika je v tomhle případě mocná… ale furt věřím, že příroda ještě mocnější a tělo ví co má dělat…
Jinak jsem 8 měsíců po akutním CS:(

autor
19. led 2022

@mydlova děkuji, vím že šance ještě je, ale smažím se na to nemyslet protože bych pak asi byla ještě víc zklamaná… ale jak píšete, s každou menstruací přijde konec ale současně novej začátek❤️ Snažím se to přesně tak brát

autor
19. led 2022

@klokanka31 snažím se přesně hledat nové aktivity abych na to nemusela tak intenzivně myslet 🙂 přijdu si občas jak blázen…

mamikry
19. led 2022

Tak to me mrzi o to vic. S timhle se clovek srovnava dlouho a nikdy to uplne neprekona. 😔

biciklissie
19. led 2022

Moc mě to mrzí. Já jen napíšu, že je pořád čekala, až se budu moct testovat, pořád se sledovala a počítala. Ba když pak byl test negativní, tak to byla i svým způsobem úleva, že to pár dnů nebudu muset řešit a že bude zase další pokus. A ještě pro útěchu, jak se říká, ať na to člověk nemyslí. No, já na to myslela intenzivně, tedy ovulacni testy, tehu testy, sex naplánovaný. A otěhotněla jsem i přes to čtyřikrát. Takže to jde i tak. Moc vám držím pesti.

autor
19. led 2022

@biciklissie děkuji❤️

arevb
19. led 2022

Snažíme se už 7 měsíců a taky mám dostat MS v sobotu. Tento měsíc jsem pila Maliník a Kontryhel...ale už vidím, jak to zase obrečím...

martulka88
19. led 2022

Moc mě mrzí tvá ztráta. Já jsem si tímto prošla loni - 28.1. to bude rok, co jsem musela porodit syna (naše první miminko) v 38tt bez známek života. Věděli jsme, že jediné, co mne psychicky dostane na nohy, když otěhotním. Ihned jsme zkoušeli po šestinedělí. Podařilo se nám to "po dlouhých 4 měsících" - ano, 4 měsíce globálně není moc, ale když přijdeš o dítě, je to zcela jiné. Já jsem si koupila čaj L.Mojžíšové, rozhodil mi cyklus - místo ovulace, přišla MS a další cyklus jsem otěhotněla. Měřila jsem taky BT v puse. Nyní jsem 34tt a každý den se stresuji, aby to dopadlo dobře. A nejde odprostit myšlenky, to prostě nejde. Jediné, co, tak se snaž chodit ven vyčistit hlavu, najít si koníček, co ti zaměstná myšlenky. Ale i tak okolo MS, ovulace ti bude běhat hlavou jedna myšlenka - podaří se mi to?

autor
19. led 2022

@arevb tak to opláčeme kdyžtak spolu… ❤️
Budu taky držet palce, aby tam byly ty 2 čárky…

autor
19. led 2022

@martulka88 naprosto souhlasím… po té ztrátě už je to jenom čisté zoufalství… přitom před prvním těhotenstvím jsem to vůbec neřešila… jednou mě napadlo zkusíme to a bylo to hned naprvé… a teď nad tím jak blázen přemýšlím furt a nic…
Moc držím palce ať vše dobře dopadne❤️

martulka88
19. led 2022

Moc děkuji ❤ Máš pravdu, my jsme to měli také poprvé napoprvé. A pak tedy 4 cykly. Zkus třeba ten čaj, mne asi pomohl, ikdyž mi to rozhodilo cyklus. A tedy BT a i OT jsem si dělala - prostě jsem chtěla co nejvíce pohlídat, aby se zadařilo. Určitě to dobře dopadne <3 Kdyby cokoliv, klidně mi napiš SZ.

rebe
19. led 2022

Na mě jako blesk zapůsobilo, když mi docvaklo, že těhotenství se přece počítá od prvního dne menstruace. To znamená, že první den menstruace může být tvůj den 0+1, tedy první den tvého těhotenství. Každý negativní test byl i nadále velkým zklamáním, ale první den menstruace jsem pak vítala jako nový začátek. Držím palce!

lenkalubina
19. led 2022

Taky jsem přišla o syna skoro ve 23.tydnu🥺nejdřív jsem si říkala, že musíme hned pracovat na dalším. Ale postupem času jsem přemýšlela..nejdřív se musím dát do pořádku sama. Fyzicky i psychicky 😉 čeká mě operace dělohy a pak svatba😊 soustředím se teď na tohle a pak se třeba opět stane zázrak 🥰 držím pěsti ať ti to brzo vyjde a jsi šťastná ☘🙏

lachtanice86
19. led 2022

Hubla jsem, sportovala, studovala, měnila praci, rekonstrukce bytu

lamiaaa
19. led 2022

Taky mám zkušenost, není to tak dávno...občas je mi z toho taky ještě dost smutno a potají brečím, když si třeba vypočítám v kolikátým týdnu bych teď byla, když by se to nestalo. Nevím no, také jsem z toho ještě dost hotová, bez nálady, bez chuti do života. Asi bych se nestresovala testováním a lovením duchů a nechala tomu "volný průběh," soustředila se na něco jinýho, jak radily holky tady. Jinak já taky neměla žádný příznaky, naopak mi přišlo, že jsem měla pms jak vyšitej jako vždycky.
@lachtanice86 : nebála ses měnit práci? Já bych se docela ráda poohlídla po nečem jiným, ale bojím se právě toho, že budu těhotná, buďto ještě ve výpovědní lhůtě nebo pak ve zkušebce a skončím bez práce. Je to pro mě dost stresující, že jsem takto "svázaná," ale ten strach, že zůstanu bez prostředků...

gracinka7
19. led 2022

Tak brzy žádné příznaky ani mít nemusíš 😉 Naházej flintu do žita. Třeba ms ještě nepřijde.
Ještě je čas.
A co se týče myšlenek, tomu se neubráníš. Psychika je mocná a když si něco přeješ, prostě nad tím přemýšlíš, chceš a doufáš. I když si třeba říkáš, že o nic nejde, že až miminko přijde, tak přijde, stejně jsi zklamaná, když to nevyjde. To je naprosto normální.
Neboj, dočkáš se 😊

autor
20. led 2022

@martulka88 děkuji❤️

autor
20. led 2022

@rebe děkuji, máš pravdu… nová ms novej začátek

autor
20. led 2022

Děkuji holky za podporu❤️

rubesovak
20. led 2022

Když jsem byla po x letech snažení a prvním pokusu na klinice po mimodeloznim těhotenství měla jswm prvně chuť to vzdát. Ale pak mi jedna známá říkala ať na to koukám jinak, že každá dušička, která se objeví má už dopředu daný svůj čas, a to že tato dušička mohla být na světě jen 9tt mělo určitě svůj smysl, ať jí nechám jít a že další si mě najde až bude čas. A je pravda že další 2 roky a 7 neúspěšnych pokusu na klinice jsem se utěšovala tím že to půjde, protože napoprvé jsem otěhotněla, tak proč by to nemohlo jít teď, a na 8.pokus to vyšlo a mám tu teď 3 lety poklad a druhý, naprosto nečekany přirozeně početý hned po první MS po skončení kojení se každým týdnem narodí.
Takže věř že až bude ta správná chvíle tak se určitě povede a miminko si tě najde

papaja123456
20. led 2022

Wooow a potlesk Vám všem! Jste úžasné silné ženy. Klobouk dolů... Po tom všem, co máte za sebou. Obdivuji Vás, že tu bolest tak zvládáte.
Autorce: Já mám za sebou čtyři potraty. Vždy mi "pomohlo" dělat věci, které těhotná dělat nemůže. Takže jsem třeba jela na kolo, otevřela si víno, dala sushi nebo tatarák a prostě si to tak nějak snažila užít. Pomohla mi i rodina. Dělala jsem si prostě takové radosti. Mám doma báječnou holčičku. Tři potraty byly před ní. Díky ní jsem čtvrtý potrat zvládla nejlépe. Drž se!

lachtanice86
20. led 2022

@lamiaaa ne, šlo o mou psychickou pohodu a změna prace mi v tom opravdu pomohla. A i kdybych byla bez práce, finančně by sme to zvládli taky

arevb
22. led 2022

Tak zase nic 😧😢

autor
23. led 2022

@arevb taky nic… nejdřív se mi chtělo brečet, ale pak jsem si řekla, že to není konec ale nový začátek… 🙂 dala jsem si víno a horkou vanu a objednala se na masáž a je mi dneska už mnohem lépe…

autor
23. led 2022

@arevb zkusím si koupit čas z kontryhele jak radily holky a ovulační testy… aspoň bude nějaká sranda 🙂)

mydlova
23. led 2022

A ještě kup maliník, a pij ho po velkých šálcích do ovulace, manžel se pak mě neuměl nabazit 😄 u mě ovulační testy nefungovaly. Lepší co den, dva sex 🙂 držím palečky 💗💗

autor
23. led 2022

@mydlova děkuji🙂

Strana
z2