icon

Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?

andrejjda
4. led 2020

Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.

marketa11112
5. led 2020

Ja te chapu . take by mi to nebylo jedno. Pokud mas koruny, zaplat si ten test. Budes mit jasno.

cumaceka
5. led 2020

@andrejjda Ty to dite s tim druhym nechces proto, ze se bojis, ze si tim definitivne zavres cestu k tomu prvnimu, je to tak? Neni ale takove uvazovani marne, kdyz od vas odesel a vratit se nechce? Neni na case s nim prestat pocitat? Jinak me mrzi, co se ti stalo, a preju dobre rozhodnuti...

andrejjda
autor
6. led 2020

@pavlinar dekuji;)

nanysek123
6. led 2020

Jsi v blbý situaci, ale něco ti řeknu, co bych za to dala, čekat miminko, je spousta rodičů, co se snaží mít miminko a nic, jdou na umělé oplodnění a nedaří se.Chápu, že to neni ten TÁTA s velkým T, kterého by sis představovala, ale už se stalo a jak už si tu psala, nejmladší nejsi, tak abys pak mohla mít ještě někdy další.Kárat tě nebudu,víš sama.Já ti jenom chci říct, že mít dítě je dar, tak si ho važ a nechci tě přemlouvat, ale moje známá otěhotněla s jedním blbcem (chlastal, děvkař atd.), než zjistila, jakej je, vzala si ho, má s ním tři děti a taky věděla, že to není George Clooney, ale chtěla tátu pro ně, chtěla mít rodinu, ale k čemu to, když ten blbec nebyl pořád doma, s ničím ji nepomohl, honil ženský,kamarády a měl svoje koníčky a domů se jezdil jenom vyspat.Tak se s ním rozvedla, ale sama mi řekla, že kdyby to věděla, co to bude za vola, vezme si ho znova, protože má tak skvělý děti. Tím ti chci říct, že děťátko za to nemůže, je to dar.Ty nemáš nikoho, kdo by to s dětmi pomohl?

andrejjda
autor
6. led 2020

nechci dite s tím 2.. no už kvůli mému synovi a ty jeho rodine ..a všemu..kdybych s tím klukem chodila je to jiné,ale takhle ne. Měla bych i můj syn komplikovaný život ..vím to..:/. A nechci byt nějaký vrah děti nebo tak,miluji děti..ale musím taky koukat na dítě které už mám. Ale já si nějak nepripoustim ze bych už i potom nemohla mít nikdy děti..jako jasné ,ze ta moznost tam je..u každého...ale já nekoncim ze životem a byt na vždy sama.. a třeba tohle vsevhno se mi děje..abych si konečně uvědomila ze ty chlapi co o nás opravdu stojí a jsou hodny...jim konečně dala šanci a pořad si nevybírala..a opravdu jak tady někdo psal..ať se už proberu a nechovam se jak 17cti léta holka ..ale k úměrně svému veku. Já nejsem nějaký zlí clovek😪..jenom vše dost řídím někdy neuvazene :( nejsem hold takový tip usedle holky. Se synem si klidně pustíme písničky a tancujeme a zpívame a je mi jedno ze mi je 37 a jemu dva kdyz vidím ze se směje a je stastny..a takhle to mám v životě. Moc vám všem dekuji,jsem rada ze jsem se sem prihlasila a dozvěděla jsem se tolik uprimnych názoru. Vazim si toho.a pomohly jste mi všichni. Spoustu věci jsem si i uvědomila.. ❤️ Ještě jednou dekuji všem.. tenhle týden jdu k doktorce a pak se rozhodnu co dal. 💪

bonavoxa
6. led 2020

@andrejjda Chápu, že jsou různé emoce, které prostě nějak jsou, ale je potřeba to nějak zpracovat i rozumem. Je vidět, že se opravdu intenzivně rozhoduješ, protože jakmile se tu objeví více názorů z jedné strany barikády, už zase vlaješ na tu stranu a naopak zase zpátky. Škoda prostě, že Ti to nemůžu říct do očí, aby to mělo tu váhu a ten smysl. Zlý člověk nemusí být, ale když udělá nějakou nevratnou hloupost, tak ty následky tady budou a budou stále nějakým způsobem do života zasahovat. To je dnes taková móda, všechno odstřihnout, zrušit, zbavit se negativity, apod. A pak je to tu dál a nezpracované. cokoli jsi doteď udělala a sypeš si za to na hlavu popel, tak se nerovná tomu, že bys šla na potrat...to už jde reálně o život. Myslím na Tebe❤

orisek56
6. led 2020

Pockat, ty nevis co je prerusovana souloz? Mimochodem, ja tu taky jednu takovou mam v plinach, neocekavanou jen 13 mesicu po prvnim porodu. Takze to fakt jako antikoncepce neni. A taky si muj muz myslel stopro ze si dal pozor. Houno. Jenze nas ani tak nevysokovalo, ze cekame druhe dite (chteli jsme) jako to, ze tak brzo.

not_blond
6. led 2020

@andrejjda Nemyslím si vůbec, že jsi zlá. Zkrátka jen vůbec tomu problému nerozumím.... Když ani s jedním z otců nebudeš žít, tak je přece úplně jedno, čí je. Jestli s tím druhým nechceš mít už nic společeného, tak mu přece nemusíš nic říkat, ani ho uvádět do RL, bude to jen tvoje dítě. Nejsi první ani poslední, která by měla dítě s debilem. Zrovna Modrý koník je toho důkazem 🙂 A myslíš, že ty ženské mají ty děti méně raději, protože jejích otec byl hovado? Jasně, že by bylo praktičtější, mít dítě s tím, s kterým už máš to první. Ale přece nepůjdeš na potrat jen proto, že bude složitější papírování? 😀 Nebo řekni narovinu, jak to je. Proč nežiješ s otcem svého dítěte, ale spíš s ním? Jsi jeho milenka a doufáš, že si tě jednou vezme? Nebo Vás opustil a myslíš, že se vrátí? Neinvestuj svoje city a neobětuj dítě pro chlapa, který o tebe nestojí....

teckadvojtecka
6. led 2020

@andrejjda No ty máš dost. Už to radši přestaň řešit.

gruyerre
6. led 2020

@andrejjda to zkus říct svému prvorozenemu synovi, až jednou bude smutný, že nemá sourozence...že ho mohl mít, ale žes ho dala pryč, a to hlavně kvůli němu a aby to nebylo komplikované. Tak jen ať tady za pár týdnů nezakládáš novou diskuzi s názvem Udělala jsem životní chybu, jsem na dně nebo něco podobného.

andrejjda
autor
6. led 2020

@gruyerre neboj,nic už zakládat nebudu 🙂. A Ještě jednou dekuji za vaše názory. 🥰

westie
6. led 2020

Asi pujdu proti proudu, ale ja bych si v tve situaci deuhe dite nenechala.
A to jsem sama dlouho nemohla dite mit, ale argumentovat tim, ze co by za to jine daly, je holy nesmysl, to tvoji situaci nijak nevyresi.
Ja ted mam dve deti - syn 3r a dcera 4m, takze podobny vekovy rozdil jako bys mela ty. Mam manzela, ktery se detem extremne venuje a i tak je to obcas hodne slozite se dvema detma - kazdy ma jine potreby, starsi chce mou pozornost, dvera chce spat pres den jen v kocarku (ktery se pohybuje), vecer se chce jen nosit. Obcas si pripadam, ze bych potrebovala byt chobotnice, aby nebyly vecery prorvane a aby byly obe deti spokojene a ja stihla uvarit veceri. A to syn chodi do skolky, kde je moc spokojeny a kde se mu opravdu venuji.
A pri predstave, ze jsem na to sama, mi je jasne, ze by muj vztah se synem sel do haje. Sama pises, ze si syna uzivas, ze jste na sebe napojeni. Je ze to se s prichodem druheho ditete muze zadadne zmenit - bude si vynucovat pozornost, zarlit. A ty na to budes sama, bez penez a bez pomoci. S vidinou toho, ze si je otcove ani nevezmou na hlidani.
A co pak? Nebudes podvedome obvinovat to druhe dite, co vam to zpusobilo?
Za me je to riceni se do prusvihu, kteremu se muzes vyhnout. Ale chapu, ze je to tezke se rozhodnout, kdyz ti tu spousta holek hraje na city. Jen si uvedom, ze je to tvoje situace a to, ze si dite nechas, nespasi nikoho z tech, kdo dite mit nemuze.

bonavoxa
6. led 2020

To je příliš mnoho domněnek. Jediný fakt je, že měla sex dobrovolně, že v ní žije a roste dítě, které se nemá jak bránit. Před vlastní matkou z důvodu, který by se dal označit za tristní. Jaký ideální život si představujete a chcete? Mít dokonalý vztah s jedním dítětem? Je to těžké pro všechny... samotnou mě to až parayzuje, jak moc, mateřství se nedá prostě nijak popsat a přenést. Ale můžu to zabalit, protože mě to svým způsobem ubíjí...když už ty děti mám? Kolik z vás by mě chápalo a říkalo, že je to moje právo? Je mi z toho normálně smutno.

priefi
6. led 2020

@andrejjda svym zpusobem chapu Tvoje pocity... chapu o co go... musis udelat to, co citis Ty! Ano, zeptat se na nazor je fajn, vsechny Ti tu napiseme, at si dite nechas, ale nikdo z nas nebude v Tve situaci. To brime si musis nest sama, bud poneses nasledky potratu nebo toho, ze si dite nechas. Kazdopadne, pokud to citis, jak to citis, rovnou se doktorky zeptej na ty testy dna, at to mas za sebou rychle. Az budes vedet vysledek, bude pro Tebe rozhodovani mozna lehci... ale taky se muze stat, ze otec A Te posle taky na potrat, pocitas i s tim, ze bys sla proti jeho proudu? Pises ze by sis dite s A 100%nechala, doufam, ze tedy i za techto podminek.

gracinka7
6. led 2020

@westie ale tady nejde o hraní na city. Ona dítě chce, tak si ho má nechat bez ohledu na to, kdo je otec. Kdyby dítě nechtěla, jde na potrat rovnou a neřeší možné otcovství.

lysecek
6. led 2020

@westie ja mám děti s rozdílem 19 měsíců a je to lepší než když jsem měla jedno. Taky záleží co se narodí, druhorozena pěkne spala, a vlastně vše bylo snazší než s tím prvním. Ano asi půl rok byl strašně náročný, měli jsme doma fakt bordel atd. Teď jsou jim 2 a 4 roky, miluji se, hrají si spolu, zabavi se, ze o nich nevím. A na ten náročný půlrok už si taky nevzpomenu, ten je proste už za námi. mit jedno dítě bylo super, mít dvě děti je naprostá bomba. Už jen když vidím jak se spolu smějí nebo jak se mladší opici po starším mě strašně nabijí. Takže za mě, ano, bude to třeba první rok náročné. Ale co je to pak proti celému životu toho druhatka?

nanysek123
6. led 2020

@westie ale tady jde o to, že dítě ona chce, ale ne s tím otcem, znám i spoustu maminek, co jsou na děti sami a zvládají to, nikdo ji citově určitě nevydíra, nebo můžeme zase říct, že ji někdo tlačí do potratu že?

nanysek123
6. led 2020

@lysecek taky si myslím, že mít dvě děti je lepší, než jedno.

andrejjda
autor
6. led 2020

@nanysek123 nikdo mě nevidira a nikdo mě nikam netlaci.. doufám ze zítra navstivim doktorku a rozhodnu se..

marketa11112
6. led 2020

@andrejjda rozhodni se sama. nelibi se mi, jak vsichni tvrdi, ze nechat si dite, je jedina a spravna cesta. nemusi to byt pravda. nikdo nevi, jak jsi na tom financne. nikdo nevi, co je pripadny tatinek zac. nikdo nevi, co ty sama citis. chapu , ze nechces mit dite s clovekem, ktereho nemilujes, pripadne se ti nelibi jako muz . udelala jsi chybu, vis to . stalo se.
nejsem pro potraty. ale vim, ze svobodna matka to nema jednoduche s jednim ditetem, natoz se dvema. vecne resi penize, vztahy s tatinkama, rodinama, pak treba praci, kdyz nema hlidani deti a pod. asi budou jinak mluvit zeny, ktere v teto situaci jsou , nez ty, ktere maji zazemi , doma manzela, ktery vypomuze (at financne ci vlastnima rukama). jde o tvuj zivot a zivot tveho syna. a je na tobe , jak bude vypadat dal.

zajusenka
6. led 2020

@andrejjda ... reaguji na tvou odpověď + výcuc tvých odpovědí ...

(@sudylichozrout
A co tím myslíš,začni se chovat ke svému veku? Ze neman řešit s kým mám dítě? To v 37 letech holky už neřeší?) ...

vzbuď se... je ti 37... nevíš co je přerušovaná soulož... nevíš, že můžeš otěhotnět z preejakutátu... a sex bez kondomu považuješ za zcela bezpečný (nemoci se asi taky přenáší až když chlap vyvrcholí nebo to máš jak 🙈)... když ti tak moc záleží na tom, kdo je otec, tak jsi na to mněla myslet předtím... a když jsi se s č.2 chtěla vyspat jen na truc, tak s kondomem (těhu+nemoce)

zajusenka
6. led 2020

@andrejjda ...jen stále se tu řeší, že č.1 je lepší než č.2 ... ani s jedním nemáš vztah, a nejspíš ani mít nebudeš... Alimenty mohou platit oba stejně (pokud č.2 není ochlastaný budižkničemu)... a č.1 se navíšení alimentů o další dítě nemusí líbit, může tě nutit k potratu, či může zažádat o snížení částky vyplácené na dítě, aby neplatil tolik... a co se týče rodiny č.1 ... jelikož s č.1 nejsi ve vztahu, může jim být úplně ukradené, kdo je otcem druhého dítěte... a možná tě i překvapí, a druhé dítě přijmou jako vlastní... nebo minimálně tak, že se mu budou při návštěvě věnovat stejně jako prvnímu... rodinu č.2 nejspíše je ani neznáš, neno ne osobně, a co ty víš, možná budou za vnouče rádi, a budou ho milovat a budou za něj šťastný, protože dost možná vědí, že jiným způsobem se vnoučete od svého syna nedočkají, stejně jako rodiče muže č.1... a možná tak získáš 2 sady babiček a dědečlů na hlídání obou dětí

andrejjda
autor
7. led 2020

@zajusenka no ale zase třeba vím jiné věci co třeba nevíš ty🤷🏼‍♀️. Jako nikdy jsem to neřešila.Mela jsem 10let vztah, vždycky jsme spolu takhle spali a nikdy jsem neotehotnela, pak jsem měla otce svého syna ten miminko chtel, takže to nebylo ze bych otehotnela omylem a povedlo se to úplně na poprve.A teď se mi stalo tohle a ani to nebylo nějak na truc, ale spis to ze proste jsme se opili a stalo se,ale chápu ze ,ty v životě asi nikdy chybu neudelas. Já toho lituji ,protože já jsem si tím akorát zavarila a budu s tím muset žít. Už několik dni tady sedím a brečím,nejsem schopna vůbec fungovat.Nikdy jsem neměla takhle sex proste na jednu noc ,nic takové. Tak teď už vím co to znamená a samozřejmě si dam pozor. Já si svoji chybu uvědomuji a jedinej kdo to odnese budu já,takže nepotřebuji slyšet pořad jak jsem špatná a hloupá a ze se mám probrat. Prosila jsem slyšet názory a ty jsem si přečetla,za ty dekuji .

andrejjda
autor
7. led 2020

@zajusenka číslo dvě není to žádný alkoholik Nebo tak,je to mladej kluk ,takovej machyrek, ale jako na mě je hodny,ale nic neřeší má vsechno na háku.Smeje se tomu,ze jsem mu řekla ze jsem to nedostala. 🙄 Mit s nim dítě je proste nesmysl. Zavarila bych jemu sobě mému synovi. Nezvládla bych to.Vůbec netuší co to obnáší a je v tomhle úplně mimo. Sám dítě nechce,už jsme se o tom bavili. Ten první si pořad děla srandu ze si uděláme ještě jedno miminko ikdyz jako otec nestojí za nic. Ale už ho znám, mám k němu vytvořeny vztah on ke mě. Ikdyz to evidetne budoucnost nemá,tak ale nějak fungujeme a jsme v pohodě. U nej by to bylo jiné. Ale stejne tomu nedávám šanci ze zjistím kdo je otec,ptz jak jsem tady četla,čekat na testy( výsledky do 12tydne) a pak jít na zakrok případně, tak to nedam psychicky ani omylem,to vím. To už ten plod je fakt velký... Takže se musím rozhodnout teď co mi řekne moje doktorka. Dnes ji budu volat a doufám,ze mě taky dnes vezme!🙏🏻

not_blond
7. led 2020

@marketa11112 Souhlasím s tebou. Ale ona v tomhle případě vůbec neřeší ty faktory, které uvádíš a které řeší asi každá svobodná matka. Jediný problém, který ona ve své situaci řeší je určení otcovství. Navíc několikrát zmínila, že by druhé dítě chtěla. Tak to mi přijde na hlavu, když ani s jedním z otců žít stejně nebude a dítě chce, tak je přece už celkem jedno, s kým ho má.

not_blond
7. led 2020

@andrejjda Holka s tebou je to těžký, to je pořád dokola. Já myslím, jestli dítě chceš, chceš sourozence pro svého syna, tak to, že otcem je nějaký mladý frajírek by neměla být tak nepřekonatelná překážka. Důležité je, jaká jsi ty matka. I z fajn chlapa se může vyklubat idiot a vykašlat se na tebe..... Já nejsem žádná velká odpůrkyně potratů. Ale pokud jsi dítě chtěla, tak asi sama víš, že tohle je nejspíš už ta poslední šance.....Dej vědět, jak to dopadlo.

mirin89
7. led 2020

Já si hlavně myslím, že žádná trochu soudná doktorka Ti neřekne, čí to dítě je, takže tam bych fakt své naděje nesměřovala.

Každopádně přeji hodně štěstí v rozhodování.

bonavoxa
7. led 2020

Taky moc nechápu tu naději, že to gynekoložka ,,rozsekne". Na 100% by byly pak až ty testy. Za ty peníze je celá výbavička. Jsou i případy, kdy mají děti každé jinou matku a dozví se to třeba až v dospělosti, vyhledají se a drží pak neskutečně přispolu. To, jak byly Vánoce, tak jsem si vzpomněla na herce Petra Sojtku - hlas prince v Popelce, hlas prince Velena ve Večernici,...to je přesně jeho případ. Dva sourozenci o sobě věděli, třetí, sestra, se dozvěděla, kdo je její pravý otec až v dospělosti, ani nevěděla, že už je 30 let mrtvý...taky to s ním nebylo jednoduché, zemřel, když opilý spadl pod tramvaj ve 36 letech. Vyhledala sourozence a od té doby jsou nerozlučitelní.

andrejjda
autor
7. led 2020

@not_blond no proč by to měla byt poslední šance?

andrejjda
autor
7. led 2020

jdu tam teď na půl 12h..tak uvidím.. co mi řekne..🙏🏻

Strana