Maminka v nouzi

klaryta
13. zář 2017

Zdravím všechny maminky.. mám na vás veliký doraz a možná i prosbu.Ma kamarádka maminka dvou malých chlapců 2 a 3roky.Samozivitelka pobírá jen sociální dávky které ji byli včera i s peněženkou odcizeny..Tudis nemá na zaplacení nájmu,na jídlo na zimní oblečení dětem..Na úřadě jí řekli že ji nepomůžou neboť dávky vyplacené dostala.Ja osobně ji pomohla aspoň tak že jsem ji dala nake jídlo.Financne jí bohužel pomoc nemohu,sama mám malého chlapce a jsem na md poraďte prosím na koho se má obrátit?

sdu
13. zář 2017

Ahoj, tak doufám, že se hlavně obrátila na Policii a vše nahlásila. Potom má možnost se obrátit na příbuzné, přátele a s potvrzením od policie bych to ještě jednou zkusila na sociálce nebo přímo na radnici s prosbou o pomoc.... Na internetu můžete zkusit najít i nějaké organizace pro pomoc....

journals
13. zář 2017

Hlavně na policii. A to měla všechny svoje peníze na celý měsíc v peněžence???

cartney
13. zář 2017

podle mě pokud to nahlásila policii mohla by zkusit zažádat o mimiřádnou dávku v hmotné nouzi. A třeba Charita Zábřeh (nevím jestli i jiné města) dávají balíčky pro maminky v nouzi

klaryta
autor
13. zář 2017

Tam byla.Vse s ní sepsali,ale pochybují, že se to najde.Ano vše měla v peněžence.Byla si je na poště vybrat

klaryta
autor
13. zář 2017

@sdu S tou rodinou je to těžké.Ona sama pochází z dětského domova.😔

luska__
13. zář 2017

Hlavně ať si nepůjcuje u těch pofidernich rychlo půjček.
Bez peněz to nepůjde , ale od někoho rozumného

cartney
13. zář 2017

bože to měla v peněžence rodičák i dávky? ....prosím poraďte jí ať si zřídí účet....já třeba sebou hotovost nenosím skoro vůbec, karta se dá zablokovat.....nicméně zkusit zažádat o okamžitou mimiřádnou pomoc s tím, že nemá na základní potraviny pro děti tudíž hrozí ujma na zdraví. Je to ošemetný pokud se jedná o krádež ale za pokus to snad stojí....jinak se kouknout na tu Charitu dává ty potravinové balíčky

journals
13. zář 2017

Hm, maminka z dětského domova, dvě malé děti, a všechny peníze za celý měsíc měla v peněžence kterou jí ukradli. Hm... asi bude muset zkusit své známé. Určitě nějaké kamarády má. Kolik tam v té peněžence prosím tě měla, když to mělo být na nájem, provoz, jídlo a dokonce i zimní oblečení... ? Je teprve září 😉 Zimní oblečení opravdu teď nepotřebuje kupovat. Ať se zkusí obrátit na otce dítěte (tipuju, že je to taky samoživitelka), nebo na své známé. Může také zkusit třeba tu farní charitu, určitě by jí mohli minimálně někam odkázat.

klaryta
autor
13. zář 2017

@journals Koukám, že tu asi narážíte na to že je to celé výmysl..A proto mě ve vší slušnosti váš názor nezajímá.Chtela bych vidět vás v její situaci.Obratila jsem se sem s prosbou o radu,ale už teď vím že to byla chyba.Ostatnim maminkám ovšem děkuji za radu.A dal to snad ani rozebírat nechci na nake hm..hm.. vážně zvědavá nejsem. Někteří lidé prostě to pochopení nemají.Ostatnim ještě jednou děkuji. Přeji hezký den.

journals
13. zář 2017

@klaryta Omlouvám se, ale on čerstvě založený profil s žádostí o peníze od třetí osoby je vždy tak trochu podezřelý... kam se obrátit jsem zodpověděla - charita, známí. Co od fóra čekáte víc? Sbírku? Pochopení mám, ale zní to celé trochu zvláštně...

sdu
13. zář 2017

@klaryta Na @journals se nezlobte, ona nemůže za to, co se Vaší kamarádce stalo. A že je to nerozum, že měla všechny peníze u sebe v peněžence, v tom mám rozhodně pravdu. Ať se obrátí na manželku prezidenta republiky, ta má dokonce nadaci - charitu přímo pro děti v nouzi... Ale kamarádka musí udělat taková opatření, aby se jí toto nestávalo, když nemá žádné rezervy, nemůže si dovolit takhle nezodpovědně riskovat...

klaryta
autor
13. zář 2017

Nepřišla jsem sem se žádostí ó peníze ani ó sbírku jen s žádostí ó obyčejnou radu.Ja na tom nic hrozného nevidím,ale jak říkám děkuji za rady.A hezký den.

beetlejuice1666
13. zář 2017

@klaryta promin, ale tvoje kamaradka je blba, jak zakon kaze. Proc nema ucet? Proc chodi s tisicovkama po kapsach, kdyz jich nema tolik, aby mohla o nejake prijit? A proc si porizuje deti, kdyz je nema jak uzivit a je odkazana jen na statni davky?

saffy
13. zář 2017

Vzhledem k věku dětí už by klidně mohla pracovat. Třeba jen nějakou brigádu, spousta činností se dá dělat i z domova nebo s dětmi (roznášení letáků, hlídání dětí, venčení psů apod.) Stačí obejít nákupní centra, každý druhý obchod hledá výpomoc na nadcházející předvánoční prodej. V době, kdy je tak snadné najít práci nemůže sedět s rukama v klíně a čekat kdo jí co daruje.

hojda
13. zář 2017

Pokud je to menší město, tak bych zkusila zajít i na obecní úřad, pravděpodobně maminku budou znát a pokud je dobrá vůle, tak jí nějak mohou pomoci, vím že u nás to tak fungovalo v určitých připadech.

journals
13. zář 2017

Ok, tak abych nevypadala jako mrcha.
V první řadě by si kamarádka měla rozhodně založit účet, tím by měla začít. Potom by měla zajít za pronajímatelem bytu - ať se s ním zkusí domluvit o rozložení/odložení splátky. Pokud je to slušný člověk (vlastně oni oba), tak se domluví a nějak to vyřeší. Co se týče peněz na oblečení - pro mladšího bude mít předpokládám poděděné věci po starším a pro toho staršího může mrknout v sekáčích a hrabkách, kde je takové oblečení otázkou pár desítek korun. Určitě by jí někdo i něco z kamarádek daroval, ale je předběžné řešit zimní oblečení teď.
Co se týče jídla, tak určitě by jí základní suroviny (rýži, těstoviny atd.) kamarádky darovaly, je to pár korun, když se pár kamarádek spojí, základní potraviny jí dají, je to určitě dobrý základ. Co se týče nějakých dalších financí - i pokud je kamarádka z DD, tak (tipuju, že je mladá) určitě i tam by se mohla zeptat tet na pomoc. Ono to dnes už nefunguje tak, že dítě z DD odejde a nikoho dál nezajímá co s dětmi je. Určitě i tam by se našla teta, která kamarádku měla ráda a ráda by jí pomohla, nebo by jí minimálně nasměrovala kam dál. Možná, že zrovna kontaktování DD by byla nejlepší volba - mají tam sociální pracovnice, které jsou zase v kontaktu s magistráty atd. a mohly by přesně vědět kam zajít a co vyřídit... Ať určitě zkusí tohle.

katushka82
13. zář 2017

@beetlejuice1666 proč si pořizovala děti? Ty víš co se stane za týden, za měsíc nebo za pár let? Chlap se třeba sebere ze dne na den a odejde nebo se může stát cokoli jiného. Abys jednou nedopadla stejně a nezůstala s deckama sama na sociálních dávkách. Já mám taky deti, mám chlapa jsme spokojeni a šťastní ale rozhodně nevím co bude za rok, za dva.

caverina
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
caverina
13. zář 2017

Tak jo... Říct o někom že je hloupý je urážka??? Tak mám dost... A slovo blbá urážka není... To totiž
@beetlejuice1666 řekla a je to v pořádku... To snad nemyslíte vážně..

beetlejuice1666
13. zář 2017

@katushka82 nevim, jen me nebavi platit socialko jak krava, abych dotovala tyhle nezodpovedny trubky, co sekaj deti jak na bezicim pasu a nemaji ani.korunu. Svoboda je zaroven zodpovednost.

hani1234
13. zář 2017

A kde bydlí ? V azylovém domě ? Tam by to jistě pochopili..

pincola
13. zář 2017

Azilové domy mají plné sklady oblečení! Chtěla jsem jim dát balíky po našich dětech a minimálně Aziláky Praha mě odmítly, že mají stop stav a plné narvané sklady hadrů o které nikdo nestojí. Nechtěli ani elektorspotřebiče, nabízela jsem zdarma žehličku.

michaela_2
13. zář 2017

@klaryta no, v úvodním příspěvku je napsáno, že potřebujete radu + možná i pomoc 🙂

Aktivně spolupracuji s Arcidiecézní charitou v Praze - odkud kamarádka je? Mohu se s ní sejít, pokud nebydlí přes celou republiku a poradit jí.
Obecně dle toho co je popsáno tipuji, že jejich situace je finančně hodně slabá a měla by s tím něco začít dělat.
Pokud člověk žije od dávky k dávce a má doma 3 + 2 leté dítě, může to takhle fatálně dopadat častěji a častěji.

Anonymně bohužel - takto přes internet - nic posílat nebudu, to jsem dělala před 10 lety, ale zkušenosti mne již tak nějak vyškolily 🙂

mourovatakocka
13. zář 2017

@beetlejuice1666 Myslím, že odsoudit někoho je strašně strašně moc snadné, ale jak už bylo napsáno výš, nikdo nemůže vědět, co bude dělat za rok, za dva nebo za deset let. Můžeš si myslet, co chceš, ale pokud nedokážeš poradit, tak aspoň neřeš něčí život, o kterém nic kloudného nevíš.

zuzana_ka
13. zář 2017

Holt si paní bude muset najít nějakou brigádu, která se platí hned. Např. úklid...
Jako když někdo pobírá soc dávky, pak mu je ukradnou a on chce jít za další institucí s nataženou rukou??? To snad nee...😒

beetlejuice1666
13. zář 2017

@mourovatakocka nastesti nezijeme v dobe, kdy by mi nekdo narizoval, co smim a co nesmim na internetovem foru resit. Takze si dej pohov. Je to muj nazor a ten nezmenim. Pokud je nekdo tak neschopnej, ze nema v tehle dobe praci a je zavislej jen na tom, co mu kdo ci stat (z nasich vybranych socialek) da, nema se mnozit jak kralik. Deset let mam odvody na socko v radu x tisic... a proc? Aby bylo na dafky pro nemakacenka?

cartney
13. zář 2017

já bych ji tak neodsuzovala, chybu může udělat každý. Určitě se sama teď nenavidí když ví že svým dětem nemá co dát. Žijeme v hnusným světě.

caverina
13. zář 2017

@beetlejuice1666 fakt mám dost...a víš co ja ti docela přeju aby se jednou do takových sra....dostala...

mourovatakocka
13. zář 2017

@beetlejuice1666 To je pravda, na anonymním internetu můžeš psát, co chceš. Já jsem např. půl roku na nemocenské, kterou mi zaměstnavatel stále ještě neposlal a kdybych neměla našetřenou rezervu a manžela s platem, třeba bych tu byla v jiném vláknu, kde bych já hledala pomoc. Takže trocha pokory nezaškodí nikomu. Mmch, odvody platíme všichni, stejně jako se každému z nás může stát, že zakopneme.

beetlejuice1666
13. zář 2017

@caverina uzij si ten pocit, doufam, ze uz je ti lip. Ja ten tvuj plivanec unesu, vlastne je mi celkem jedno, co mi prejes a co ne... enjoy your acid.