Narodilo se mi dítě s Downovým syndromem
Zdravím, jsem psychicky dost na dně. V neděli jsem porodila nádhernou holčičku bohužel má Downův syndrom. Ale od začátku... jsem po rakovině děložního čípku. Takže když jsem otěhotněla a přítel ode mě odešel ani na chvilku jsem nepochybovala o tom si dítě nechat. Prošla jsem vsemi vyšetřeními kromě odběru plodové vody. Vsechno bylo v pořádku...potom jsem byla hospitalizována pro polyhydramnion a hrozící predcasny porod. Dítě jsem donosila do 37 tt. Poté mi začla odtékat voda a malá musela rychle ven. Vyvolali mi porod, ale bylo to moc rychlé a byla jsem hodně potrhaná, ztratila moc krve...hned jak malou vyndali mi řekli že má Downův syndrom...od té doby brecim všechno se mi zhroutilo... malá bude v kojeneckém ústavu a budu si ji brát na víkendy domů...
Čekala jsem podporu a ne aby mě někdo kritizoval!!!!
@rottentocore Ahoj, gratuluju k malé Kristýnce 🙂 Pokud by sis chtěla promluvit s někým, kdo má zkušenost s dítětem s Downem, pak napiš @kacenka90, má doma dvouletého Kubíka právě s Downovým syndromem, určitě ti dobře poradí 🙂
Z toho jak píšeš cítím, jak moc malou miluješ. Chápu, že jsi pár dní po porodu a hledáš nějaké řešení a já věřím, že nakonec budete s Tvou malou krásnou Kristýnkou spolu pořád. Určitě budeš mít možnost dostávat jako samoživitelka nějaké příspěvky, přídavky, podporu. Táta Kristýnky taky přeci musí platit alimenty... Posílám moc sil a věřím, že Kristýnka Tě bude dělat šťastnou 😵
Ale podle me nejde poznat hned po narození jak moc velkou vadu má - muže byt jen lehce postižena a navíc úplnou jistotu stejne budeš mít az po genetice ne? Otec by měl platit a ty ses na MD, tak si s ni uzivej a nelam nad ni hned hůl. .dej ji šanci😉 a lásku! !!!
@terry1512 jak můžeš zakladatelku takhle soudit? bylas snad někdy v její situaci? 5 dní po porodu je ještě plná emocí, na tuhle situaci nebyla připravená, asi se teď necítí na to zvolit nějaké definitivní řešení, tak volí kojeňák ... jakmile bude schopná uvažovat trochu chladnější hlavou, třeba své rozhodnutí přehodnotí.
Když matka ví předem, že se jí narodí postižené dítě, může se na situaci připravit, zjistit si informace o možné léčbě, o podpoře ze strany státu a různých organizací, promyslet svoji rodinnou i finanční situaci. Když se postižené dítě narodí takhle nečekaně, není snadné se rozhodnout co dál ... pro každého by mohlo být správné jiné řešení ... tahle matka prostě zatím neví, jak se k situaci postavit, tak volí řešení, které není nijak definitivní ... nemáš žádné právo ji odsuzovat a napadat.
@rottentocore musí to byt silena situace, nedovedeme si to nikdo poradně představit, každopádně kdybys jako samozivitelka potřebovala nějakou pomoc, napis mi, samozřejmě podporu, ale také z materiální stránky věci - mam dvě dcery, poslala bych ti oblečeni apod., kdybys chtěla, kdyby jsi si třeba holčičku vzala domu a nemohla zpět do prace, muzu věci posílat trvale... Snad te tato nabídka neurazi, spis nevim jak jinak pomoci, protože tvoje situace musí byt opravdu těžká... Drz se.
@rybamrazena a co to miminko.? To je asi špalek že? Co její city?
@rottentocore ono je to strašně těžká životní situace, ale bohužel se to stává a nikdo to neovlivní...jsi na to sama, teď, bohužel...ale nikde není psáno že to tak bude napořád...nemáš rodiče nebo někoho kdo by ti pomohl? Určitě neustanes napořád sama...bez partnera...
Jinak miminko je velmi malé...co mu momentálně mohou v kojenaku nabídnout a ty ne?
Jezisku nesudte ji. Pred par dny porodila dite o ktrre si netroufa se postarat ale zaroven ji nedokaze opustit. Je jeste v sestinedeli... nechte ji byt. Jedte vyvede nejakou blbost. Cas ukaze a mozna sama zmeni nazor... napsala sem oritoze to potrebuje vypustit a vy se vsichni di ni takhle obukete. Me je taky te male lito ze nebude mut maminku na full time ale nemyslim si ze v jeji situaci a kor tesne po porodu je na miste ji tady odsuzovat...
@rottentocore
Je to pro Vás těžké, chápu, že jste na dně.Nemůžu soudit, nemůžu říct, co bych dělala já, když v té situaci nejsem..Ale napišu Vám jak to cítím..Dcera Vás potřebuje, jste celý její svět, bude Vás milovat po celý život a vy to zvládnete, láska Vás zoceli, budete silná pro ní a ona Vám to vrátí nekonečnou láskou.. Hodněkrát jsem četla, že dětí si vybírají své rodiče. A Vaše dcera si Vás vybrala z nějakého důvodu..Dejte ji prosím šanci, ještě jste to s ní ani nezkusila být pořádně doma, věřím, že to bude těžké, ale vy to zvládnete a cvičení určitě můžete mít i tak není to důvod pro kojeňak..Spojte se s ostatními maminky těchto děti, ony Vám řeknou nejvíce..Ale prosím, každé miminko, má být u své maminky, ubližuje mu strašně když je bez ní..Hodně štěstíčka Vám přeji, a především spoustu sil a ať už se Vám nic špatného nepřihodí, už jste si dost prožila..Velké objetí posílám 🙂
@kvakuska přesně tak to mám...jsem teď na dně musím se s tím vyrovnat. Až se dám dohromady tak treba to přehodnotim... můžu si ji kdykoliv vzít zpět. Nevzdala jsem se jí... když řeknu že ji chci zpět tak mi jí dají...
@rottentocore -- dej si čas, nedělej žádné ukvapené rozhodnutí. Tohle je veliký šok, chvíli trvá než to člověku vůbec sepne co to všechno znamená, jaký jsou možnosti, atd. Nejrychlejší řešení nemusí být úplně ono. Teď jsi v šestinedělí, to jsou hormony rozhozený i když se narodí zdravé miminko. Maličká tě už teď moc potřebuje, jsi všechno co ona má.
Je mi tak moc uzko z toho ze ji chces dat do kojenaku, urcite to musi byt strasny sok, ale kdyz si predstavim jak ji mas o vikendu doma, v pondeli ji odevzdas do kojenaku a ona tam bude plakat aby privolala maminku,ktera s ni jeste pred chvili byla a maminka uz neprijde :o( .Ja nevim, ale o kolik moc je ta starost o miminko s dawn.sy. narocnejsi,nez starost o zdrave mimi?Myslim si ze narocnejsi to bude az bude starsi, pak ji muzes davat treba na pul dne do nejakeho special. Centra kde s ni budou cvicit atd.Byly tady maminky, ktere meli deti velmi nemocne, s kyslikem, s hadickami do zaludku a celkove postizene a take se ditete nevzdali.Urcite si silna zenska,kdyz ses rozhodla nechat si dite i presto, ze te opustil chlap a zvladla bys se i starat o dceru, ktera ma jenom tebe a moc te potrebuje.
@rybamrazena mame na to jiny pohled. Hajime krasnou holcicku. Maminky je mi lito, ze ji neco takoveho potkalo, ale nebudu ji podporovat v necem, co mi neprijde spravne. To je pokrytecke. Ma male miminko o ktere je schopna se skvele postarat a behem toho si zajistit potrebnou podporu. Je to rana, ale pece o holcicku neni jina nez u jinych deti. Nebo snad ano? Pokud se pletu, tak prosim o vysvetleni.
@rottentocore Nespechej na sebe, každé dítě potřebuje hlavně zdravou a použitelnou mámu. Soustred se teď na sebe a na vyléčení Tvé bolesti. Nabídli Ti kontakty na nějaké organizace a sdružení, kam by ses mohla obrátit?
@terry1512 Jak víš, pro koho je to dobré? Co když je to momentálně nejlepší řešení pro obě, protože zakladatelce není psychicky dobře, potřebuje si odpočinout, vše promyslet, jak to udělá? A nemá jinou pomoc než státní zařízení. Nemusí to být přece definitivní. Tak není potřeba psát někomu, komu se vše zhroutilo, že je sobecký a myslí jenom na sebe..
@terezasm Přečtěte si úvodní příspěvek. Byla tam nějaká otázka?
Nevím co na tom kdo nechápe... prostě tam bude, než se dám dohromady a pak si ji můžu vzít zpět....no založila jsem to abych se vypsala, ale život mi naložil dost... teď nepotrebuju slyšet tohle!!!
Take netusim co bych delala,k poskozeni a riziku zdraveho ditete,take bruslime na tenkem lede.zatim po zazracnem nar.male vzdy zamlkle tehotenstvi.take jsem proti odberu plodove vody,neotehotnim jak na bezicim pasu a to riziko potratu...kdyz by byla vsechna vysetreni ok u male jsem to riskla po 7letech neuspechu...to bych si byt tebou urcite nevycitala,nejdulezitejsi jsou podle me prvni mesice zivota byt s mamou,navic postizeni se jiste neprojevi hned a uzijes si spoustu krasnych chvil s miminkem a to pouto je dulezite.projevuje se az postupnym vyvojem a to muzes preci take resit az to nebudes zvladat,chodit s ni cvicit(v ustavu jiste nebudou cviceni venovat dele nez mama)pujdes do prace....ale takhle malinkou bych si urcite nechala u sebe.Ustav bych brala az jako takovou skolku,deti take chodi do skolky...moc drzim palce a nevzdavej to za ni a bojuj,tak,jak do ted a zvladla si to
dámy, poprvé v životě se mi z některých z vás chce zvracet...!!! A hotovo..jen do mě!! Miluju tyhle řeči od ženských, které mají zdravé děti a fungující rodinu..hotovo...!!
@rybamrazena nebyla a ja jsem ani na zadnou neodpovidala. Pani chtela podporu a ja podporuji jeji dceru, aby mela stastny zivot a milujici mamu.
@rottentocore nečetla jsem cele...je mi tve holcicky lito, odlozis ji jen proto, ze není dokonala..:/

@rottentocore Ahoj, taky cítím potřebu tě podpořit, jsi silná ženská, udělej teď, co považuješ za nejlepší pro vás obě, obrať se, jak už bylo výše řečeno, na různá poradenská centra, sdružení rodičů apod..určitě ti poradí, pomohou. Držím palce, ať to obě zvládnete!