Narodilo se mi dítě s Downovým syndromem
Zdravím, jsem psychicky dost na dně. V neděli jsem porodila nádhernou holčičku bohužel má Downův syndrom. Ale od začátku... jsem po rakovině děložního čípku. Takže když jsem otěhotněla a přítel ode mě odešel ani na chvilku jsem nepochybovala o tom si dítě nechat. Prošla jsem vsemi vyšetřeními kromě odběru plodové vody. Vsechno bylo v pořádku...potom jsem byla hospitalizována pro polyhydramnion a hrozící predcasny porod. Dítě jsem donosila do 37 tt. Poté mi začla odtékat voda a malá musela rychle ven. Vyvolali mi porod, ale bylo to moc rychlé a byla jsem hodně potrhaná, ztratila moc krve...hned jak malou vyndali mi řekli že má Downův syndrom...od té doby brecim všechno se mi zhroutilo... malá bude v kojeneckém ústavu a budu si ji brát na víkendy domů...
Nechte už tu holku na pokoji, hlavně se do ní už proboha nenavážejte to jste ženské, i supermatky by mohly výjimečně přimhouřit oko a neodsuzovat a nemoralizovat.
Je mi ji tak strašně líto, a když to tady čtu, je mi do pláče, jak musí být asi ji samotné. Především ona se teď potřebuje dat dohromady, aby mohla začít fungovat a třeba se postarat o dítě.....
@rottentocore je mi to opravdu strašně líto, tohle je situace, kterou když člověk nezažije, tak si ji absolutně nedovede představit ani kdyby se jakkoliv snažil :( Já ti přeji hodně sil na to vše a věřím, že časem se to srovná natolik, abys našla to nejlepší řešení pro tebe i tvoji holčičku.
Pro ostatní na MK : Až mě někdy budeš chtít soudit .. Obuj si moje boty a šlapej mojí cestou,projdi mojí minulostí!
Pociť moje slzy,zažij mojí bolest , radost..Projdi roky, které jsem prošla já . Zakopni o každý kámen na kterém jsem zakopla já, pokaždé znovu vstaň , tak jako já ..Až potom můžeš říkat že jsem špatná :*
@mikayla ja jsem tady ta posledni, ktera by ji chtela ublizit, ba by ji tady sypala na hlavu. Psala jsem to nekomu jinemu, a taky to nebyli znami, ale blizka rodina. Takze me laskave vynech.
Ona urcite od lekaru jiz vi, vsechny mozne scenare postizeni a vyvoje. A presto se male nevzdala! Uz ji nechte opravdu na pokoji.
Je mi líto, že jsi nešťastná. Ale věř, že budeš malou milovat preze všechny komplikace, je to tvoje děťátko, jsi to ty. Děj ji šanci, ona ti tu lásku bude jenom oplácet. Mám osmiměsíční holčičku, která už je sice o něco větší něž tva dcerka, vnímá a pozoruje a objevuje svět kolem. Ale hlavně je nejšťastnější se mnou, s mámou. Stačí když se k tobě privine, opře si hlavičku a to je nejvíc na světě, citis tu vzájemnou lasku. O toto bys přišla ty i ona. Těžko se to popisuje, chtěla jsem tím jenom říct - nevzdávej to, jdi navzdory hormonální bouri a bolesti po porodu, obav z toho, jak ji prijme okolí, obav z toho, že byste mohly nějak materiálně strádat...Bude dobře, zvládnete to, uvidíš. Je to malé miminko, teď tě potřebuje nejvíc, těšila ses na ni. Děj ji svou lásku hned, tyhle prvotní chvíle se už pak nikdy nevrati, a teď tě potřebuje opravdu nejvíc. Promiň, musela jsem ti to také napsat, nedalo mi to. Máš dítě, dceru a to je nejvíc. Brecim tu jak zelva...Držím ti moc palce. Věř, vše se v dobré obrátí, budeš za ní bojovat, jen to, prosím, zkus. Je tak malicka...
Ja si absolutne nedokazu predstavit, co musi asi ted zakladatelka prozivat a to natolik, ze se nezmuzu na nic jineho nez poprat hodne sil k tomu pokracovat dal a najit nejlepsi cestu pro ni i holcicku. Je to neskutecne kruta zkusenost a zivotni zkouska, je mi to moc lito.
@rottentocore abych cedela co prozivas?..bezmoc? ty nejsi bezmocna muzes kdykokiv odejit, kdykoliv se najist, kdykoliv se schovat, kdykoliv si prdnout...tve dite nemuze nic z toho, to vse mu ma pomoci udelat jeho matka....nejsi hiena, jen to prejes i me..no comment
Neporadim, ale moc a moc drzim pesti vam obema!!! Nedokáži si tuto situaci představit a nevím, jak bych se na takovém místě zachovala já. Vždyť každá těhule si přeje hlavně zdravé dítě. Komentáře proti Vám ignorujte! Každý bude veřejně tvrdit, jak by se postaral o nemocné dítě, ale málokdo si dokáže představit, co to ve skutečnosti obnáší. Nyní je to pro Vás příliš čerstvé. Asi mne tady málokdo pochopí, ale nyní myslete hlavně na sebe, ať se dáte brzy trochu do pohody a můžete si racionálně promyslet co dál .... Určitě vyhledejte nějakou odbornou pomoc! A hlavně se neukvapujte v rozhodnutí, která by mohla být nevratná!
@rottentocore Mně se teda absolutně nelíbí, že všem, které Vám tady rádí/přemlouvají vás/dokonce Vás prosí aby jste si své mimochodem nádherné miminko nechala u sebe, tam kde patří - tak těmhle holkám přejete to samé! Proč?!?!?! Ony to s Vámi myslí jenom dobře, nechtějí aby jste jednou litovala - a věřte, že pokud si jí nevezmete k sobě, jednou litovat budete. Není nic krásnějšího než když se na Vás vaše pár týdenní miminko ráno radostí že Vás vidí usměje, atd atd... A tohle všechno nestihnete dohonit přes víkend. Čas utíká s dětmi příliš rychle. Ať už se rozhodnete jak chcete, myslete aspoň chvilku na tu malinkou krásnou holčičku pro kterou jste celý svět. Z Vašeho textu a profilu jsem pochopila, že kdyby byla "dokonalá" tak se o ní zvládnete postarat, ale proč né teď? Teď když Vás potřebuje víc než kdokoliv jiný... Kdyby byla "normální" vše by jste zvládla, ale teď najednou ne... Nevím co víc k tomu říct, čekám zase nějaký komentář typu - ,,co je ti do toho"... Každopádně Vám přeji brzkou rekonvalescenci a Kristýnce lásku, něžnou náruč a zdraví... A pokud už teď víte, že nebudete schopná se o ní postarat a nebudete jí chtít... Dejte jí šanci na milující rodinu...
@enalga mas pravdu pojde..ale ze by ho matka strcila do nejaky diry..
Jen by mne zajimalo, kolik z tech, kteri tady pisi o adopci, by si bylo ochotno vzit do adopce dite s downovym syndromem??? Bohuzel tyto deti maji pramalou sanci najit nahradni rodinu. Mozna pestounskou??? Ale nerozumim tomu, tak nevim, zda je mozne umistit tyto deti do pestounske rodiny ....
Dokáže mě opravdu fascinovat jak jsou některé maminky co tu pisi tak zlé . Co kdyby jste místo svých hnusných komentářů mamince která je teď psychicky na dně , ji raději podpořily, že vše zvládne, podpořily ji hezkými slovy místo nadávek a třeba ji nabídli psychickou nebo fyzickou pomoc? Až na pár výjimek do ní všichni šijete a nikdo o psychickou pomoc, o kterou v podstatě prosí aby ji tu někdo dodal odvahy a síly že to zvládne nikdo nedal ... Vždyť to sem napsala protože potřebuje pomocí a ne aby ji někdo srážel ještě hlouběji. To vsechny z vás měly tak uzasne šestinedělí? Byly jste taky samy ? Že ne ? Tak si zkuste představit, že by jste byly ještě k tomu samozivitelky, citlivé a najednou nevěděly ani co se sebou... Já osobně mám teprve před porodem a když tak přemýšlím nad tím jak se maminka musí cítit, tak je mi do breku. Jen přeji @rottentocore aby se dala co nejdříve dohromady, aby našla síly po tak těžkém porodu a ráně kterou nečekala a držím pěsti i malé aby jste si našly tu nejlepší cestu pro vás obě ! Fandím vám ať jste co nejdříve aspoň trošku ok a máte malou u sebe ..
@anniesfibis jsi naprosto nechutná a tvoje příspěvky jsou opravdu přes čáru 😝
@rottentocore Pokud byste potřebovala alespoň trochu pomoci materiálně - oblečky, hracky, přebalovací pult s vanickou apod., Dejte mi, prosím, vedet, mám tu věci po dcerce, že kterých už odrusta. Možná se připojí i další maminky. Snad by vám toto alespoň malinko pomohlo a ulehčilo situaci. I když chapu, že to zas až tolik nevyresi, ale i tak.. Držím palce...
Takže jsou bu, jako gazely, když kráva je sprosté slovo. Je by jste měli mazat....
V Sobotu na zámku jsem viděla svatbu, byla tam jedna nádherná paní, prostě kocka oblečená jak anglická princezna a za ní cupital její syn...jeho obličej byl strašlivé znetvoren, řekla bych, že to byl primordialni trpasliček....pořád cupital za tou krasnou paní a ta s ním láskyplné mluvila.,.poprvé v životě mi bylo trapné, za moje krSne a dokonale děti z katalogu ....ne za ně, ale z sebe....miluju je, jenže není to nic výjimečného, jsou ndherne, zdravé, roztomilé.....a ta krásná paní miluje tohle stvoření???myslím na ni celý týden...ten kluk má štěstí...kéž by ho měly všechny děti...i ty moje
@mikayla já všechny věci mám....Děkuji, ale materiální podporu teď nepotrebuju...a prosím adminy aby tuto diskuzi smazaly... očividně některé vůbec nepochopil..
dámy, nevyvádějte
moji podporu tedy zakladatelka má
v její situaci bych asi uvažovala stejně. Ona sama časem uvidí, zda to tak chce nebo zda si třeba holčičku vezme domů. Třeba potká skvělého chlapa, s ním bude chtít mít další dítko a holčička bude normální součástí její rodiny. jenže teď je na všechno sama, chápu že se chce vrátit do práce, tím na to miminko přece nezapomene.
@anniesfibis co to vyprávíš? kočka, když má pocit, že její mláděnení dostatečně životaschopné, tak se o něj prostě přestane starat. To je jen příklad. tak atdy nemachruj něčím, co sis právě vycucala z prstu.
ono to zní krásně a sluníčkově, downíci jsou milí, vlastně to není ani postižení
každý ať si toto v sobě vyřeší sám
za mě, ústav není špatné řešení. Přesně jak tu někdo píše, za 12-15 let bude holčička na maminku fixovaná (a to downíci bývají velmi) a maminka bude mít dvě možnosti : věnovat se jí plně, na úkor svého života nebo b) dávat ji třeba přes týden do ústavu a dívat se na to, jak tam trpí
ahoj, napada mne, mohla bys pro svoji holcicku najit pestounku na prechodnou dobu, tam by ji neustale nekdo choval , hladil a ty bys za ni, kdykoli mohla, urcite lepsi než kojenak... klidne napis sz, poradim pokud chces.

@eficenka pises pouze o tech, co jsou hodni a mili downici. Ja opakuji po par letech osobni zkusenost a ze nejsou pouze jen mili, hodni a zapojitelni do bezneho zivota. Pouze poukazuju, ze mince ma dve strany. Rozhodne nepisu ze bude agresivni aj., natoz abych si jako nelekar stejne jako Ty nelekar dovolila rikat, ze zrovna jeji mala bude takova ci makova. Ja si ani nedovolim rikat o lekarich ze jsou neschopni a povysovat se nad ne. O detech s DS se pise i mluvi, se vsemi aspekty. O tech hodnych i milych jak se socializuji a i o tech, kteri socializace schopni nejsou. Obe vime a domnivam se, ze nejen my dve vime, ze na plnou diagnostiku male - miry postizeny, poctu pridruzenych vad a nemoci je jeste velmi brzy. Proto prave pisu, ze kdyz uz psat o DS, tak nejen to mile a slunickove.
Jsem rada, ze napsala i @kamino.
A hlavne, rottentocore potrebuje podporu, proto se sem na ostatni obratila s duverou a virou v ni... ne, ze bude ihned, ani nevim jak to nazvat.