Umřelo mi miminko. Jak se s tím vyrovnat?
Zdravím,jdu se vypsat snad nevadí .Čekala jsem holčičku ,která měla termín porodu 22.12.Ten den začínal jako ostatní dny.Byla jsem v diabetické pořádně ,kvůli těhotenské cukrovce.Doktorka mi navýšila inzulín na 9j na noc. Šla jsem nakoupit a rovnou domů.Doma mě začlo tvrdnout břicho (měla jsem s tím problémy celé těhotenství)brala jsem Magnesko. Začali mě chytat křeče ,myslela jsem si že to přejde ,nepřešlo.Bratr mě odvezl do porodnice a tam mi oznámili ,že srdíčko netluce.Kontrakce po 10minutach a já musela zavolat příteli ,že malá už nežije .Okamžitě dojel.Byla jsem v šoku ,nechali mě čekat na porodní sál hodinu v čekárně mezi těhotnými maminky,které šly na odezvy.Sestra pořád opakovala ,že porod zvládnu ,že ostatní to zvládají také .A mě se hodilo jen hlavou ,že porodim mrtvou holčičku a už nikdy neuslyšíme její plac.Skoro po 12 hodinách vyvolávané ho porodu daly mi snad všechny vyvolavacky ,nechtěla jsem se otevírat.Kdyz se zeptali jestli malou nechceme vidět nevěděla jsem co říct.Diky mamce a teď ji za to děkuji ,jsem si mohla malou pochovat . Máme otisky nožičky a ručičky.Čekame na pitvu ,za 14dni by jsme měli vědět co se stalo.To čekání je nekonecné.Misto toho aby jsme si odnesly Emily s porodnice zdravou a živou,si půjdeme pro urnicku.Jsem zoufalá .Na vánoce jsme měly být všichni spolu. Být u rodičů na vánoce a místo toho budu před Vánoci zařizovat vyzvednutí urnicky.K rodičům nepůjdu mám malé sestry a i když beru antidepresiva ,vůbec si nedokážu představit tam být bez malé .K psycholožce zatím jít nechci ani k psychiatrovi.Kazdy den jen brečím za posledních 11dni jsem snědla to co normální člověk za 2dny.Jsem vyřízena nedokážu pochopit co se stalo. Omlouvám se za dlouhý text poradi někdo jak se alespoň trochu vyrovnat se smrtí miminka.
@zelenaesmolda říkám, že SIDS není v pitevni zprávě, je tam bez příčiny... SIDS vyslovil dětský dr, aby nám pomohl pojmenovat proč odešel.. Aby nam pomohl k cestě smíření.. Takže kdyz je to tak, tak se to na SIDS svede! Nebudu Ti tady psát jak to v porodnici probíhalo a co mám v hlavě co bylo špatně.. Víš houbelec i o tomhle koukam.. Tak opět : kdo Ti dává právo mě poučovat ohledně smrti mého syna?! Jsi zlá ženská co musí mít poslední slovo a je ji jedno, že bodne.. Je mi Tě líto...
@lalen1
je to docela mozne,ze se to zamete pod stul a na SIDS se to svede.
On te nekdo poucuje o smrti tveho ditete?Ja jsem jenom rekla,ze SIDS nezabranis a ze je rozdil kdyz je pricina SIDS nebo zanedbani pece lekarem viz ten pripad s nepodanim ATB.Kde je tam soud nebo poucovani o smrti tveho syna?A co je na tom zleho?Ja sice chapu,ze je to strasna zkusenost,asi nejhorsi co muze clovek zazit ale vylivat si to na me nemusis,ja za to nemuzu.
@zelenaesmolda hlavně končím! Tohle pod tuhle diskuzy nepatří.. A Ty bys měla taky, když neumíš poradit a jen to tu zase zakakavas svym hnojem.. Tohle zakladatelce nepomůže..
A i já jsem se nechala zbytečně unést, omlouvám se zakladatelce.. ❤️
@lalen1
no,pod diskuzY urcite ne.tohle asi vubec neni tema na diskuzi na netu celkove.
srovna to jenom cas,pomuze rodina,psychiatr nebo psycholog.
Děvče, ani jsem to nestačila do číst a brečím, jak mi je tě strašně líto. Bojím se, že budeš potřebovat odbornou pomoc. Tohle je dost silná kudla do tvé psychiky, do tvé duše. Každopádně si myslím, že Vánoce by si měla trávit s blízkými. I když se na to necítíš a nebudeš třeba ani dobrý společník, je důležitý aby si vedle sebe někoho měla a cítila, že je někdo s tebou. Určitě to zvládnete. Mě taky umřel bráška při porodu. Bylo to těžké období pro mámu. Čas rány zahojil. Ale nikdo jsme nezapomněl. Přeji ať se brzy vypořádáš s bolestí a hezké Vánoce. Budu na tebe myslet.
Je mi to líto.Nevím čím procháziš.Poradit neumím. Hodně síly .
Ahoj. Moc me boli, ze patris mezi nas, maminky, ktere maji v nebi andilka...i ja jsem prisla o miminecko, maly se narodil predcasne cisarem a zemrel po 40 dnech. Vim, jak moc to boli a jakou prazdnotu prozivas...ja prvni dny nevylezla z postele a sotva snedla polivku. Pomohl vazne nejvi cas, pak pocinajici jaro a lepsi pocasi, poridili jsme si stenatko...a pomohla moc i psycholozka, mela jsem stesti na pani (z Modre pomnenky), pokud jsi z jiznich Cech...moc doporucuju. Kdybys chtela, napis mi.
A Vanoce...nenutila bych se do nich. Nam maly odesel mezi v unoru, ale cele to peklo zacalo pred Vanoci a dodnes je "neprozivam". Po 10m jsem otehotnela (cekala jsem kvuli cisari dele) a ted mame male zdrave mimi...
ty se ted musis vyplakat, prozit tu bolest "naplno", aby te to nenicilo v budoucnu. Je treba si to prozit. Dojit ke "smireni", nechat casem jit jeji dusicku, ted je s tebou...
@megi89 Ahoj,moc mě mrzí ,že jsi tím musela také projít.Obdivuji tě ,že jsi to vydržela 24hodin.Me úplně stačilo 12hodin .Řekli vám příčinu úmrtí malé ?Matyáška jste měli plánovaného ?Nebo ti nešlo otěhotnět co nejdříve ? Je mi líto ,že jsem ti to připomněla .Já nedokážu pohřbít malou to vím už teď.
@veuveu málo kdy přispívam a diskuze nectu. Tato zpráva jak kdyby čekala na tebe.
Nam se stal předčasný porod 2x a jak tu někdo psal, že k tomu musel být důvod tak u nás leda ihned stěhování do nového. Jinak si to nedokážu vysvětlit. A pak ihned reality zdražily.
Takže hodně sil, je to opravdu šíleně 3 týdny před porodem či už jakoby dítě mohlo zit bez dělohy.
Nechápu. Dle mne nějaká zanedbama péče?
Každopádně když nám se po 5 ti letech narodil syn tak se narodí každému!!!
Já rodila 2x předčasně ze stejného důvodu cipro praskl a malej by tam byl dodnes vyhodili hi na termín porodu, kdy oni chtěli 14 dnů před.
Moc moc držím palečky, opri sd do něčeho co ti dá silu nemyslet nato haha ale je to tak a ono to přijde znovu a tentokrát vítězstvím a tím.nejhidnejsim a nejkrásnějším miminkem.
Prosím výdrž, když přežila ja 1 rok po císaři i čekat tak to musí zvládnout. A prosím nespěchat mne se potom špatné propojila placenta proto se zo znovu nezdařilo.
@nikinelinaty Všechno bylo v pořádku všechny testy .Za 14dni bych měla vědět co se stalo.Napada mě jedině ta cukrovka ,jenže ja dietu držela poctivě .Hodnoty se mi měnily ze dne na den.Jinak mě opravdu nenapadá ,co se mohlo stát.Snad mi to řeknou.Pockam na gynekologii co mi řeknou ,kdy se můžeme snažit o miminko.Na jednu stranu si princeznu hodně přeji ,na druhou stranu mám hrůzu s dalšího těhotenství .
Děkuji ,že jsi napsala .
@veuveu Mne řekl můžete a ostatní mi řekli že jsme měli čekat 3 měsíce minimálně. Proto se mi špatně udělala placenta a vznikla placenta previa proto radim fakt co rádi holky užívat si dovolená a raději počkat ne jako my.
Mohl to být mozna infarkt na placente
No jsem tedy zvědavá
U dcery se nic nezjistili
A u syna nám bylo oznámeno ze měl hematom na placente a infarkt placenty
Mám tu ještě zprávy mne syna nechteli ukázat a po císaři ho rovnoú hodili asi do smeti;(( ne bxk soaleny a rozptýlen mezi dětmi.
Držím.moc moc palečky určitě to vyjde znovu.
Něco v tom určitě bude proč ja si říkám u druhého nezdaru ze babicka snad chtela svého vnuka mít u sebe a pojmenovala sem jej dle jejího přání pak mne to mrzelo, ale nakonec asi to tak mělo být.
Malá jr ten vlastně ten náš sen ma své jméno originální a babicka ma chlapečka co vždy chtela.
@biedronka10 Ahoj,já vím že je více žen.Jen se o tom nikde nepíše ,a tím pádem si ostatní myslí že jsou jedinými .I když je to bolestivé téma mělo by se o tom psát ,už jen kvůli tomu ,aby ostatní ženy věděly ,že nejsou samy.
@veuveu ja kolikrát si říkám byly jsme málem 4 ted mne občas napadne co to zkusit znovu?
Víš co ten optimismus ono to přijde ten strach tu touhu odboura
V našem.pripade ja se bojím celkově ze by mi to přineslo znovu smutek když to bylo 2x a muž děkovat bohu ze se to podařilo.
Dávám ten větší usilo do děti maly ma hrozny talent na hudbu. Už i na první krůčky mi to řekla paní, že v něm něco bude.
Takže jakoby ten stesk pak vlozim do něj a děti a zahrádky.
Ono ti nezmizí ten vztek proč co proč nikdy. Je to 5 let a občas sem i naštvaná doma na může a on samo neví proč přitom je to kvůli tomu, že tě zamrzí ze vse tak dlouho trvalo a někdo má to větší štěstí v životě nez ty.
Ale ono asi vše se děje z nrjKehk důvodu.
My našli dům v šestinedeli po druhém nezdaru. Bylo ti těžký slyset větu mate krásné 2 holčičky.
Když víš že krvácí a měla za 3 měsíc nové. U dcery 2 měsíce.
Drž se a holky te tu jistě podpoří at bude s v očekávání.
Moc ti držím palečky6 a prosím fakt neppspichej co zo je čekat například o 100 dnů dal nez aby se to pokazilo znovu.
Ale.mozna my.meli důvod to stěhování od boha nahoře.
Když matka ma.hlavu dítě bůh řekl ne bude dum
@amazonkajanik Děkuji ,kamarádka také potratila ve 3 měsíci ,teď má zdravého a krásného syna .
Děkuji také za milé slova,i když si říkám jak to mohu zvladnout.
@mourovatakocka Mrzí mě tvoje ztráta.Mam to tak také ,i když já měla možnost si malou pochovat .
Děkuji za milé slova.Stranky a diskuze mám snad přečtené .Vím že se nemám uzavírat ,jenže je to taková chvilka.Vim že vše jednou preboli ,jen teď je ještě brzy.
@lalen1 To je hrozný ,moc mě to mrzí .Tohle jsem potřebovala slyšet přítel mi pořád říká ,že není dobrý nápad být doma.Ze máme jít k rodině .Jenže za 14 dní se dozvíme co se stalo do toho si máme jít pro urnicku.A být s rodinou bych nezvládla ,i když vím že mě miluji .Já bez léků jen brečím a nejsem schopná se soustředit na nic jiného.S léky se cítím jen prázdná .Psycholožku zvažují jen ,si říkám že to pořád zvládnu sama. Jsem ráda za památku na malou ,vím že je i hodně žen které se nerozloucily a teď toho lituji .
@baraskaska Děkuji ,za milá slova.Ano také doufám ,že to takhle bude .
@jitulka87 To je mi moc líto.Ta beznaděj .
Je krásné že máte zdravé miminko .Přeji vám i mimcu jen to nejlepší .Jsem z Brna nějaký kontakt na psycholožku jsme dostali.Musim si to zatím srovnat sama v sobě .Nechci tam přijít a jen brečet to můžu doma .Ale je mi jasný ,že někam jít musím .
@veuveu není co obdivovat, protoze ja už ke konci ani nespolupracovala :((( proto doktorka musela sáhnout mi dovnitř a pomoc male ven... Já ani neporodila placentu.. museli me uspat a vytáhli ji a museli me zasít, byla jsem hodně potrhana, ale personál byl velmi empaticky. chovali se ke me strasne hezky, mile, manžel byl semnou v nemocnici po celou dobu, Já si tu hospitalizaci protáhla na dyl, mela jsem ještě potom nejake komplikace a stejne jsem nespechala domu....:(((( doma jsem byla zavřena, nezmohla jsem se ani na to si umyt zuby... Byla jsem strasne nastvana a porad si opakovala proc ja.... Proc my... Pak jsem změnila gynekologa (cítila jsem ze potřebují změnu ) ,sestra mi doporučila skvělou psychiatricku. S paní psychiatrickou jsme si sedli, jako člověk mi pomohla strasne hodne, u ni to nebylo jen tim ze napíše antidepresiva a posle Te domu. změna gynokologa byla taky dobra volba... protoze se snažil ať otehotnim co nejdříve. neslo to. bohužel jsem byla bez menstruace, po porodu nesel nastartovat cyklus... Skoro rok jsem se trápila a ja každou návštěvu u gynekologa obrecela, že proc nemůžu mit menstruaci a Tim pádem ovulaci a nemůžu otěhotnět.... ale stal se opravdu zázrak; trvalo trictvrte roku a MS přišla, a po roce od smrti Viktorky jsem našla 2 čárky... těhotenství bylo narocne, několikrát v nemocnici, byl to boj, ale stalo to za to, protoze mi tady ted spinká Matysek a ja jsem neskutecne vdecna, že to vybojoval a verim že Viki na svého brášku dava pozor ❤ v pitevni zprávě je psáno ze byla udusena, mela jsem hodně dlouhou pupeční šňůru a byla několikrát omotana :(( zasrana šňůra :(((
@veuveu Je mi to líto! Napíšu později více, teď jen stručně. U nás to bylo 17.11. tři roky, kdy jsme přišli ve 23.t. u chlapečka, umřel u manžela v náruči po porodu, já se rozloučila ráno. Je moc dobře se rozloučit a je to velmi důležité pro srovnání se s tím. Psychiatr nemá pravdu, cokoliv, co pomůže, je důležité, my máme také otisky a dokonce fotku a já jsem za to moc ráda!
Čas je opravdu nejlepší lékař, teď dělej vše, co chceš, bude to dobré, ale teď není, vím, je to peklo na zemi v tuto chvíli. Já si i náš příběh sepsala, hned po návratu z porodnice, byla to moje psychoterapie, klidně pošlu. Nevím, odkud jsi, ale mám kontakt na fajn psycholožku, která pracuje se ženami, které přišly o dítě, chodila jsem k ní.
Po těch třech letech jsem s tím srovnaná, víc nám to dalo než vzalo, hodně nás to posílilo, teď máme 1,5 roku holčičku, porod byl velmi ozdravný, první syn se narodil 33+1 a pak byl ještě potrat v 11.t.
Brácha o něm ví, je naše součást.
Opatrujte se!
@veuveu S tím rámem taky nevím - jako nechat si to jako vzpomínku, to je fajn, ale vystavovat, to nevím, nevím, spíše mi přijde lepší doma ty vzpomínky na miminko schovat, nadechnout se a zkusit žít. Proto jsem i navrhovala, že ideál prostě vypadnout někam pryč. Protože třeba za 3 měsíce, za půl roku to už bude lepší. A psycholožku si určitě sežeň i kvůli dalšímu těhotenství - já byla bez sebe strachy ke konci právě proto, že se něco podobného stalo "jen" v mém blízkém okolí.
@megi89 Já přestala spolupracovat hodinu před porodem.Musely mě mačkat břicho aby už malá byla venku .Mě tedy propustily hned ráno .Zatím je pro mě neprestavitelne mít další mimco .I když vím že se budeme snažit co nejdříve ,protože to prazno je hrozne.Mrzi mě že jsem ti to znovu připomínám. Mě nikdo neřekl co se stalo zatím doufám že mi to někdo objasní .
@veuveu zemřel mi chlapeček ve třech měsících v náručí. I když to možná zní hrozně, dodnes jsem ráda, že jsem se s ním rozloučila a také jsem ráda, že mi zůstaly fotky. Pomohl mi psychoterapeut a čas. Ale nikdy to nepřestane bolet. Jen to nebolí pořád.

@veuveu prijmi moje hlboke vyjadrenie lutosti..takto virtualne ti posielam velke objatie a podporu a myslienkami som s tebou..