icon

V 6tt nejde vidět plod. Můžu být ještě pořád těhotná?

motylek01
2. říj 2015

Holky prosím o radu,byla jsem u doktorky a neviděla plod,pouze žloutkovy váček,poslala mě do nemocnice,kde mi vzali krev a bohužel potvrdili,že plod není.Hcg ukazuje 22 000.V pondělí nastupuji na revizi,kde mi ještě předtím vezmou krev.Myslíte,že je nějaká šance,že by vypočítali špatně datum poodu a můžu být ještě pořád těhotná?Moc všem děkuji

Strana
z9
werumka
5. říj 2015

@karlajasmine To hcg právě odpovídá rozmezí 6. - 8. týdne...

karlajasmine
5. říj 2015

@werumka To sice jo, ale pise se ze je to zarodek ''nepatrne velikosti, asi 6mm'', a ze zalezi na kvalite ultrazvuku.. Nevim, jako mas urcite pravdu ze dr (snad) vi, co dela, ale na miste zakladatelky bych stejne aspon ten tyden pockala, abych mela 100% jistotu..

somalicats
5. říj 2015

@werumka Hodnota hCG zakladatelky odpovídá tomu 6 tt, takže v tomhle směru nevidím problém. Problém tam je, pokud hCG nestoupá a na UTZ se nic neděje, jenže k tomu by byl potřeba delší časový interval než víkend. Pokud hCG neporoste, je to jasné. Já jen znova říkám, že na základě jedné hodnoty hCG a UTZ, na kterém daná dr. zrovna nic nevidí, je nesmysl posílat hned na revizi. Pokud zakladatelka nemá problémy typu krvácení apod., tak není důvod s revizí ještě nepočkat.

werumka
5. říj 2015

@karlajasmine Jojo, však to jsem taky psala. Navíc třeba by bylo fajn udělat ultrazvuk v nemocnici, protože tam je mívají lepší. Já taky nemám ráda, když lékaři nepočkají a udělají hned závěr. Ale tady ten postup toho lékaře tak nějak víc chápu. Jen když jsem četla, že tu holky psaly o tom, jak může být těhotenství mladší a jak to bylo u nich, tak že toto je trochu odlišný případ...

karlajasmine
5. říj 2015

@werumka Jo, UZ v nemocnici by rozhodne udelat meli a nejdriv par dni pockat.. znamy tvrdili, ze ceka dvojcata, a na UZ v nemocnici ji rekli, ze to neni dvojce ale hematom.. takze ono fakt kolikrat na tech UZ v ordinacich neni poradne videt nic..

werumka
5. říj 2015

@karlajasmine Ono hlavně před revizí by se měl udělat v nemocnici jak ultrazvuk, tak odběr krve na hcg. Což by hodně napovědělo. Taky jsem zažila, jak vypadá kvalitní ultrazvuk, a jak ten obyčejný, co ho mají lékaři v ordinacích. Ta kvalita a ostrost obrazu neporovnatelná.

somalicats
5. říj 2015

@werumka Já ty ostatní příspěvky pochopila ve smyslu těhotenství mladší než podle termínu poslední MS. Je totiž otázka, z čeho dr. vychází a jak to posuzuje. Já měla před prvním porodem taky delší cyklus (v průměru 35 dnů, ale ani 14 dnů zpoždění u mě nebylo nic vzácného), takže když jsem otěhotněla, tak jsem měla 3 různé termíny porodu - dle PM, dle UTZ a dle prvních pohybů, ty termíny se od sebe lišily vždy o 7-8 dnů a byla to fakt sranda čekat a sázet se, který termín to cca bude 😀. Pikantní na tom bylo, že jsem vůbec netušila, kdy byla ovulace, takže na UTZ jsem měla dceru standardně mladší skoro o 3 týdny, než by byla dle termínu MS. Tenkrát jsem ale chodila co týden na UTZ a odběry krve, můj dr. mě hned na revizi posílat nechtěl (a to jsem tenkrát měla srdíčko až v 9tt, takže do té doby stále nejistota, jestli z toho něco bude nebo nebude) a vyšla z toho dcera.

werumka
5. říj 2015

@somalicats Já jsem taky chápala, jak to holky myslely. Ale tady je opravdu prokazatelné, že to těhotenství nemůže být mladší, než 6 týdnů. Já osobně si myslím, že určování termínu dle poslední menstruace je úplně liché. V dnešní době mají ženy ovulaci spíš později a pak je z toho vždycky stres a bordel. A dělali Ti tehdy screening ve 12. týdnu? Já si pamatuju, že to byl jediný ultrazvuk, který mi potvrdil stáří těhotenství, jak jsem ho uváděla já (měla jsem ovulaci naopak dřív, takže jsem furt musela vysvětlovat, že syn není větší kvůli mojí cukrovce, ale kvůli tomu, že vznikl prostě o něco dřív, než s čím počítají tabulky 😀)

karlajasmine
5. říj 2015

@werumka tohle me nejvic stve, ze lekari neveri zenam, kdyz reknou, ze vi, kdy mely ovulaci.. ja mam jeden termin o tyden jinak a pritom vim zcela presne, kdy jsem mela ovulaci... na den a snad i na hodinu, protoze jsem si merila bazalni teplotu a navic mi vzdycky presne pichne v podbrisku na te strane, kde ovulace probiha.. takze to na sobe se 100% jistotou poznam a ta bazalni teplota to jenom potvrdila... ale proste ne, bude se brat termin dle nejakych tabulek :D

somalicats
5. říj 2015

@werumka Tenkrát se ještě prvotrimestrální screening nedělal, takže jsem šla až na triply a pak na utz ve 20tt. Takže mně dělali naposledy utz v nemocnici v 9tt a pak až později.
Však tu nikdo netvrdí, že to těhotenství je mladší, než 6tt. Ale rozhodně je mladší než těch 11 tt či na kolik to zakladatelce vychází dle termínu poslední MS.

Jinak já u mladší dcery i tohoto těhotenství termín ovulace znala, takže teď už je to jednodušší, než jsem to měla s první...

werumka
5. říj 2015

@somalicats Vidíš, já to zase pochopila tak že tazatelka psala už v nadpisu diskuze, že je v 6. týdnu a není vidět plod. A že jí holky říkaly, že může být těhotenství mladší. Tak jsem to možná pochopila blbě 🙂
No jo, ty první děti jsou často takový testovací materiál 😀 A podle jakého termínu se nakonec dcera narodila? Určili to pak nějak definitivně?

im4fun
5. říj 2015

To neni pravda - u me v 6tt nebylo krome gest.vacku videt nic a to jsem opravdu byla v 6tt

somalicats
5. říj 2015

@werumka Tak je fakt, že se ty texty dají chápat různě. Takže i Tvoje příspěvky jsou OK tak, jak jsi pochopila to "mládí" těhotenství.

U mě byl nakonec nejblíž termín podle pohybů, dcera se narodila 4 dny před ním, 14 dní před termínem podle poslední MS a skoro 3 týdny před termínem dle utz 😀. 2,9 kg a 47 cm a vše OK.

ty_na
5. říj 2015

já když jsem byla 5+2tt, tak tam také nic nebylo vidět.. nález bez žl.váčku.

alyssa.anna
6. říj 2015

@motylek01 Jestli můžeš, trvej na odběrech na HCG. Pokud ti je odmítnou udělat, můžeš si je nechat udělat sama v těch větších odběrových místech (Hema lab apod) na své náklady, stojí to okolo 400Kč - vím to od kamarádky, která takto bojovalal min. rok s nevolí lékařů co jí posíllali na revizi v 6tt a teď má 3 měsíčního chlapečka

motylek01
autor
8. říj 2015

Holky hcg ve ctvrtek 22 000 a dnes 98 000....Dr mi chce zitra udelat revizi ze na ultrazvuku nejde nic videt...Co mam delat?

karlajasmine
8. říj 2015

@motylek01 tak pokud to hcg stoupa tak bych na revizi rozhodně ještě nešla!! Objednej se až za další týden nebo 14 dni nebo změn doktora!!

somalicats
8. říj 2015

@motylek01 Revizi samozřejmě můžeš odmítnout, je to Tvé právo, nikdo Tě do ní nemůže nutit. A v tom případě bych šla někam jinam, kde mají lepší ultrazvuk... Ten vzestup je nadějný.

karlajasmine
8. říj 2015

S tímto hcg jsi mohla být minulý týden v 6tt a ted v 7tt,takže si myslím ze je ještě možné že tam nic vidět neni..počkala bych do 8tt - pristi tyden.

motylek01
autor
8. říj 2015

byla jsem prave v nemocnici ale hcg stoupa

motylek01
autor
8. říj 2015

jsem uz uplne zoufala...Chcilku tak a chvilku tak takze nevim uz co si myslet...

karlajasmine
8. říj 2015

@motylek01 pokud stoupá tak já bych ještě počkala.. Hod do googlu "srdicko není vidět 7tt" a uvidis tam kolik je příběhu ze se ukázalo srdíčko až později.. Nechapu proč do té revize tak spěchají.. Odmitla bych ji.

somalicats
8. říj 2015

@motylek01 A teď si představ, že dokud nebyl běžně dostupný ultrazvuk, tak tyhle "stresy" těhotným odpadaly... Chceš to dítě? Tak nikam na revizi nechvátej.

karlajasmine
8. říj 2015

Přesně tak.. Tim ze pockas nemůžeš nic zkazit..

misula29
8. říj 2015

@motylek01 zkus zajít ještě někam jinam. A co ti řekla k tomu stoupajícímu hcg?

papalinka
8. říj 2015

@motylek01 nechci teda děsit, ale pokud při tak vysokém HCG není na UTZ nic vidět, může to být i mimoděložní.

lucykal
8. říj 2015

Nějak nechápu neni vidět srdíčko nebo zárodek? Jinak zárodek by měl být vidět pokud je hcg na 1-2 tis.

somalicats
8. říj 2015

@papalinka jenže s tím revize nic nenadělá. To ji musí pořádně tím ultrazvukem prohlídnout i okolo, nejen pátrat v děloze...

lucykal
8. říj 2015

Ještě bych se osobně bála mimoděložního.

lucykal
8. říj 2015

@karlajasmine není vidět srdíčko nebo zárodek?

Strana
z9