Vyvolání porodu ve 14. tt, máte zkušenost?
Ahoj holky, v pondělí mi přišly výsledky že screeningu s pozitivním DS. To jsem zpracovala nějakým způsobem, ale bylo mi řečeno, že na klasický potrat v narkóze je pozdě, a že mi musí vyvolat porod. Máte některá zkušenosti s tím, jak to probíhá a co mám očekávat?
@lenkawedding já byla na revizi 3.12. a dostala jsem to 3.1. První den jen slabě, ale teď teda dva dny to stojí za to! Byla jsem zvyklá na slabou MS 2-3 dny a byl klid. Doufám, že to aspoň nebude trvat dlouho. Ale na druhou stranu jsem teď neměla bolesti břicha, na ty jsem naopak zvyklá byla a čekala jsem, že budou třeba horší. Tak teď ještě 2 měsíce a můžeme zkoušet znovu
A holky můžu vědět jesrli jste měli nějaké příznaky před menstruací ? Mě ráno začalo bolet břicho přesně jako když jsem měla MS, ale zatím nic , jen celý den ta bolest podbřišku...
Takže menstruace se rozjela a pomalu nestíhám lítat na WC 🙂
Ahoj holky, takže my už máme 3 měsíce čekání za sebou, takže už se zase můžeme začít "snažit". Jinak mi volali už komplexní výsledky testů a nic nenašli... prý těch symptomů co bylo špatně může být x (špatný vnitřní orgán apod...). Jinak z naší krve taky nic, oba jsme v pořádku... takže asi prostě náhoda. Jediné co tak z pitvy vyčetla doktorka že tam byl úpon na pupečníku..? Což by znamenalo špatnou výživu pro miminko a tady mohl vzniknout problém. No lepší se v tom nepitvat, hlavně že jsme oba v pořádku a můžeme začít znovu. věřím že to teď vše už bude v pořádku.
@pokyska Ahoj, tak to čekání máte za sebou. Já mám 5 týdnu a MS stálení nikde, zítra jdu na kontrolu, tak jsme zvědavá co mi řeknou. Jinak s výsledky jsme na tom stejně. Genetika nic neprokázala, krom jendoho zdvojeného genu, ale ten není nikde popsaný, takže mi nemuže říct, zda to bylo to co zpusobuje vadu kostí a nebo to také nic dělat nemuselo. Na potevní právu čekám k doktorovi, kkterému přišla, tak snad mi to řekne on, ale jinak to byla prý náhoda, která by se neměla opakovat.
Ahoj holky, tak jak jste na tom s odstupem času? My už můžeme pracovat na dalším miminku, předešlý měsíc jsme začali, tak tento týden jsem už jak na trní, zda se dostaví MS, nebo až si budu moct udělat testík. to čekání je šílený. jak jste na tom vy? už je líp? jak se zotavujete?
@pokyska Ahoj, tak to je super zpráva, mě řekli na kontrole po 6ti nedelí, že je vše v pořádku a taky mužeme, ale je to 2 měsíce a já pořád neměla MS , dnes jdu na kontrolu a asi dostanu injekci. Bohužel mám diagnostikovanou amenorheu , takže jsem to nějak čekala a vidím to tak, že v dubnu / květnu pujdeme znovu na IUI , jelikož to přirozeně nepujde a to jsem doufala, že se cyklus alespon na chvíli srovná...
@xoriska mám to stejně, ty obavy... aby to šlo (minule se nám to povedlo náhodně), takže by to jít doufám mělo pokud je vše ok jak říkal doktor.. ale ten strach aby se to neopakovalo tu je.. prostě aby bylo už všechno konečně v pořádku. MS bych měla dostat ted koncem týdne, tak to koncem týdne zkusím a uvidím, pokud teda nedojde MS.
mám nutkání si udělat test už ted, ale bojím se abych nebyla zbytečně zklamaná, tak počkám na konec týdne
@pokyska Pokud máš dostat MS v neděli , tak je celkem brzy, já měla ducha cca 4 dny předem, tak zkusit mužeš čtvrtek/pátek 🙂 . Právě si říkám, že asi vlastně ani nebudu mít takovou radost až zjistím , že jsem těhotnám, jelikož to ještě vubec nic neznamená, pokud se dostanu až ke screeningu, tak ta mu řeknu at to promítání snad vypne a zapne až když se mu to bude zdát v pořádku... kdyybch u toho nemusela být vubec bylo by to nejlepší... 😀
@pokyska Ahoj, jsem ráda, že už to můžete zase zkoušet, ale chápu ty nervy při čekání...
@xoriska U nás je vývoj takový, že jsem ani po sedmi týdnech od zákroku nedostala menstruaci a musela jsem na injekci - objevila se mi cysta a sliznice nevypadala úplně čistě - čekali jsme, jak to bude vypadat po MS - cysta zmizela, ale sliznice pořád nic moc, tak teď čekám na další MS a uvidíme, jestli ta to konečně dovyčistí. Když ani další MS nepomůže, budu muset jít na hysteroskopii, aby se podívali, co to tam ještě překáží 😠 Teprve pak se budeme moct začít bavit o dalších pokusech. Také víme, že to nepůjde přirozeně, takže nás určitě čeká KET, protože máme ještě zamrazenou zásobu. Před tím ale musíme ještě na genetické testy - zatím čekáme na výsledky pitvy a pořád nic 😒 V půlce února jsme objednaní na odběry pro celkové genetické testy, ale na výsledky se pak čeká 4-5 týdnů, takže náš další pokud bude nejdřív v dubnu, dřív to asi nestihneme ☹ Původně jsem si myslela, jak se půjdeme co nejdřív na další pokus a naivně jsem si říkala, že už v únoru bychom to mohli zvládnout 😢
@pokyska Děkuju, fňukat nemusíš přestat, myslím, že jsme si každá zažila své, bohužel 😢 Držím palce, aby se co nejdřív zadařilo a mohli jste se radovat!! Pro mě je v tuto chvíli nejhorší, že to nemůžu uzavřít - pořád na něco čekám, abych konečně mohla říct, že je to za mnou alespoň po té fyzické stránce. Ale je pravda, že mi v tom nepomohlo pracovní vypětí, které bylo obrovské před koncem roku a vlastně celý leden. Sice mi to pomohlo psychicky, že jsem musela myslet na něco jiného, ale stres a všechno okolo celý můj proces uzdravování hodně zpomalil...
@westie To čekání je nejhorší, je mi to moc líto, že musíš čekat ještě na tu genetiku a vlastně nevíš na čem jsi... Já jsme ted dostala 2 dávku agolutinu , jelikož sliznice je prý opravdu hodně vysoká a ani po 2 měsích nepřišla MS, což mě tedy nepřekvapilo když mám primární amenorheu ... no uvidíme, doktor říkal, že ted si má zkusit pohlídat ovulaci a snažit se doma a když nebude tak za měsíc dostanu clostylbegyt a přinejhorším v květnu znovu IUI... takže to vidím tak, že budu stejně čekat až do toho května
Holky, u nás je to tak, že pitva z října ještě hotová není, na genetické testy jsme z pracovních důvodů nestihli (neschopenku jsem ukončovala po 14 dnech po propuštění z nemocnice) a čekáme další.. A ta nevědomost, jestli další bude taky ds nebo něco jiného, mne ubíjí.. Přeji mnoho zdaru 🙂
@medinka13 5Tak to je krásné , gratuluji k miminku a mě řekli, že to je ve většině případu jen náhoda, tak určitě byla i u Vás ! Náš chlapeček měl nějakou genetickou vadu ,, která se ani po genetice neobjasnila, no postihuje kosti , ale po odběru se nic krom jednoho zdvojeného genu ,který navíc nikde nebyl popsaný , nic nenašlo... Tak at je hlavně vše v pořádku 🙂
@medinka13 teda! závidím! a povedlo se hned? já ted čekám jestli se dostaví MS nebo ne a doufám že ne! to je poprvé co si tohle přeju 🙂 na to nemysli, určitě to teď bude v pohodě. nám nic moc nezjistili, žádná vada tam nebyla jen našli úpon na pupečníku ten to asi prý celé způsobil že se dítě dostatečně nevyživovalo a tím pádem ani nevyvíjelo... takže aspoň že tak že to nebylo nic horšího.
Děkuji holky, vám také přeji hodně štěstí a ať se vám co nejdřív podaří 😉
Ahoj holky,dovolim se přidat se k vám :( jsem ve 14.tt a dnes jsem mela nástup kvůli potvrzenemu DS :( vyšly mi spatne krevní testy i ultrazvuk a pak už to jen potvrdili odebráním krve z placenty :( prý by to bylo Velké postižení a nejspíš i další vady by se tam objevily,že nejspíš bych ani miminko nedonosila.tak mam prý byt rada ze se na to přišlo relativne brzo :/ no kazdopadne me ceka vyvolání porodu.ted mi sestra zavedla jehlou do ruky antibiotika - když jsem se ji zeptala proc,tak mi odpověděla jen ze to je preventivne :/ uz mam ze vseho strach.ještě ke mně má večer přijít doktor, takže zatím nevím úplné presne co me dal ceka,jen už to chci mit cele za sebou :( od doby co jsem se dozvěděla verdikt,víceméně jen bulim a noci probdim. A to me drží nad vodou doma skoro trileta zdrava holčička. Nemít ji tak nevím nevím :( chci se vás, co už to máte za sebou zeptat...vím že je to dost individuální, ale jak moc jsou silne kontrakce?doufám že slabší než u normálního porodu,říkam si ze celkove to musí byt "lepsi",náročnější hlavně psychicky.nebo se pletu? :( všem přeju hlavně ať se brzy zadari další miminko a též mi řekli počkat pak 3 měsíce s ze další bude určite v pořádku. Tak v to doufám,snad už máme smůlu vybranou :(

@lenkawedding Ahoj, já je měla ze cca 3 týdny, co mě pustili z nemocnice a byl to teda masakr. Jsem zvyklá tak na max 4 dny lehkého krvácení a tenkrát to bylo 9 dní proudem. Skoro jatka. Ale už další proběhly v pohodě, jak jsem zvyklá.. 🙂