icon

Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?

dadaanela
23. srp 2012

Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?

lu_cy
22. lis 2016

@xehachiwinga právě, že to bylo první co mě užíralo. Plakala jsem celou dobu a dávala si za vinu, že jsem to vůbec podstoupila. Ono i lékař, který zákrok dělal působil né moc kvalifikovaně a UTZ u zákroku nedostatečný. Straší mě ta jeho věta kdy řekl sám, že na tomhle UTZ to nejde pořádně vidět.
Brzo 26 🙂 takže to bylo akorát, každý říká "jsi mladá bude další" ale já chtěla jeho. A to být mladá neznamená, že to půjde vždy tak dobře.
Snad vše půjde tentokrát ještě líp.

xehachiwinga
22. lis 2016

@ivchez Trochu naddimenzovaná péče v té naší gynekologicko-porodnické sféře...kamarádku posílali ve 23 na odběr plodovky, protožena utz doktorka neviděla nosní kůstku a tudíž měla automaticky vyšší riziko Downova syndromu. Samozřejmě bylo vše naprosto ok. Co nebylo ok byl fakt, že ji šíleně vyděsili a ona několik dní nespala a brečela...ideální emoce v těhotenství, že ano.

xehachiwinga
22. lis 2016

@lu_cy To je gól, mně je 25 😀 a sice taky slýchám jak jsem mladá a mám spoustu času, ale teď je naopak ideální věk a hlavně i okolnosti 🙂 a ač bylo to naše neplánované, nakoplo mě to do zadku abych si srovnala priority a hodnoty a uvědomila si, že miminko chci a jsem na něj připravená...

wendissek
22. lis 2016

@xehachiwinga ahoj me je 24 bojujeme už dva roky dvě zt pak dvě nevydařené ivf a ted jsme se zase rozhodli snažit sami

ivchez
22. lis 2016

@lu_cy zlati obě víme, ze ten doktor mel asi tolik empatie jako patník u cesty, byl to prostě kreten, který ten den snad kazdeho poslal na potrat potažmo tvrdil ze vidi něco co tam vlastně neni jako mi s tim rozštepem.

lu_cy
22. lis 2016

@xehachiwinga já se na něj hrozně těšila 🙂 ...jo jo nejčastější řeči na utěšení a taky ty nejhloupější. Chtělo by to asi sepsat příručku "Než říct tohle, tak jen mlč a obejmi mě"...

xehachiwinga
22. lis 2016

@lu_cy To se ti nedivím. Snad dospěješ k názoru, že to tvá vina nebyla, protože to je fakt - ale je to ještě hodně čerstvé. Týden po revizi jsem nemohla ani vteřinu myslet na nic jiného než na miminko, těhotenství a věci kolem toho. A do toho jsem brečela a měla strach o plodnost po revizi. Vyčítala jsem si, co všechno jsem udělala blbě. Záhul na nervy, fakt že jo ☹

ivchez
22. lis 2016

@lu_cy ty teď uz musíš jit dál a myslet jen na hezké věci a určite brzy přijde druhý andílek a my se budem modlit aby byl náš Matýsek v pořádku.

xehachiwinga
22. lis 2016

@wendissek To je mi moc líto ☹ a byli jste už na nějakých vyšetřeních? Zjistilo se, proč se vám to opakovaně děje? Držím palce, aby ses z toho začarovanýho kruhu konečně vymotala...když se to stane jednou, je to příšerný, když víckrát...ani nemyslet ☹ drž se a bojuj! Proč jste šli na ivf? Špatné spermio?

lu_cy
22. lis 2016

@ivchez to ano, a na genetice to bylo jen o tom, že řešili jestli jsem nějak silně věřící abych nemohla jít na potrat a nebo jestli nejsme s partnerem příbuzní....žádné informace o tom co se vlastně děje.
Moc na tebe myslím, a přeju zdravíčko. Hlavně už jen dobré zprávičky.

lu_cy
22. lis 2016

Pořád doufám, že teď už bude všechno v pořádku. Třeba po Vánocích v lednu dostanu krásný narozeninový dáreček :-*

xehachiwinga
22. lis 2016

@lu_cy No to je na pěst, blbouni 😖 : 😨 Uaaaaa to by se z toho přístupu českejch zdravotníků jeden pos*al!!!!!! Já k nim taky patřim, ale, do háje, to je tak těžký se k lidem chovat lidsky???!!!!! Ach jo. No, taky jsem si při diagnóze zamlkliny a pak na té revizi zažila chuťovky a asi ta zkušenost měla být, protože vím, že takhle to já dělat nechci a nebudu. Uf. Chudáku, ty sis zkusila... Je to za tebou, teď už bude jenom líp 😉

ivchez
22. lis 2016

@lu_cy vim, ze se to lehko řekne. Taky jsem po revizi brečela a byla fakt hotová, pak jsem si myslela, ze je to za mnou a stačilo jit do blbé ZOO kde byl kočarek na kočarku nebo do obchoďáku a byla jsem zase totálně v háji. Pomohlo mi až kdyz jsme dosttali zelenou a zacali se snažit o další miminko.

lu_cy
22. lis 2016

@ivchez to jo, nejhorší v ordinaci plné těhulek a pyšných tatínků ...dneska jsem se rozbrečela když doktor dělal UTZ, asi jsem čekala pořád, že tam bude....

lu_cy
22. lis 2016

@xehachiwinga už mám vybráno jiné zdrav. zařízení...snad konečně narazím na doktory, kteří to budou brát jinak než jako položku na seznamu.

xehachiwinga
22. lis 2016

@ivchez Pro mě byla asi největší švestka když jsem v rámci školy byla v kojeňáku a koukala na krásná zdravá a nechtěná miminka feťaček a alkoholiček ☹ ☹ ☹

Přiznám se, že jsem nevyčetla dozadu co tě potkalo, ale moc držím palce aby prdík prosperoval, krásně a harmonicky se v termínu narodil a byli jste oba zdraví jako řípy 😉

ivchez
22. lis 2016

@xehachiwinga tak přesně to jsme si zažili. 3 tydny nas stresovali, ze ma maly streva mimo tělo a buh vi co ještě. Kdyz se pak ukázalo, ze je v pořádku, takk jsme byli totalne v šoku a muj muž to vstřebal az za dva dny.

baskervile
22. lis 2016

@cibka To je škoda 😢 Ale přála bych ti aby se to obešlo alespoň bez revize.A co dál?Nějaká dovyšetření?Přemýšlela jsi?Asi nemáš zatím náladu,viď?

xehachiwinga
22. lis 2016

@wendissek Dočetla jsem se odpověď v tvém deníčku. Je mi z toho smutno a je mi líto co tě potkalo...ale z tebe čiší optimismus 🙂 psala jsi tam, že manžel má spermio už ok, tak vám už nic nebrání, aby se zadařilo přirozeně 😉 držím palce! Ať je pro nás pro všechny příští rok ten šťastný :-P

wendissek
22. lis 2016

@xehachiwinga dekuji já obě taky spermii OK mame to byl důvod proč byli i dvě ivf ale bylo Bam řečeno ze někdy může byt na více skryta genetika takže se mame snažit samu do září a pak po případně třetí ivf kde by se na pul vajíček použili darovaný spermie

xehachiwinga
22. lis 2016

@ivchez Já ani nevím co na to napsat. Hlavně, že je v pořádku, to je nejdůležitější. O kolik to měly zrovna v tomto lepší naše prababičky - zamlklinky stejně časem odkrvácely, během těhotenství je nikdo nestresoval vyšetřením... Výdobytky moderní doby nejsou vždy přínosem. ☹

xehachiwinga
22. lis 2016

@wendissek Do září spoustu vody 😉 na skrytou genetiku nemyslete, buďte co nejvíc v pohodě a to by bylo aby to nebylo 🙂 Ale je jistě dobré, že máte v záloze zadní vrátka a naději při jakémkoliv scénáři - tudíž to jinak než dobře ani dopadnout nemůže 😉

ivchez
22. lis 2016

Holky dobrou noc.

lu_cy
22. lis 2016

Dobrou noc

wendissek
22. lis 2016

@xehachiwinga jo to ano do září času dost 🙂 nejak to neresime spime spolu jak chceme já nasadila akorát nosifol a gynex jinak malzel selen a zinek jinak si užíváme .neboj u vas to taky půjde rychle jen na svou řeči jak jsme mládí a mame čas atd

xehachiwinga
22. lis 2016

Dobrou!

cibka
23. lis 2016

@lu_cy někdy me to jejich chování opravdu zarazí pro ne je to jak na běžícím pasu ale pro nas je to hodne citlivé držím palečky at to brzy preboli

cibka
23. lis 2016

@ivchez ty jo to je mazec diky za rady

lu_cy
23. lis 2016

@cibka děkuji, snad brzy ano

cibka
23. lis 2016

@baskervile zatim jsem bez revize zitra kontrolní odběr hcg. Co dal to bych rada věděla uz mame snad všechna vyšetření uz nevim na koho se obrátit

Strana