Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?
Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?
@ivchez nj, škoda slov....
@saidy toho bych se taky bala,ja cekala pokazdy alespon 2 MS a pak sme zacli zkouset.
@saidy mi při kontrole UTZ taky řekla, že tam mám ještě trochu krve a je že mám být na sebe opatrná (podstatě jsme téměř dodrželi šestinedělí)...teď druhá MS za mnou a čekám (nebo se taky nedočkám) třetí. I když tělo bude ready, ale ,,hlava", stejně se to nepodaří. Myslím si, že zbytečné tlačit na pilu🙂 Na druhou stranu, doktorka mi vyloženě nezakazovala to zkoušet dřív, ale říkala, ať to zvážíme, zda nepočkat až po 2. MS (stejně jsem ještě mezitím byla na hematologii).
@janea823 Hmm.. uvidím, jak se budu cítit po první MS. Asi bych se vyloženě nesnažila, ale nebudeme používat ochranu a uvidíme, jestli to vyjde nebo ne. Kdybych otěhotněla hned po první MS, byla bych ráda, ale hlavně, aby miminko bylo zdravé.
Ta krev pak odešla sama s MS nebo ses nějak "dočistila" ještě předtím?
Řekl vám někdy někdo, proč se má čekat na další těhotenství 2-3 cykly? Jak nad tím tak uvažuju, tak přece pokud přijde první menstruace, sliznice dorostla a odloučila se a pak to jde zase znova od začátku, takže čistě logicky mi to přijde jedno jestli po 1. MS nebo po 5.. Nebo je v tom nějaký zádrhel, který mi uniká?
@saidy kazdy doktor ti to rekne jinak. Kdysi se rikalo pickat 6 měsíců, ted se rika aspin tři, ale je studie z Anglie, že staci jedna a můžeš dokonce to tam doporučují. My dali na našeho lékaře, ktery rekl, ze kdyz bude vse ok můžeme po druhe MS začít a taky se tak stalo. Otěhotněla jsem v srpnu po květnové revizi.
@saidy Ahoj, na dočištění je super šalvěj a maliník (dohromady sesypat na čaj), ale pokud píšeš, že ti tam zbylo jen trochu krve, stačí kontryhel (normálně celý cyklus když se do ms nesnažíte) a stejně to nejspíš odejde s první ms samo... Jen hlídej, kdybys měla horečku nad 38 nebo bolesti, aby ti dal antibiotika. Mně zbytek pomohla vypudit právě ta šalvěj s maliníkem a v pátek jsem byla 4 týdny po revizi takže čekám menstruaci každým dnem, už se to rýsuje, mám pocit 🙂 Hlavně abys byla v pohodě a fyzicky tě nic netrápilo a bude to ok. Já začala týden po revizi z toho zbytku krvácet, trvalo to taky asi necelý týden, ale ten zbytek odešel zase až o další týden později už bez krvácení...
@ivchez Přesně, čekat dlouho má význam, jen když v histologii vyjde mola - jako prevence nádorového bujení a vyčkávání poklesu hcg...jinak je rozhodující hlavně ta psychika 🙂 Mám pocit, že to byl právě stres a zbytečné obavy, které mě o mimčo teď připravily. Takže hlavně klid a nohy v teple všem 😉 a tobě Iv, hodně štěstí a roznes na nás nějaký ten bacil :-P
@saidy A k tomu čekání- nejde jen o sliznici, ta doroste -jak říkáš- do první ms, ale taky se musí stáhnout čípek, který při výkonu (ač lehce) dilatovali a to trvá u každé ženy jinak dlouho, stejně jako pokles HCG. Ale je to kvůli tomu čípku...každopádně, když je to po 'malém' těhotenství, 2 ms by měly být snad ok... 😉 ale jsou ženy, které mají vše zahojené hned a pak mají štěstí i na brzké otěhotnění a donošení miminka bez sebemenších problémů třeba i před první ms po revizi, jen se to prostě nedá doporučit paušálně... Ale doktor, co tvrdí 6 měsíců když je v pořádku histologie má zastaralý názor.
@xehachiwinga já jsem asi zahojená sotva mě pustili, mám v děloze zbytek krve a ani nešpiním, tak jsem asi zavřená na 100 západů 😀 no, počkám a uvidím, co z toho bude 🙂
Blbý dotaz...nikdy jsem nezkoušela ovulační testy, tak vůbec nevím. Dneska můj první jen tak ze zvědavosti 😀 když už nešpiním od neděle a bolí vaječníky. A je tam druhá čárka sice slaboučká ale je tam. Ovulace týden po revizi? Je to možné? V tomhle jsem vážně úplně amatér.
@lu_cy Pokud vím, ovulační testy jsou tímto způsobem jak popisuješ pozitivní celou první polovinu cyklu, čárky musí být stejně silné aby to znamenalo ovulaci... Pokud jsi týden po revizi, to co bolí nejspíš nebudou vaječníky, ale vazy které drží dělohu a bolí jak se smršťuje a zavinuje. Ovulace týden po revizi je téměř nemožná, pokud jsi neměla extrémně krátké cykly, ale i tak by to hormony než se srovnají ještě nejspíš nedovolily :-/ ale držím palce ať se brzy zadaří 🙂 Mohu se zeptat, co znamená, že potrat zapříčinilo vyšetření z 'OV'???
@xehachiwinga děkuji, no jsem z toho ještě hodně špatná tak už vymýšlím co se dá a tohle jsem nikdy nezkoušela .... šla jsem (zbytečně) na invazivní vyšetření, které má být údajně banální zákrok a díky němu potratila po naprosto ukázkovém těhotenství :(
@lu_cy Odběr plodovky? To je mi moc líto ☹ Věřím ale, že všechno má svůj důvod, ale to zjistíme až zpětně. A ty už doma nějaké dítko máš nebo to bylo tvé první těhotenství? Moc ti držím palce, nám všem 🙂 hlavně se co nejdřív zahoj na těle i na duši...ale jak všechny víme, ta jizva na duši už je trvalá ☹ aspoň na ty andílky nezapomeneme 🙂 a pošlou nám sem další, kteří už s námi vydrží!!!!
@lu_cy A ohledně těch věcí k vyzkoušení - dočetla a doslechla jsem se o následujících: -pro dámy- kontryhel, pupalka, Femibion 800 s aktivním folátem, vitamin D, Gynex, chlorella, jeřáb ptačí a drmek... -pro pány- kotvičník, selen, zinek, vitamin E, maca a vitamin C...a pro všechny bez rozdílu hlavně psychická pohoda, žádný stres, zdravá strava a přiměřený pohyb :-P Ty ovulační testy mi přijdou jako zbytečné vyhazování peněz, to už spíš měřit bazální teplotu, ale ja na sobě poznám plodné dny spíš podle hlenu a dalších nepřímých příznaků, ne ale v cyklu po revizi, to bylo tělo rádo že je rádo a teď se nemůžu dočkat té první ms 😀 uuuuž aby tady bylaaaaa
@xehachiwinga Odběr z placenty. No dnes po potvrzení doktorem mě to jen ujistilo v tom, že už nikdy více nic podobného podstoupit nechci.
No mělo to být naše první štěstíčko :( ...tělo se hojí dobře zatím, jen ten zbytek jde vážně těžko hlavně tím jak se to stalo. Už aby tu byl ten náš andílek ať se soustředím jen na něj a ne na to co se stalo.
@xehachiwinga Tak kontryhel si dělám kvůli rychlejšímu hojení, ale jinak prášky atd. si myslím, že nepotřebuju. Oba jinak zdraví, i doktor potvrdil, že je vše zase ok. První se nám podařilo hned a bez měření, testů a kdo ví čeho. Spíše chci už hned MS tak šílím 😖 a chtěla bych ji nejlíp hned 🙂 a chci mít kontrolu nad tím....
@cibka Byl to odběr z placenty. Něco tam nevyšlo při screeningu a tím jsme se nevlezli do tabulek. Ani se nedivím, prcek se moc nechtěl bavit měli nám to raději odložit než mě třikrát mučit a pak se divit. Už na začátku místo uklidnění začali mluvit o potratu, takže člověk udělá pak cokoliv že. Hlavně když vlastně ani nic pořádně nevysvětlí jen tě rozbrečí ještě víc a ty pak chceš už jen pryč.
@lu_cy Podívej, nevím jestli tě to uklidní, ale žádný doktor nemůže 100% říct, že to bylo tím výkonem...jsou miminka, kterým se zastaví srdce den před termínem porodu a nikdy se nezjistí proč. Takže i to tvé, ač zdravé, mohlo odejít z jiného důvodu než po tom vyšetření, i když doktor tvrdí něco jiného - může pouze předpokládat na základě pravděpodobnosti nebo zkušenosti. Ale s jistotou to tvrdit nemůže. A píšu to proto, aby sis to nikdy nevyčítala, žes na to šla...prostě to tak mělo být. Ale moc dobře chápu, že to podezření tam zůstane a už na ten výkon nikdy nepůjdeš, taky bych na tvém místě už nešla. Stát se to zkrátka mělo a nic na tom nezměníme, pošli malému vzpomínku, nedus to v sobě, vyplakej se a nezapomeň na něj. Ale až se ta bolest otupí, začneš se těšit tím víc na další miminko 🙂 Kolik ti je let? Také jsem čekala naše první. Nezbývá než si poplakat a jít s jizvou dál, vstříc lepším zítřkům a ten andílek přijde brzy, uvidíš 😉
@cibka plodovka je relativně bezpečná. Tedy nevim o nikom kdo by po ní měl problemy. Nas s Lucy poslali na odber choliovych klku, což je biopsie z placenty. Dělají to jen někde. Bohužel Lucy potom potkalo to nejhorší a nám udelali obří hematom v pupeční šnůře. Takze pokud te na to nekdy pošlou vzpomeň si na nas a radeji počkej na tu plodovku. Ikdyz po této zkusenosti uz bych nesla ani na jedno.
@lu_cy Jo, to děláš dobře s tím kontryhelem 🙂 nám se taky podařilo hned - dokonce neplánovaně 😀 takže plodní jsme, jen těhotenství v 7. týdnu zamlklo, takže si to chci posichrovat ze všech stran, aby se to neopakovalo 😉

@laskonka85 Kdybych mohla, skočila bych na to hned, ale bojím se zánětu, tak čekám MS.. Asi si ještě počkám, jsem týden po revizi, ale chtěla jsem se začít snažit už po první, tak mě trochu znejistěla.