Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?
Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?
@ivchez Trochu naddimenzovaná péče v té naší gynekologicko-porodnické sféře...kamarádku posílali ve 23 na odběr plodovky, protožena utz doktorka neviděla nosní kůstku a tudíž měla automaticky vyšší riziko Downova syndromu. Samozřejmě bylo vše naprosto ok. Co nebylo ok byl fakt, že ji šíleně vyděsili a ona několik dní nespala a brečela...ideální emoce v těhotenství, že ano.
@lu_cy To je gól, mně je 25 😀 a sice taky slýchám jak jsem mladá a mám spoustu času, ale teď je naopak ideální věk a hlavně i okolnosti 🙂 a ač bylo to naše neplánované, nakoplo mě to do zadku abych si srovnala priority a hodnoty a uvědomila si, že miminko chci a jsem na něj připravená...
@xehachiwinga ahoj me je 24 bojujeme už dva roky dvě zt pak dvě nevydařené ivf a ted jsme se zase rozhodli snažit sami
@xehachiwinga já se na něj hrozně těšila 🙂 ...jo jo nejčastější řeči na utěšení a taky ty nejhloupější. Chtělo by to asi sepsat příručku "Než říct tohle, tak jen mlč a obejmi mě"...
@lu_cy To se ti nedivím. Snad dospěješ k názoru, že to tvá vina nebyla, protože to je fakt - ale je to ještě hodně čerstvé. Týden po revizi jsem nemohla ani vteřinu myslet na nic jiného než na miminko, těhotenství a věci kolem toho. A do toho jsem brečela a měla strach o plodnost po revizi. Vyčítala jsem si, co všechno jsem udělala blbě. Záhul na nervy, fakt že jo ☹
@wendissek To je mi moc líto ☹ a byli jste už na nějakých vyšetřeních? Zjistilo se, proč se vám to opakovaně děje? Držím palce, aby ses z toho začarovanýho kruhu konečně vymotala...když se to stane jednou, je to příšerný, když víckrát...ani nemyslet ☹ drž se a bojuj! Proč jste šli na ivf? Špatné spermio?
Pořád doufám, že teď už bude všechno v pořádku. Třeba po Vánocích v lednu dostanu krásný narozeninový dáreček :-*
@lu_cy No to je na pěst, blbouni 😖 : 😨 Uaaaaa to by se z toho přístupu českejch zdravotníků jeden pos*al!!!!!! Já k nim taky patřim, ale, do háje, to je tak těžký se k lidem chovat lidsky???!!!!! Ach jo. No, taky jsem si při diagnóze zamlkliny a pak na té revizi zažila chuťovky a asi ta zkušenost měla být, protože vím, že takhle to já dělat nechci a nebudu. Uf. Chudáku, ty sis zkusila... Je to za tebou, teď už bude jenom líp 😉
@lu_cy vim, ze se to lehko řekne. Taky jsem po revizi brečela a byla fakt hotová, pak jsem si myslela, ze je to za mnou a stačilo jit do blbé ZOO kde byl kočarek na kočarku nebo do obchoďáku a byla jsem zase totálně v háji. Pomohlo mi až kdyz jsme dosttali zelenou a zacali se snažit o další miminko.
@xehachiwinga už mám vybráno jiné zdrav. zařízení...snad konečně narazím na doktory, kteří to budou brát jinak než jako položku na seznamu.
@ivchez Pro mě byla asi největší švestka když jsem v rámci školy byla v kojeňáku a koukala na krásná zdravá a nechtěná miminka feťaček a alkoholiček ☹ ☹ ☹
Přiznám se, že jsem nevyčetla dozadu co tě potkalo, ale moc držím palce aby prdík prosperoval, krásně a harmonicky se v termínu narodil a byli jste oba zdraví jako řípy 😉
@xehachiwinga tak přesně to jsme si zažili. 3 tydny nas stresovali, ze ma maly streva mimo tělo a buh vi co ještě. Kdyz se pak ukázalo, ze je v pořádku, takk jsme byli totalne v šoku a muj muž to vstřebal az za dva dny.
@cibka To je škoda 😢 Ale přála bych ti aby se to obešlo alespoň bez revize.A co dál?Nějaká dovyšetření?Přemýšlela jsi?Asi nemáš zatím náladu,viď?
@wendissek Dočetla jsem se odpověď v tvém deníčku. Je mi z toho smutno a je mi líto co tě potkalo...ale z tebe čiší optimismus 🙂 psala jsi tam, že manžel má spermio už ok, tak vám už nic nebrání, aby se zadařilo přirozeně 😉 držím palce! Ať je pro nás pro všechny příští rok ten šťastný :-P
@xehachiwinga dekuji já obě taky spermii OK mame to byl důvod proč byli i dvě ivf ale bylo Bam řečeno ze někdy může byt na více skryta genetika takže se mame snažit samu do září a pak po případně třetí ivf kde by se na pul vajíček použili darovaný spermie
@ivchez Já ani nevím co na to napsat. Hlavně, že je v pořádku, to je nejdůležitější. O kolik to měly zrovna v tomto lepší naše prababičky - zamlklinky stejně časem odkrvácely, během těhotenství je nikdo nestresoval vyšetřením... Výdobytky moderní doby nejsou vždy přínosem. ☹
@wendissek Do září spoustu vody 😉 na skrytou genetiku nemyslete, buďte co nejvíc v pohodě a to by bylo aby to nebylo 🙂 Ale je jistě dobré, že máte v záloze zadní vrátka a naději při jakémkoliv scénáři - tudíž to jinak než dobře ani dopadnout nemůže 😉
Holky dobrou noc.
Dobrou noc
@xehachiwinga jo to ano do září času dost 🙂 nejak to neresime spime spolu jak chceme já nasadila akorát nosifol a gynex jinak malzel selen a zinek jinak si užíváme .neboj u vas to taky půjde rychle jen na svou řeči jak jsme mládí a mame čas atd
Dobrou!
@baskervile zatim jsem bez revize zitra kontrolní odběr hcg. Co dal to bych rada věděla uz mame snad všechna vyšetření uz nevim na koho se obrátit

@xehachiwinga právě, že to bylo první co mě užíralo. Plakala jsem celou dobu a dávala si za vinu, že jsem to vůbec podstoupila. Ono i lékař, který zákrok dělal působil né moc kvalifikovaně a UTZ u zákroku nedostatečný. Straší mě ta jeho věta kdy řekl sám, že na tomhle UTZ to nejde pořádně vidět.
Brzo 26 🙂 takže to bylo akorát, každý říká "jsi mladá bude další" ale já chtěla jeho. A to být mladá neznamená, že to půjde vždy tak dobře.
Snad vše půjde tentokrát ještě líp.