Zamlklé těhotenství, povedlo se vám potom otěhotnět?
Ahoj holky,byla jsem podle menzes 10+5 zacala jsem krvacet,doktor mi sdelil ze plod v deloze jiz neni a ze musim na revizi delohy kterou jsem podstoupila v utery,je mi hrozne porad si kladu otazky proc prave my,mate nektera stejnou zkusenost a povedlo se vam potom otehotnet?
@sedlackovak nevím, s tím já vůbec nemám zkušenosti. s agolutinem
@vmonty ahoj, tak to máš štěstí, že jsi neměla ještě další problémy, když ti na to přišli tak pozdě. Mi zamlklé objevili po 3 týdnech a na revizi jsem chtěla k mému lékaři, takže jsem byla objednaná na další středu a mezitím se už tělo začalo bránit a horečky, průjem, zvracení... byla jsem nakonec ráda, že mi po rychlém nasazení antibiotik mohli tu revizi vůbec udělat a pak jsem se musela znovu přeléčit antibiotiky. Naštěstí vše pak už bez problémů. JInak když jsem pak otěhotněla zvovu tak mne nechal gynekolog doma na diagnoze riziko potratu, ale já měla bohužel hematomy, tak to k tomu taky přispělo.
@sedlackovak otevřeme si holky ordinaci 😀
Ahoj, holky tak jak jsem slíbila jdu informovat jak jsem dopadla....doktor potvrdil těhotenství a dle MS zatím 5+3 tt. A uklidňoval mě, že to vypadá dobře 🙂 takže teď už jen ať to dotáhneme do šťastného konce. Děkuji za podporu a hodně štěstíčka 🍀
@lu_cy
Tak držíme pěstičky a doufám, že brzo budeme taky šťastné jako ty a ostatní co se jim zdařilo
@simi1510 Toto jsem našla tak jsem docela klidná Vyvolávací injekce jsou většinou Agolutin, což je injekce hormonu progesteronu.
Normálně cyklus funguje tak, že po ovulaci žluté tělísko (pozůstatek prasklého folikulu) produkuje progesteron, ten podporuje růst sliznice (proto se často těhotenství podporuje léky s progesteronem - Utrogestan, Duphaston...). Když žluté tělísko (cca po 14 dnech) zaniká, hladina progesteronu prudce klesá, sliznice už se neudrží a odejde jako MS z těla.
Vyvolávačka funguje stejně - většinou se dává, pokud MS mešká, čili nejspíš nedošlo k ovu - tělo dostane koňskou dávku progesteronu, ten podpoří růst sliznice a když z těla odejde (cca 7-14 dní), sliznice se neudrží a odchází s MS. Pokud žena nebyla těhotná, většinou menstruuje, pokud byla, agolutin určitě neuškodí, protože tělu dodává hormon, který si jinak i v těhu vyrábí samo (občas se Agolutin dává i na podporu těhu místo výše zmíněných léků).
Takže vyvolávačka způsobí krvácení, ale v žádném případě nezpůsobí ovulaci. Dokonce se nedoporučuje podávat progesteron před ovulací, protože ji dost dobře může zablokovat. Pokud se podává, měl by se dát pozor, aby ho žena dostala až po ovu. Takže byla-li ovulace před injekcí, mohlo klidně dojít k oplodnění a je možnost otěhotnět. Pokud nebyla, už k ní nejspíš nedojde a otěhotnět se nedá. Netěhotné ženě přivodí MS, těhotné když už nepomůže, určitě neuškodí 🙂
Ale jinak - progesteron je jiný hormon než hCG, na který reagují těhutesty, takže test by to určitě zkreslit nemělo 🙂
@sedlackovak jasný no 🙂
@simi1510 ale i tak,nevíš,když si to nikdy nezažila ☹
@sedlackovak děkuji za info 😉 hlavně ať jsi v pořádku!
@simi1510 myslela jsem tim jako že já nic nevím tak dobrá info pro mě, nebylo to Simonko nic na tebe.Jako míněny že ty nevíš
@sedlackovak Tak co dneska?
@simi1510 ahoj Simi čoveče dneska ani kapička,včera to bylo jen půl dne a večer už nic,Ale bolelo mě pravé prso,myslela jsem,že mi rupne,šílená bolest,dneska nic jen lehké pobolívaní spodku 😒
@sedlackovak až tak? to je divný ty jo :-/
@simi1510 taky nechápu,nevím vůbec co si mám o tym myslet
Holky tak nevím co to zase je,od té včerejší injekce mě bolí pravý prso a teď jsem se dívala a mám je celé flekaté červenými žilkama ale spíše ve vnitř toho prsu.Myslíte že to může být tou injekci,nechce se mi zase lítat na gyndu 😣😣
Kde jste moje krasavice
@sedlackovak jak jsi hele na tom? Už to přestalo?
Já dneska hlásím příchod červené ☹
@simi1510 tak Simonko já ji mám dostat az ve čtvrtek,jinak příznaky sou takže tutově dojde.Tobě to přišlo přesně. Já se zase budu modlit ať mě taky bo minulá byla s 3 denní spožděním. Jinak jsem psychicky špatná a to hodně.
@sedlackovak jak to? A jak jsi na tom vůbec po té injekci? Jestli, tak klidně přes SZ 😉
@simi1510 v poho založila jsem novou skupinu Agolutin tak si to přečti jinak jak jsem došla od doktora bylo po špinění takže musím jen čekat.
@simi1510 Simi si tu?
@sedlackovak ted tu jsem, copak se deje?
@simi1510 Simi když jsem měla špinění 2.1 pak 3.1 Ms a konec 10.1 a ten konec by bylo taky jen špinění jak bys to počítala.Počítala bys do Ms i to špinění?
@sedlackovak ja bych to tak pocitala, brala bych, ze se tak rozjizdela a tak koncila.
@simi1510 tak se prej počítá jen klasická Ms to špinění mám napsaný ale posunulo mi teď cyklus až je na 2.2 ale na 3.2 tak uvidíme
@sedlackovak
Ja také vetsinou to spineni počítala, ale v Caru mi rekli, ze se bere čiste jen doba klasické MS.. jinak začneme cyklus skoro stejne, také očekávám ms dnes-zitra-pozítří..😉

@simi1510 Jé promin, nechtěla jsem tě nějak poučovat, to bych nerada 🙂 Já si právě myslím i dle příbalového letáku, že je to na srovnání hormonů a tím i srovnání cyklu :o)