icon

5 týdnu po porodu. Je možné, že jsem stále otevřená?

verunatom
9. bře 2016

nebo že by to byla vylezla děloha, jak to vůbec vypadá..,ani nevím jak to mám napsat ale zda se mě to tam dole asi v nepořádku......

drakenn
9. bře 2016

To chce názor lékaře!!

eldrag
9. bře 2016

určitě k l doktorce, stejne te ceka kontrola po sestinedeli

renros
9. bře 2016

Ahoj, možná trošku vyhřezlá pochva?

iveta93
9. bře 2016

Já bych zavolala na gyndu hned ráno a zeptala se jestli mám přijít.

emisekkk
9. bře 2016

vylezlá děloha jak píšeš - to asi ne, spíš čípek...může to tak být - je potřeba cvičit. dno pánevní je uvolněné, stejně jako úpony, které drží dělohu v té správné pozici. Po porodu je všechno "vytahané" a děloha můe být víc "nacpaná" v pochvě. Mě po porodu lezl čípek prakticky ven z pochvy. Měla jsem u toho pocit jak ze špatně zavedeného tampony, furt mi něco vadilo a když jsem se mrkla - bylo jasno. Chtělo to cvičit a vše je O.K.

tripisek
10. bře 2016

Ahoj, jsem take skoro 5tydnu po porodu a jsem otevrena. Proste je ta dira vetsi, vytahana a kouka ven kulicka to je cipek. Taky doufam, ze se to stahne uplne 🙂

verunatom
autor
10. bře 2016

já nevím co to je k dr jdu to je jasny ale ještě je chvilku čas.ja práve ani tu díru jakoby nevidím ... ale nic tam nepřekáží

verunatom
autor
10. bře 2016

@tripisek to by mohlo byt ono koukam jak znam.sve telo :') muj druhy porod.

verunatom
autor
10. bře 2016

A take me stale.boli stydska kost vecer musim.mit mezi nihama polštář tonjsem mela uz ke konci tehu a stale to nepreslo....

tripisek
10. bře 2016

Ja mam zasebou prvni porod a chtelo to vazne odvahu podivat se tam 😀

verunatom
autor
10. bře 2016

@emisekkk tak možnéá ten pocit jako kdybych mela zavedeny blbě tampon mám maličko když se nad tím pozastavím...a co stím? srová se to? co sex? děkuji za info

emisekkk
10. bře 2016

@verunatom srovná, ale musíš posilovat dno pánevní. Při sexu to nevadí, jelikož jak si lehneš - tak to "zajede" na správné místo. Nejhorší je, když stojíš - to víš - gravitace - to je sviňa 🙂. Případně při sexu při polohách, kdy jsi třeba nahoře, to partner pošťouchne 😀 na správné místo. Sexu bych se nebála.

Zajímavé na tom bylo, že tento pocit a pak ten čípek u poševního vchodu jsem vnímala až tak po 4 týdnech po porodu - dřív ne. To bylo nejvíc a pak se to zlepšovalo. Pamatuji se, že jsem volala doktorce - zda mi při poskoku nevypleskne děloha na zem. Strašně se tomu smála...

Neboj, ono se to upraví.

verunatom
autor
10. bře 2016

A conto tedy je deloha nebo čipek? A je fskt ze v lehu ok.no taky je fakt ze vytlacit naleho byla fuška ale jeden steh jenom.ale bolelo to moc u prvniho tlaceni byla sranda.
Tak jsem stoho fakt hotova to dno se cvičí zatahovanim a povolovanim?

emisekkk
10. bře 2016

@verunatom mrkni na anatomii. Je pochva a na tu naléhá čípěk od dělohy. Představ si to jako když vezmeš žárovku a posadíš ji na ruličku od toaletního papíru. Rulička je pochva a žárovka je děloha. A ten zůžený tvar žárovky - ten se závitem - to je vlastně čípek. A ten čípek trčí do pochvy. Snad to vysvětluji srozumitelně. Takže ti určo neleze děloha samotná ale vidíš/hmatáš ten čípek od dělohy. Ona prostě ta žárovka je celá posunutá do té ruličky.
Až zpevníš dno pánevní - tedy prakticky se ti zase "vytvaruje" a zpevní pochva a vše okolo - vytáhne se nahoru i děloha - na původní místo.
Zpevňuj zatahováním a povolováním. Jak kdybys chtěla pomyslný tampon vtáhnout hloub do sebe. Ze začátku to půjde blbě...

verunatom
autor
10. bře 2016

Super dekuji moc chápu to.takze ani u dr nijak nepochodim musim pockat az se to srovna samo?
Ja se picnu jsem uplne odrovnana fakt...

emisekkk
10. bře 2016

@verunatom pokud je to ono o čem mluvíme,tak ti fakt doktorka nepomůže - musíš sama cvičením.
Je to blbý, že ti to tak píšu, snad se neurazíš - koukni se prostě do zrcátka, zda ti leze ten cípek, nebo se prohmátni. Jestli chceš mít jistotu, zajdi k dr. , ať tě zkontroluje - což stejně půjdeš po šestinedělí a to ten týden už vydržíš. Ale u dr. jak lehneš, tak se vše posune do správné polohy..., ale překontroluje tě.

Já jsem přesvědčena, že je to to, o čem tady píšeme.
Nebuď odrovnaná, ono se to všechno napraví, ale nepočítej s tím, že to bude úplně 100% jak před porodem, to už nebude nikdy 😝 😝

verunatom
autor
10. bře 2016

Zrcadkem koukam ale nevim jak to popsat proste
K dr mam uolne hruzu co to zas je...a sexu se ted silene bojim.to jsem.dopadla....
Tak zkouším porad posilovat snad se to zlepší. ...
A doufam ue to je ono a nic jineho co by to jineho asi bylo.kdybych si nevzala zrcadlo tak ani nevim ze je tam.asi neco jinak.

kapacita
17. bře 2016

@emisekkk pripojuji se do diskuse, protoze mam asi podobny problem...pristi tyden jdu na kontrolu, tak se na to taky zeptam, ale jsem se chtela zeptat zkusenych...za jak dlouho se to tak muze spravit? Predpokladam, ze cviceni 3krat denne treba 5minut by mohlo stacit...nebo doporucujes neco jineho?

verunatom
autor
17. bře 2016

ja ještě nebyla teprve jsme skončila 6ti nedeli a pujdu se objednat ale jak píšou holky když si lehnu mam to vše ok .-)

emisekkk
17. bře 2016

@kapacita já myslím, že víckrát denně po pár minutách to úplně stačí. Hlavně, aby byla technika vtahování dobrá - fakt jako jsi chtěla vcucnout tampon do sebe a taky třeba cvik jako zadržovat moč. Chce to trpělivost. Jak se tělo 9 měsíců chystalo na porod, tak teď se zase nějakou dobu bude dávat dohromady.

kapacita
18. bře 2016

@emisekkk jo tu techniku umim, akorat jsem byla leniva cvicit...takze ted mam aspon motivaci! 🙂

goni
13. únor 2017

Holky, spravilo se vam to? A co vam tenkrat rekl mudr.?

dc2015
7. říj 2018

Holky, obnovuji tuto diskuzi. Mám stejný problém, prolaps, tedy pokles dělohy, kolikrát jste cvičily, jak dlouho, jak dlouho se to dávalo do kupy? Jsem z toho zoufalá... vím, mám zdravého a krásného syna, měla bych být šťastná a jsem, ale šestinedělí je i záplava hormonů a při pohledu do zrcátka tam dole... no, ořvala jsem to...