Druhý porod. Jak jej bez zbytečných obav?
Sice jeste cas do leta mam, ale zajima me, jak ste zvladli druhy porod ?🙂 Me priserne desi ty myslenky jak to ukrutne bude zase bolet, me to bolelo jen a jen v nejspodnejsi casti zad, protoze syn byl hlavickou a zady k mym zadam, myslela jsem ze umru bolesti.... S nim ten porod trval 7 hodin, pry na prvorodicku to bylo celkem rychle, ale VE.. doufam ze druhe bude tak 2-3 hodky nebo jeste lepe do hodiny ven :D
@kvetyjsoubarevny mela jsem podobne myslenky, ale druhy porod byl lepsi v tom, ze uz jsem vedela, ze boles je casove ohranicena a mnohem vic jsem se dokazala tesit na miminko.
Doporucuju si najit video, jak rodi panda velka, pandy si totiz jen tak pridrepnou a mlade je na svete, i kdyz u zenskejch to tak nefunguje, tak to pro me to bylo velmi povzbuzujici.
Měla jsem u obou křížové bolesti.
První porod předčasný (dcera 2,5kg) a od nastoupení kontrakcí trval 3 hodiny.
Druhý porod nedávno a měla jsem štěstí na skvělou porodní asistentku, hodně jsem využila nahřívání ve sprše, PA pomáhala s polohami, aby miminko dorotovalo, neomezovala mě v pohybu,... Kontrakce začaly zase prasknutím vody a trval 5 hodin. A i když měl syn 4kg, tak mám na ten porod celkově lepší vzpomínky a byl příjemnější.
Měla jsem to úplně stejně, ale druhý porod byl mnohem lepší. Zato ten 3. byl nejhorší.
Jinak kámoška měla taky zadní postavení plodu u prvního porodu, porodila vexem. A u druhého si nechala od gynekoložky a terapeutky napsat doporučení na CS. A byla hrozně spokojená.
Ale ona se oprabdu tak bála, že doktorce řekla, že pokud ji nedá jistotu CS jde na potrat.
@kvetyjsoubarevny zvládla jsem to rychle, naštěstí to byl překotný, ale bolest byla daleko horší než u prvního porodu. Jak kdyby mi někdo zapálil záda. Pak byla přirostlá placenta, dcera už dávno na světě, ale mně pořád jely kontrakce. Ty jsem měla ještě 2 hodiny po porodu než ze mě dr tu placentu nevytrhla.
Je to individuální, ale do třetího bych už nešla.
Sestra taky měla mnohem horší druhý porod.
Dobrá porodní asistentka poradí úlevové polohy, zpracování negativ z prvního porodu pomůže přistupovat k dalšímu s čistým psychickým štítem, ale už obohacena o tu první zkušenost. Chce to pracovat s hlavou, změnit vnímání celého procesu jako něčeho bolestivého, aby člověk nebyl v křeči, jen co ucítí první kontrakci. První trval 4,5 hodiny a kontrakce bych charakterizovala jako nepříjemné nikoliv bolestivé. Druhý záleží od jaké doby člověk počítá, že rodí...pokud bereme kontrakce, tak malá byla za 40 minut venku, ale nepustili mě z poradny pro pokročilý nález, tak jsem se tam 4 hodiny nudila ( a hezky otevírala) než jsem dovolila, aby mi pichli vodu, a to vrtění miminka pak začlo připomínat kontrakce (nebolestivé stahy svalstva). A třetí byla cca za 30 minut od rozeznatelné kontrakce, ale naštěstí jsme vyrazili dříve, protože se mi malá strašně cpala dolů a na močák, tak jsem chtěla prověřit, zda už to není porod. Věřím, že rodit třeba 8 x jako kdysi, tak se dopracuju k porodu pandy 😁 Takže jo, jde to i do hodiny 👍😉
Ja mela druhy porod víceméně jako ten prvni, mozna tak o hodinku rychlejší. Ale rodila sem o měsíc dřív, než prvni dítě, takže bylo menší a rodilo se lip :D až treti sem mela hodne rychlej.
Jo a porod “do hodiny venku” bych nedoporučovala. To sem mela ja u toho třetího, je to překotný porod, bolí mnohem víc, protoze se porodní cesty rychle roztahuji a je to šok pro tebe i to miminko. To taky nemusis ani stihnout dojet do porodnice :D
První dcera byla taky zády k mým zádům, hnusné kontrakce trvaly tak 2-3 hodiny, předtím byly snesitelné. Samotný porod byla rychlovka.
Druhý syn začal prasknutím vody, pak se 3 hodiny noc nedělo, potom velmi slabé pravidelné kontrakce, na sále jsem zažila jen 2 opravdu hnusné a pak už jsem rovnou rodila, bylo to dole připravené hrozně rychle (na 38tt). Děti měly identické míry. Takže druhý porod byl opravdu pohodička u mě. Horší bylo zavinovani dělohy potom, to byl humus (úděl vícerodiček).
@kvetyjsoubarevny
První porod jsem měla víceméně pohodový a fakt rychlý (4 hodiny jsou na prvorodičku super), takže můj stres směřoval hlavně k tomu, aby byl ten druhý aspoň podobný a nic se nepodělalo 😉. A jo, byla to totální pohoda, malý byl venku hodinu po tom, co jsem usoudila, že tohle už nebudou poslíčky, ale že už opravdu rodím. Rozestup mezi porody jsem měla pod dva roky, takže asi všechno bylo ještě uvolněné a šlo to jako po másle. Ještě při šití jsem si dělala legraci, že takhle bych rodila klidně znova...

@kvetyjsoubarevny měla jsem stejné bolesti jak píšeš. Dole v zádech.. jakoby mi praskaly kosti a pánev.. šílené. Rodila jsem od prasknutí vody 29 hodin. Bez jakýchkoliv zásahů, stimulantů apod… další porod byl o dost rychlejší, snažší… porodní cesty už to měly “zažité”. Rodila jsem asi 5 h. Po těchto zkušenost si říkám, že zvládnu všechno. 😀🙈