Jak nejlépe připravit lněné semínko před porodem?
Ahojte, prosím, jak stě si připravovaly lněné semínka před porodem? Četla jsem totiž, že se mají drtit, nebo umlít těsně před konzumací (kvůli žluknutí), jenom, že to asi nemám jak a celé asi nemají takový účinek... No a pak je mám ještě vařit, nebo zalít horkou vodou? Nebo jen zmíchat třeba s jogurtem, ovesnou kaší? Anebo když povařím celá (nedrcená) semínka bude to ok? Jak stě to dělaly, jak by to bylo nejlepší?
Já jsem si koupila drcené a od 32tt užívám 1 lžičku denně. Od 36tt budu užívat 2 lžičky denně. Jím je zamíchané v jogurtu nebo zamíchané s vločkovou kaší, ovocem, jogurtem, ořechy...
Ale můžeš si tím třeba i posypat salát atp.
Chystám se začít jíst datle 5ks, ale to bude pro mě celkem humáč, nesnáším je 😂😅
Já jsem si koupila drcené a od 32tt užívám 1 lžičku denně. Od 36tt budu užívat 2 lžičky denně. Jím je zamíchané v jogurtu nebo zamíchané s vločkovou kaší, ovocem, jogurtem, ořechy...
Chystám se začít jíst datle 5ks, ale to bude pro mě celkem humáč, nesnáším je 😂😅
@reeeza Jsem v 34 tt a taky bych chtěla i datle a pak i maliník..jen se mi toho zdá nějak moc..do toho Femibion a ještě i Tardyferon pro anémii 🙈
@reeeza já bych tedy kvůli porodu nekonzumovala něco, co mi nechutná. Ale když na nich trváš 😀, doporučuji udělat datlové kuličky s kakaem a oříšky. Zbavíš se tak mazlavé konzistence, přeslazenosti, atd. Dá se to i naplnit krémem a je z toho fajn cukroví 😉
Taky jsem užívala gel ze svařených semínek. Jak píšeš, ta drcená předem nejsou dobře z důvodu žluknutí 😊
Ja jedla lnene seminko, jedla ananas, datle, pila malinik a porod 13 hodin. 😀
Já nedrtila, celé jsem povařila a vypila, něco rozkousala, celkem mi to chutnalo (semínko , ne ten sliz). asi to pomohlo, porod jsem měla super rychlý
@reeeza Datle stačí ty Medjool 1denně 😁 Radši přechroupu jednu větší,než 5 malých. 🤢
Holky, ja jsem si teda včera ráno zalila 1 lžičku lněného semínka (na začátek) horkou vodou a celý den čekala na gelovou konzistenci a nic...☹️ Vody jsem dala trochu, semínka celé z DM..

Benefit je ve slizu, který semínka vytvoří, když se namočí, nikoliv v samotném semínku. Tudíž si udělej odvar - 1 ČL na hrnek vody, svaříš, necháš 15 min odstát, přecedíš a odvar vypiješ. Nelekej se, čím chladnější bude, tím více gelovitý bude.