icon

Jak probíhá příprava na císařský řez v narkóze?

kvetinka909
6. dub 2022

Ahoj holky, mate nektera zkusenost a co vse predchazelo, priprava na sal, zda cevkuji atd? Ceka me to za cca 4 tydny.
Dekuji🌸

emamaira
6. dub 2022

Ahoj, ano, měla jsem ale akutní, žádné velké přípravy neprobíhaly. Svlékla jsem se až na sále, zafacovali mi nohy, dali cévku, pak přišla anestezioložka. Ptala se co a kdy jsem jedla a kolik vážím.

michaelarousova
6. dub 2022

Mam za sebou dva cs jeden v celkove a druhy v castecny narkoze..ten v celkovy byl teda akutni ale probihalo to podobne..zafacovali,cevka,mozma se na neco ptali ale vubec uz si to nepamatuju chtela jsem uz jenom at mi to pichnou😂

kvetinka909
autor
6. dub 2022

Tak to je dobry 🙂 ja se bojim cevkovani, nikdy jsem pri zadne operaci nemela a sestrenka mi rikala, ze mela dokonce dren ale moje kamaradka ne, tak nevim co je pravdy na tom, ze se zavadi i drenaz. Jinak cisar se dela tyden pred terminem nevite ? 🙂

asutak
6. dub 2022

Cevkování je úplně v pohodě. Kontrakce bolí víc. A pak ta bolest po císaři... Měla jsem částečnou narkozu aspoň o všem víš. Ale z plánovaného byl akutní. Narodila se o týden dřív. Termín CS byl přesně na den porodu.

hezz17
6. dub 2022

@kvetinka909 dren je nemocnice od nemocnice a rodicka od rodicky. Kdyz krvaci vic, tak se dren da. Ted uz se casto davaji “easy flow”, ktere nejsou na vytazeni tak fuj.

kvetinka909
autor
6. dub 2022

Holky moc dekuji za info, aspon se muzu pripravit, ale nic co by se nedalo prekonat a zvladnout 🙂

nazka
6. dub 2022

@kvetinka909 já měla dva cs, vždy tedy v částečné narkóze. Ale prvně jsem měla dreny a podruhé ne. A bylo to o moc lepší pro mě. Byla jsem ale v jiné porodnici, kde je nedávají všem.
Vem si s sebou glycerinovy čípky. Někdo po cs trpí plynatostí, než začnou střeva fungovat a to fakt bolí. Ty čípky pomůžou i s tímhle.
Jinak cevkování..prvne mě. Cevkovali, až když jsem měla narkozu a podruhé před a bylo to pro mě teda strašný. Ale někoho to třeba neboli vůbec.

littlebee124
7. dub 2022

@kvetinka909 Měla sem akutni sekci v celkove narkoze a byl ho takový fofr, ze sem jen rychle dostala cevku, nohy bez bandaze (slo fakt hodně o čas), stihla sem si sundat jen nausnice- piercing v nose a řetízek zůstal.
Ale jinak je postup jako při klasické operaci: vyridt si predoperacni, doporučuji se doma oholit nebo v porodnici, jejich ziletky jsou hrozny. No jinak po operaci se jako prevence tromboembolicke nemoci dává bandaz nohou (punčochy, obvaz) a sundavaji se až když se vstává, po potom počítat s tím, ze ještě dostanete injekci na ředění krve (taky kvůli tromboze). Cevka se nechává do druhého, max třetího dne. Jinak sem potom dostávala 3x denně dvě tablety espumisanu, abych nebyla nafouklá a takovou červenou bylinkovou směs též na prdy 😀

kvetinka909
autor
7. dub 2022

Dekuju holky, jste zlate, jeste se zeptam, jak probiha poradna v porodnici, kdyz se planuje cisar ? 😇

littlebee124
7. dub 2022

@kvetinka909 Zalezi z jakého důvodu 🙂

kvetinka909
autor
8. dub 2022

Mam ze zdravotnich duvodu, ale slo mi o poradnu, jak dlouho to trva atd 🙂