Ahoj holky, co uz jste po porodu, chtela jsem se zeptat, jak vam zacal porod? Praskla vam voda a pak zacaly kontrakce, nebo nejdriv kontrakce? Díky.
Mě začli první kontrakce🙂)
Mně praskla voda v 21:00 +- kontrakce začali do 15 minut a hned po 3 minutach. Ve 23:30 jsem mela holčičku na sobě
Mně začaly slabé kontrakce ve tři ráno, resp. bolest v křížové oblasti, zmírňovala jsem je ve vaně, kolem půl šesté ráno jsem sbalila poslední věci do tašky, to už byla bolest tak po 3-4 minutách (pořád v té křížové oblasti a žádné bolesti břicha), v půl sedmé ráno jsme dorazili do porodnice a malá se narodila v devět ráno. Vodu mi praskli až pár minut před samotným tlačením, prasknutí vody vůbec nebolelo a to manžel říkal, že to museli udělat na třikrát.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nejdříve mi doma kolem poledne praskla voda, pak mě odvezli do porodnice, kde jsem celou noc poslouchala porody ostatních žen a vůbec nic mi nebylo, ráno dalšího dne mi dali injekci a štamprle s posilovačem stahů a odpoledne kolem 16 hodiny se malá narodila.