Jaké éterické oleje se hodí pro hladší průběh porodu?
Ahoj,
poradíte jaké éterické oleje se hodí pro hladší průběh porodu? (Do bytového difuzéru nebo přímo masáž břicha).
Děkuju za tipy 🍀
Mně, podle me ☺, rozjela porod levandulova esence. Koupel a v lampě
Dekuju za tipy. levandule mi moc nevoni,ale snad se v den D zkamosime :D
@luu_ca mne taky ne! Ale proste naučila jsem se a olej od saloos není tak aromatický
Ted jsem si koupila od Salus hřebíček, levanduli a Litsea cubeba,tak jsem zasobena 🙂 Ta levandule nakonec neni tak špatná.
Ja dala par kapek levanduloveho na spanky a na energii byla fajn ruzova voda ve spreji na oblicej
Na difuzer nezbyl cas :D
Levanduli taky nesnáším - používali ji u nás v jeslích, abychom my prcci dobře spali - od té doby z ní mám trauma. Ovšem teď manžel sehnal doopravdický jasmínový esenciální olej (to, co se prodává v těch lahvičkách za 70 Kč, je hrozné šméčko), to je vám takový orgáč! Takže bereme s sebou naředěný jasmínový olej na masáže.
Já mám levanduli moc ráda, ale moje PA ji moc nedoporučila, spíš to prý uklidňuje a uspává. Prý je lepší rozmarýna, růže, citrusy a tak. Ale já si beru i tu levanduli, kdyby mi zrovna byla příjemná ta.
já měla levanduli a super. PS po porodu chodit do sprchy téměř vždy po wc je náročné, 3 kapky čajovníku + 3 kapky levandule smíchané s půl litrem vlažné vody jako oplach a takto se dá nahradit sprcha, netvrdím, se nesprchovat ale střídat to 😀 odkaz je na youtube(porod bez obav) já si tohle vyzkoušela a byla jsem moc překvapená jak se to rychle hojí, krásně voníš a hojíš se, užasný
Tak u nás v porodnici mi aromaterapii dělali u porodu. Něco mi dali do vany 😀 ja si to moc nevybavuji. Ale to mi pomohlo. Pak strikala porodní asistentka do vzduchu nějakou citrónovou vůni a z toho se mi chtělo zvracet. A to mi normalne voní. Ještě me masirovali necim. 😀 při porodu mi vadilo všechno. I pití
Děkuju všem za tipy 🙂 Jak jsem psala, včera jsem mj koupila hřebíček a narazila u manžela, kterému neskutečně páchne :D Tak hledám dál
Tak me pa mazala myslim zazvor. Rikala jsem ji, ze mam ssebou rozmaryn, a ona na to, ze ten je nejsilnejsi, ze ho ma taky, ale jako posledni moznost, ze zpusobuje silne kontrakce..

Dali mi nahřáte pecky do polštáře, ten jsem si přiložila na namasírované břicho hřebíčkovým a levsndulovým olejem- bylo to úžasné🙂.