icon

Je druhý porod lepší?

janab78
28. led 2008

Zajímalo by mě, jaký je druhý porod. Je opravdu lepší?Holky, napište zkušenosti 🙂 .Mnohé to snad povzbudí.

Strana
z3
enygold
28. led 2008

Ahojky janab78,rodila jsem letos v lednu 4.1.2008 druhé dítě,a můžu říci že to byla pohoda oproti prvnímu porodu 😉
bylo to rychlejší,jak stahy tak i samotný porod.Hodne mi pomohlo pití čaje z listu maliníku,ten to urcite taky popohnal,rychlejš jsem se otvirala.Tak u mě druhý porod fakt lepší.Ale myslim,ze kazda mamina to má jinak a jiné zkušenosti,tak snad ještě někdo napíše.Zatim papa 🙂

paolin
28. led 2008

ahoj Jani, tak to by me taky docela zajimalo 😉 doufam, ze tu par prispevku bude. no a malinik taky zkusim 😀

janab78
autor
28. led 2008

enygold, první potěšující zpráva 😉 HOlky, pište zkušenosti, třeba i jak dlouho to trvalo. Můj první porod byla hrůza a doktor mi říkal, že druhý už bude pohoda, tak nevím. 😒

johanda
28. led 2008

no tak u mně to neplatí. Oba dva porody jsem měla lehké, ale ten druhý jsem subjektivně vnímala jako horší, protože jsem rodila 4 kg macka. První dcerka měla 2,90 kg a venku byla za hodinu a půl od příjezdu do porodnice. Druhá taky, ale namakala jsem se víc při tlačení.

zanetka82
28. led 2008

ahoj. tak ja mužu říct že druhy porod byl prochazka ružove zahrady 😀 první porod trval 18.hodin, druhy jen 6 ale ty nejintenzivnější kontrakce byli tak 3 hodiny. u prvního jsem se otvírala dva dny, trval 18.hodin ale od pichnutí plodovky. celkem sem tam byla dva dny. u druheho jsem byla už na přijmu na 4 prsty 😅 . taky maminka už ví co jí čeka a jak ma dychat a co jí děla dobře 😉 ja si to osobně užívala 😀 ....jo a u prvního jsem měla nastříh a maly mě ručičkou trochu natrhl tak 18 stehu 😠 ještě měsíc jsem nemohla sedět a u druheho bez na střihu a na 2 stehy ale ty nešili 😉 tak holki se ničeho nebojte ty druhe budou lepší 😵 😵 😵 ....kluci byli stejně velcí 51cm a 3,50kg

mmar
29. led 2008

ahoj, taky mám z druhého porodu strach, ted když už vím do čeho jdu ☹ ,ale snad bude alespon rychlejší 😉 , v každém případě mě vaše příspěvky potěšily a hlavně povzbudily 🙂

radost
29. led 2008

ahoj, tak u mě druhý porod katastrofa a nevím čím to je, ale od ostatních maminek jsem slyšela to samé. Byl sice mnohem rychlejší, ale o to větší byly bolesti. Možbá to bylo právě tím, že se maminka rychleji otvírá. A na sále taky děs. U prvního mě překvapilo, že to není nic strašného, kdežto u syna jsem si myslela, že ho snad ani neporodím a to se narodil před termínem a moje dcera 14 po termínu. Ale u každého to opravdu je jiné.

liaa
30. led 2008

Ahoj.-)

Tak já druhý porod uplná malina.Rychlé a bolesti zcela unosné.(Možná to bylo i tím,že vše bylo přirozené a porod byl do vany)

Třetí porod jsem ted nedávno měla oproti druhému mnohem bolestivější.Ale ty opravdu šílené neunosné bolesti jen něco málo přes 2 hodiny.(Porod byl urychlen oxytoc.)

janab78
autor
1. únor 2008

liaa: to jsou super zprávy. Kéž by takových bylo víc. 😉

zuzka.l
11. únor 2008

Prvni porod byl pro me katastrofa,az to semnou pak seklo,ani epidural nepomohl a myslela jsem,ze jsou to me posledni minuty jake bolesti jsem mela,tak z druheho mam nocni mury uz ted,druhy snad nebude tak drasticky,uz at je to zamnou 🙂

janah.
11. únor 2008

Ahoj,

osobně si myslím, že jak u koho. U mne byl druhý porod mnohem horší, ale předpokládám, že to bylo tím, že měl o kilčo víc než první... Rychlejší každopádně byl, ale jinak... 😒 Každopádně si z toho nic nedělejte, mimi to naplánuje za Vás a nic s tím nenaděláte 😀

danullinnka
11. únor 2008

Ahojky holky,každá jsme jiná a mimi taky,u mě osobně byly oba porody dost rychlé-vyvolávačka,a teda sama jsem byla překvapená,jak rychle a pěkně to šlo,takže já si nestěžuju 😉

liviky
23. dub 2008

Ahoj,no každý porod je jiný,u mě byly oba rychlé,ale druhý byl co se týče bolesti trochu silnější,ale ještě rychlejší než první.No a co se týče dání se do kupy?jsem týden a něco po porodu a zdá se mi,že to bylo hodně dávno a jsem v poho. 😵

janab78
autor
23. dub 2008

liviky-u druhého bolesti silnější??To by mě kleplo 😀

monik76
23. dub 2008

Můžu potvrdit, u druhýho byly bolesti silnější, ale samotný porod byl rychlejší. Naštěstí ty nejhorší bolesti byly jen chvilku, těsně před koncem, ale i tak se to dá přežít. Navíc manžel je veselá kopa, takže já se svíjela a k tomu mě ještě rozesmíval, byl na nás docela dobrej pohled.

mikca
23. dub 2008

Tak já měla druhej porod podobný tomu prvnímu...za 4 hodky odrozeno 🙂 ..ale je fakt že malej šel na tlačení o dost rychleji a to měl o půl kila víc než malá..i ty bolesti snad byli i nějak menší nebo už jsem z nich nebyla tak vykulená, že mi to tolik nepřišlo..takže musím říct že byl určitě lepší..takže nebojte.. 🙂

kristyan
23. dub 2008

zdravím ve spolek já jsem taky měla oba porody stejny první odrozeno od odtečení plod.vody až po narozeni 3,5 hod a druhý 3 hod.Při obou mi odtekla voda a nic a pak se to rozbehlo takovou rychlostí ze nejdřív dobrý a pak vždy zašlá branka a 3 krát zatlačit a byli holky na světě .První porod je o tom že nevíte do čeho jdete a druhý to jsem měla strach at nemam dlouho bolesti celou dobu jsem si prala at je to rychlovka a splnilo se Podotýkám že obě holky jsou nedonošené Kristýnka o 4 týdny a Karolínka o 15 dní.

evikule
23. dub 2008

☹ Ahojky, tak oba porody byly docela rychlý - nikdy jsem netrpěla dlouho. Ale první dítě narozené o 14 dní dříve - pohodička 😀 - 3150g!!! Druhé babetko přenášené 11 dnů a porod stál opravdu za to - 4400g!!! U druhého porodu jsem trpěla jako pes 😒 - již nikdy! Nikomu bych nepřála to, čím jsem si prošla já.... Tlačení je pořád stejný, ale to předtím.... ☹ . No nic, mám to za sebou a to třetí mimi (jestli nějaké bude) musí mít tak 3 kila - víc vážně nezvládám 😎. Ale každá jsme jiná.... U mě by to bylo asi v pohodě, kdyby Davídek nebyl veliký chlapák 😅 . No, řekněte - nestojí to pak za to, když člověk drží v náručí toho malého pindíka?

jituska
23. dub 2008

Ahoj, tak druhý porod víc bolel, všechno jsem nějak víc vnímala a byla jsem dost natržená, ale potom jsem se rychle zotavila a navíc člověk už má zkušenosti, tak se toho prcka nebojí vzít a víme, co máme dělat. Do třetího už ale nejdu 😀

liviky
24. dub 2008

janab78 -jo,bolesti byly silnější,ale proběhlo to rychleji.A uzdravení bylo rychlejší!Kdyžtak uvažuju,vím proč to podruhé bylo pro mě horší-poprvé mi udělali nástřih a přitom malá vážila 3kg a ted podruhé nástřih nedělali a přitom druhá má cácorka byla o 300g těžší!

lilak5
24. dub 2008

Ahoj,
tak u mně byl druhý porod kratší, ale víc bolestnější. Malá byla otočená hlavičkou dolů, takže jsem rodila koncem pánevním a stahy byly strašně silný, že jsem je ani neuměla prodýchávat, prostě to byl uplně jinej porod než ten první 😒

irisp
24. dub 2008

no muj prvni porod byl oproti druhemu pohodicka se vsim vsude 4 hod 😉 ale ten druhej trval 12hod 😕 tak teda nevim,mne to lepsi neprislo aj kdyz sem v to doufala 😒 ....a treti jsem mela cisarem pro KP 😉

janab78
autor
25. dub 2008

holky, to jste mě moc nepotěšili 😠 Já u svého 1. porodu(vyvolávaného) myslela, že vypustím duši, a to doslova. Snad ty nevyvolávané porody nejsou až tak děsný a napodruhý mi už porod vyvolávat nebudou. Doufám.

martas123
26. dub 2008

můj druhý porod proběhel během pár minut. 😉 první stahy začly v 5.30h a asi hodinu se daly v pohodě vydržet, pak to nabralo rychlé obrátky, po 7h odjezd do porodnice a v 7.43 byla dcera na světě, takže to šlo. 😀

petule.h
26. dub 2008

já slyšela, že druhý je rychlejší, ale víc bolí...tak nevím, počkáme 🙂

bublina7
26. dub 2008

Já měla první porod šílenej. 12 hod. šílenejch bolestí a malej nehtěl ven ☹ . Už jsem ani druhý nechtěla. Po pěti letech jsem si řekla, že nechci jedináčka a šla jsem do toho a musím říct, že jsem moc ráda. Na druhý porod ráda vzpomínám. Byl úplně v pohodě. Bolesti sice byli, ale po dvou hoďkách byl malej na světě 😀 😀 . Prostě nááádhera.

kakaja
26. dub 2008

za par dni me ceka druhy porod a tak doufam, ze varianta druhy porod rychlejsi a s mensimi bolestmi zvitezi 🙂 Prvni porod me desi doted - rodial jsem dlouho, celkem 19 hofin (z toho 7 hodin s kontrakcemi po 3 minutach). Neotevirala jsem se, do toho se snazili vse ulehcit 3 infuzemi oxytocinu, takze stahy parada, ale naprd. Fakt lahudka, na konce prisel lekar a sdelil mi, ze syn ma vazne velkou hlavu a ze je sam zvedavy jak to zvladneme. Nasledovalo 45 minut siti a skoro mesic sezeni na kruhu (nezbytna pomucka do porodnice - uz ho mam pelive zabaleny 🙂 Ted cekam holcicku a desim se, ze bude mit pres ctyri kila (Vojta mel 3850g a 52cm). Kez by aspon tu hlavicku nemela tak velkou 🙂 Piju malinikovy caj jako o zivot, jsem celkem dost aktivni, tak doufam, ze to pomuze, za par tydnu vam povim 🙂

jankao2
26. dub 2008

ja zkušenosti nemam ale moje mamka mněla bolesti jen hodinu a pak trvalo jen pul hodky než sem vylezla takže moc rychli skoro to nestihly do porodnice ale druhej porod byl horši rodila brachu 16hodin,takže nikdy neviš

evikule
27. dub 2008

😒 Hm, tak myslím, že je nás tu pár holek, co druhý porod označily jako horší ☹ .Ale já sama za sebe můžu říct, že tlačení bylo stejný jako u prvního - třikrát a bylo to 😀 . Jen ty bolesti předtím.... Zapomněla jsem ale dodat, že druhý porod jsem měla vyvolaný a po pravdě - kontrakce byly silnější 😨 Tak držím palečky kakaje 🙂 P.S. Holčičky jsou prý menší.... 😀

kakaja
28. dub 2008

evikule: diky za podporu. Snad bude celkove drobnejsi. Ani nevis jak ti zavidim, ze to mas za sebou 🙂 Jak Anna-MArie prijala brasku??Ja mam z toho docela obavy ☹ Navic budu mit dva bycky, takze muzu zapomenout na klidnou domacnost 🙂 Uzivej si slunicka, dneska je fakt bozsky...

Strana
z3