icon

Je druhý porod opravdu rychlejší než první?

haileisun
31. bře 2026

Zdravím. V brzké době mě čeká druhý porod a zajímalo by mě, jestli je skutečně rychlejší než první.

Muj první porod byl dost rychlý. Trval tak max. 4 hodiny od první kontrakce až po porod miminka. Odtekla mi plodová voda nějak ve 37tt. Pote si me v nemocnici nechali tak 1-2 dny než mi dali první prášek na vyvolání. Ten nic nevyvolal tak po několika hodinách dali druhý prášek. Ten mi zabral cca do 10-15 minut a kontrakce extra silný a bolestivý. Od této doby to bylo tak 3-4 hodinky než se mimco narodilo.

Pokud má byt druhý porod ještě kratší tak se bojím, abych vůbec se stihla dostat do nemocnice. Nebo aby stihl přijet přítel nebo hlídání pro první dítě… pokud by mi samozřejmě porod začal přirozeně.

Mate nějaká stejnou nebo podobnou zkušenost? Pokud ne, budu ráda i za sdílení zkušenosti s druhým porodem v porovnání s prvním. Moc děkuji ❤️

kleio
31. bře 2026

Měla jsem dva vyvolávané porody: první 5,5 hod., druhý 3,5 hod. Třetí porod byl přirozený 4,5 hod., když nepočítám slabší kontrakce přes noc.

hanka_12345
31. bře 2026

u me prvni porod spontanni 3h, druhy vyvolavany 4h 🙂

veronicka89
1. dub 2026

Porod ti vyvolali umele , takze to nema vubec zadnou vypovidajici hodnotu

lenerka1
1. dub 2026

Netřeba se obávat, každý porod je jiný, a já si vždy opakovala, že nic horšího, než že se miminko narodí doma, se nestane (ne že bych zrovna stála o domácí porod 🙂). Žádný mi tedy nevyvolávali. První trval něco přes 4 hodiny, druhý jsem kontrakce vnímala asi 40 minut, ale nechali si mě v porodnici už z ráno poradny, takže žadne zběsile přejíždění. A u třetího jsem jela do porodnice kvůli tomu, že se cítím nějak divně a furt běhám na malou, a 20 minut po příjezdu jsem porodila 🙂 Prostě intuice napoví.

lalalola
1. dub 2026

@haileisun první porod za 4 hod venku
Druhy porod - kontrakce okamzite po 3 minutach, maly se narodil za 2h, příjezd do porodnice na 8cm.

rayasisu
1. dub 2026

To je strašně individuální. Oba porody mám vyvolávané. Na hodiny to nepočítám, ale intenzitou byl druhý rychlej jak blesk.

radulinka
1. dub 2026

Já měla první porod vyvolaný a trval 12 hodin, druhý porod začal sám a trval sice už jen 6 hodin ,ale zato byl o dost bolestivější než první.V červenci mě čeká třetí porod,tak jsem zvědavá 😁

mabs
1. dub 2026

Druhý porod byl dlouhý,bolestivější, než první.

ellyem
1. dub 2026

První porod vyvolávaný, trval 2,5 hodiny. Druhý porod se rozjel sám, trval hodinu 🙂 Bolestivější byl určitě, ale bylo to tak rychlé, že než jsem se vzpamatovala, už bylo po 😀

patypresdevaty
2. dub 2026

Můj první porod trval 2 hodiny od odjezdu do porodnice a to jsem jela jen "pro jistotu"., byla to fakt rychlovka, rovnou z příjmu na porodní sál. Taky jsem se bála, aby nebyl druhý ještě rychlejší, ale v pohodě, trval asi 4 hod od doby, co začaly pravidelné kontrakce (už nějakou dobu předtím chodily nepravidelně)

edddie
2. dub 2026

Já mám zatím za sebou jen jeden, a asi to tak i zůstane, ale z toho, co jsem slyšela, je to u každé ženy jiné. Jak délka porodu, tak jeho průběh, ať už jde o první, druhý nebo třetí.

andelka
2. dub 2026

Já měla všechny porody stejné a druhy a třetí i stejne dlouhé ( první 7h, další 4h, ale do porodnice jsem přijela poprvé 2h před narozením mimca a podruhé a potřetí cca 1h). Ve všech případech nebyly předtím žádné extra náznaky, žádný odtok plodovky, naštěstí nemocnici máme blízko. Tobě trval vyvolaný porod 3-4h, byla jsi pod dohledem v porodnici. Přirozený může být dlouhý úplně jinak. Pokud nežijete někde mimo civilizaci, většinou se nepřijede pozdě.