icon

Nejbolestivější fáze porodu. Jaká to byla?

radkar
9. dub 2009

Zajímaly by mě Vaše názory, zkušenosti z porodu. Každý ho prožívá jinak. Hodně mamin říká, že pro ně byly nejhorší kontrakce a že tlačení už šlo. Ale já mám úplně opačné pocity. Kontrakce šly vydržet, i když neříkám, že je to procházka růžovou zahradou, ale tlačení pro mě bylo nesnesitelné-bolestivé.

Strana
z6
makak21
9. dub 2009

Pro mě teda určitě kontrakce...ty byly pro mě hustý a tlačení už bylo "v pohodě"

radkar
autor
9. dub 2009

To je fakt zajímavý, jak to každá prožíváme jinak. A v jaké poloze si rodila? Já v klasické.

petronelie
9. dub 2009

Pro mě bylo nejhorší šití 😀

radkar
autor
9. dub 2009

Tak šití mě nebolelo vůbec 😀

vendulka
9. dub 2009

tak se musím přidat k radkar...pro mě nejhorší bylo talčení, kontra se daly docela vydržet i když jsem si po čase nechala dát EPI,ale to tlačení, jsem i brečela jak to bylo hrozné...ale teď už na to ráda vzpomínám.Rodila sjem na prodnickém křesle,ale nic jiného jsem nezkoušela, byla jsem ráda, že jsem ráda

vendulka
9. dub 2009

a to mi všichni říkali, jak tady na MK, tak i PA, že kontra jsou nejhorší 😀

sluninka
9. dub 2009

teda tak u mě bylo nejhorší to "prodejchávání kontrakcí"..když už jsem konečně mohla tlačit, tak jsem byla šťastná, že se něco už děje a malá už se dere na svět 😵

kristi
9. dub 2009

ja ani nevim, bylo to tak rychly, ze nevim....

ale pamatuju si jednu bolet, a to v krizi a to me sakra bolelo asi fakt nejvic

sonisek
9. dub 2009

nejbolestivejsi byly urco kontrakce, tlaceni uslo a siti jsem snad ani nevnimala...

sluninka
9. dub 2009

jo šití bylo procházka růžovou zahradou 😀 to už jsem měla v náručí prcka, takže si tam dole mohli dělat co chtěli 😀

petronelie
9. dub 2009

Já vše měla narychlo, tak to nebolelo...ale u šití si dal mudr záležet 😀 Aspoň jsme probrali Paroubka a Topolánka 😀

vendulka
9. dub 2009

tak já teda šití trošku cítila, sice mi dali umrtvení,ale pak ke konci jsem to cítila,asi šili tam kde už to neopíchali

vendulka
9. dub 2009

a taky jsem měla slabé kontra na tlačení, takže to moc nešlo...ale nakonec vylezla princezna naše 😎

lenkabu
9. dub 2009

Šití to byl humus 😖

vendulka
9. dub 2009

no pro mě bylo to šoití nejhorší asi 3 den po porodu, nateklo mi to a to se nedalo sedět ani na kousku zadku, až doma se mi to spravilo po obkladech s ledem....

radkar
autor
9. dub 2009

vendulka,tak to tlačení ti přišlo hrozné i s epidurálem? Tak to si mě nepotěšila. Já si chtěla při druhým dítěti nechat dát epidurál, jako že to tlačení s tím bude snesitelnější. 🙄

vendulka
9. dub 2009

radkar...ne bylo to takto...
nechala sjem si dát EPI při kontrakcích ale pak po 2,5 to zase začalo přicházet k sobě, tak jsem požádala o doplnění látky, PA řekla, že se podívá, jak jsem na tom(jak se otvírám ) a podle toho se uvidí, no a já byla otevřená asi na 9 prstů a řekla, že EPI nebude, že se jde tlačit a to už přišlo k sobě úplně, takže to bylo úplně bez EPI a bolest jako prase 😔

vendulka
9. dub 2009

2,5 hodině tam mělo být

vendulka
9. dub 2009

jinak po píchnutí EPI jsem byla vysmátá jak lečo a pořád jsem se něčemu smála a vtípkovala jsem, dokud to teda nepřišlo k sobě...

kaleilah
9. dub 2009

tak pro mě jednoznačně šití.Mám přes stotřicet stehů a spoustu vnitřních šitých bez umrtvení.Jinak porod celkově super, ani kontrakce nebyly nejhorší, měla jsem dulu a manžu, tak to šlo a rodila jsem na porodním vaku opřená o manžu a to byla pohodičkaaaa 😉 jinak tlačení byla docela úleva, tlačila jsem dlouho ale přišlo mi že jak zatlačim tak přejde kontrakce, prostě že už nebolí břicho. 🙂 Jen při tlačení byla obrovská bolest když se rvala hlavička a mě se odtrhly oba pysky, to jsem teda cítila fest 🙄

sluninka
9. dub 2009

kalei..šmarjá boha, teda tak to Ti nezávidim..jůů vy už čekáte druhý mimí? teda to jsi rychle na tu bolest zapomněla 😉

kaleilah
9. dub 2009

sluni: nezapomněla 😀 takový ty řeči že se na to zapomene rychle na mě nějak neplatí, ale nechtěla jsem jen kvůli tomu že jsem citlivka obrat Danita o bráchu nebo ségru...bydlíme na sídlišti moc malých dětí tu není tak ještě bude rád že má jen o trošku mladšího sourozence na blbnutí 🙂 a já už to nějak vydržim 😀

vendulka
9. dub 2009

tak já na tu bolest už tak na 95% zapoměla,ale stejnak do druhýho se mi nechce 😀

sluninka
9. dub 2009

kalei...tak to my počkáme tak 2roky...taky jsem na tu šílenost ještě nezapomněla 😅

kaleilah
9. dub 2009

vendul: já řekla hned na sále že teď bych chtěla ještě holčičku 😀 PA na mě koukala jak na blázna a nevěřila mi 😀 bud koukat jak puk až mě tam uvidí za chvíli znova 🙂

sluninka
9. dub 2009

kalei....jéééé Ty jsi z Chebu,já jsem kousek odtamtud žila 20let 😵

vendulka
9. dub 2009

no to já prohlásila, že mě tam už nikdy neuvidí a PA řekla, že to říkají všechny a do dvou let jsou tam znova....jenže my stejnak chceme jedno dítě 😀

vendulka
9. dub 2009

kaleilah: a bylo to plánované druhé mimi?

kaczka
9. dub 2009

Pro mě bylo nejhorší šití 😀

kaleilah
9. dub 2009

vendy: úplně 😀 dostala jsem to dva měsíce po porodu a protože jsem si nebyla jistá jak to bude nebo nebude pravidelný tak jsem si kupovala ovu testy a vyšlo to hned na první pokus 😀 takže paráááda, u prvního jsme si rok počkali tak jsem měla strach že to bude zase tak trvat 😉

Strana
z6