Pomáhá hamiltonův hmat při nepostupujícím porodu?
Ahojky holky,
Uz od nedele me trápí křížové bolesti (miminko je postavené páteři k mé páteři), ale bolesti jsou porad nepravidelne. Od pondělí jsem zacala dost špinit tmavou krví (jela jsem na gyndu, branka byla 2 cm, naléhajici hlavička, dr kontrolovala i plodový obal a prý je pred prosakem/prasknutim). Vcera jsen došla na kontrolu a rekla mi ze uz je tam jen branka (CS skóre 7-8), neustále mam bolesti, včera večer jsem spinila růžově a dnes také, prý je vše dole nachystane. Bolesti mam stále nepravidelne, budí mě i v noci, tak mi nabídka pokud bude nález příznivý, ze zkusime ve čtvrtek Hamiltona. Jinak by mne odkázala nejspíš do porodnici na indukci (mám GDM a neni ani pro miminko zdrave ze mam uz od nedele takové bolesti). Uz u prvního mi praskla voda a neotevritala jsem se vubec a nemela kontrakce a museli mi porod vyvolat.
Máte někdo zkušenost, ze by hamilton zabral? Dekuji 🙂
Já jsem ta co hamiltona chválí. Pro mě byl bezbolestný a rozjel mi krásný porod😊👍🏼 pokud to je dole hezky připravené, tak se povede🍀
Poku není dítě připravené, ani několikrát provedený Hamilton s ním nehne.
@anonym_autor rodila jsme 8,5m zpět. Dělali mi 2x hamiltona, jen jsem špinila, slabě i krvácela a nic. Porodila jsem ve 42tt. Po 2 vaginálních tebletach a potom po 8 orálních (před hamiltonem mi také říkali, že je vše krásně připraveno a otevřená na 2cm).
Mě to přijde brzy na hamiltona, máš ještě dva týdny do termínu,pokud to nenmí k porodu, tak nepomůže.
Teda tak to vždy tvrdí můj gynekolog, vlastně mi ho ani nikdy nenabízel a to ani když jsem pár dní přenášela.
Hamiltona jsem absolvovala 2x během týdne a nepomohlo to. Chtěla jsem se vyhnout vyvolávání - haproval mi tlak a báli se preeklampsie. Rodila jsem nakonec den před plánovaným vyvoláváním 39+3. Hodně jsem se Hamiltonu bránila, ale přišlo mi to jako lepší než vyvolání a stejně to nepomohlo. 😃
Můj názor je takový, že dej na svůj pocit, aby sis pak něco nevyčítala.🙂
Pro mě osobně není DM důvod k vyvolávání, pokud je dobře kompenzována a nejsou problémy v průtocích atd. A že nejsou ty bolesti dobré pro miminko... Takové bolesti jsem měla v prvním těhotenství od 29. týdne. To už jsem neměla ani čípek a porod hrozil každým dnem. Na 2 prsty otevřená s CS 8 jsem byla 3 týdny před porodem. Každý byl rád, že jsem stále 2v1 a mimčo se vyvíjelo. Naštěstí to dobře dopadlo a rodila jsem až 35+6.
Těmi poslíčky děloha trénuje na porod a pokud jsou ozvy a průtoky v pořádku, tak to miminku neublíží. Fakt nechápu tu potřebu začít plánovat vyvolávat po 38+0. Přenášení je až od 40+0 a výš...
A ještě jedna věc. Strašně moc mi vadí, že lékaři nedokáží pořádně vysvětlit jednotlivé zákroky, jejich postupy a co to obnáší. S tím spojené benefity, ale také rizika. Ta rizika fakt nejsou tak zanedbatelná...🤦♀️
Hamilton ti nikdo neudělá dříve než 40+. Když by ti ho udělali teď, budeš mít ještě větší bolesti, které k porodu stejně nepovedou. Mít bolesti 14 dní před porodem je úplně normální.
38+0 bych do Hamiltona nesla. Ano, dítě už je donosene, ale má tam ještě chvíli být....
A jak někdo píše, pokud není připraveno dítě/tělo, nepomůže nic
Já se Hamiltona bála, ale nakonec jsem do toho šla, nebolelo to a druhý den jsem porodila. Ale byl mi udělán 2 dny před termínem, rodila jsem teda den před termínem
Hamilton ti nikdo neudělá dříve než 40+. Když by ti ho udělali teď, budeš mít ještě větší bolesti, které k porodu stejně nepovedou. Mít bolesti 14 dní před porodem je úplně normální.
@anonym_85f8d0 neudělá? To je dobrý vtip. Běžně ho dělají a to i bez předchozího upozornění a vysvětlení. Často se k tomu používá vysvětlení - trošku tomu pomůžeme, ať je to dřív. Nebo mě u druhého porodu doktor řekl - že to tam dole trochu podráždí. A to jsem byla teprve 38. Týden. Běžná realita 😉

@anonym_autor to je velice individuální. Já mám třeba s Hamiltonem špatné zkušenosti, už bych do něj nikdy víc nešla. Ale spousta žen si to nemůže vynachválit. Nikdo vám neřekne, jak to bude zrovna u vás.