icon

Pomohl vám Hamiltonův hmat při porodu?

marienbm
21. lis 2025

Ahoj maminky, jsem 1 den po termínu. Včera kolem 11 hodin mi byl proveden Hamiltonův hmat. Pomohl vám nějak k porodu? Máte nějaké rady?
Bolesti mám spíše jako menstruační, občas silnější. Pomalu mi odchází hlen, jsem otevřená na 1 cm a mám také pocit tlaku a nutkání na močení, i když vím, že se mi nechce.

denisoki
24. lis 2025

@marienbm Ahoj, to je úplně v pořádku, co popisuješ. Hamiltonův hmat může pomoci „nastartovat“ porod, ale není to zaručené — podle odborníků záleží, jak moc je tělo připravené.

marienbm
autor
25. lis 2025
@denisoki

@marienbm Ahoj, to je úplně v pořádku, co popisuješ. Hamiltonův hmat může pomoci „nastartovat“ porod, ale není to zaručené — podle odborníků záleží, jak moc je tělo připravené.

@denisoki ahoj, jelikož jsem na 1 cm od 20.11 tak mi nepomohl tělo se připravuje pomalu už je to vyčerpávající na konec budu opravdu přenášet dal 🤣❤️

pajusz
25. lis 2025
@marienbm

@denisoki ahoj, jelikož jsem na 1 cm od 20.11 tak mi nepomohl tělo se připravuje pomalu už je to vyčerpávající na konec budu opravdu přenášet dal 🤣❤️

@marienbm já nedala dospustit na napářku, bylo to skvělý ale začala jsem už 36tt a připravovala tak porodní cesty ( dva porody předtím jsem byla dost potrhaná a chtěla se vyhnout velkému síti) Hamilton mi pak pomohl, udělaný v 10h a rodila jsem 15:39.

kubesovaadelka
25. lis 2025
@marienbm

@marienbm já přenášela týden,asi pomohl až druhý Hamilton , první vůbec nic, tak za 3 dny právě udělali druhého, ten den jsem měla jít už na vyvolavacku kvůli vysokému tlaku, a dalším prognózam ale měli toho hodně a říkali že udělají ještě jeden Hamiltonba myslí si že se dnes uvidíme, no večer jsme přijeli

kubesovaadelka
25. lis 2025
@marienbm

@marienbm dodám že jsem měla 20kg nahoře (až na 3 kg jsem vše nechala v porodnici) , ale hodně jsem se hýbala, umývala ještě den před porodem okna, bydlíme v podkroví takže furt ze schodů do schodů a dlouhé procházky se psem(byl to klidný senior labrador, takže jsme se oba tak pomalu ploužili ale vždy nějaké kilometry jsme nachodili)

marienbm
autor
25. lis 2025
@kubesovaadelka

@marienbm dodám že jsem měla 20kg nahoře (až na 3 kg jsem vše nechala v porodnici) , ale hodně jsem se hýbala, umývala ještě den před porodem okna, bydlíme v podkroví takže furt ze schodů do schodů a dlouhé procházky se psem(byl to klidný senior labrador, takže jsme se oba tak pomalu ploužili ale vždy nějaké kilometry jsme nachodili)

@kubesovaadelka už jsem tak hotová že každý den uklízím jak blázen bydlíme v 3 patře takže každý den po nich nahoru dolů se psem vůbec nic 🤣❤️

kubesovaadelka
25. lis 2025
@marienbm

@kubesovaadelka už jsem tak hotová že každý den uklízím jak blázen bydlíme v 3 patře takže každý den po nich nahoru dolů se psem vůbec nic 🤣❤️

@marienbm ono to přijde, neboj 😁 jo a každý ráno sex🙈

inah91
26. lis 2025

@marienbm mi Hamilton PRAVDĚPODOBNĚ pomohl, ale kdo ví, že... Já už měla poslíčky pár dnů, ale úplně slabé nic, neřešila jsem to, ve středu na kontrole Hamilton udělaný, byla jsem už tam na 2prsty a měkké a všechno už vlastně připravené, druhý den od rána poslíčky kdy jsem musela zastavit a proslýchat, ale taky vlastně nuda a večer se malý narodil, ale bylo to den přes termínem, tzn třeba by se narodil i bez Hamiltona ten den, kdo ví

anonym_6abeb2
26. lis 2025

@marienbm pokud telo a dite nejsou připraveni nepomůže nic. I
U všech 3 tehotenstvich mi byl dělán několikrát Hamilton, dělala jsem naparky, horká vana, sex, dlouhe intenzivní procházky.....nic nepomohlo

anezzik
26. lis 2025

Mně pomohl, udělali mi ho v pátek a v neděli brzo ráno mi odešla voda. Rodila jsem v termínu🙂

marienbm
autor
26. lis 2025
@kubesovaadelka

@marienbm ono to přijde, neboj 😁 jo a každý ráno sex🙈

@kubesovaadelka 🤣🤣🤣❤️tak tímhle jsem se pobavila moc děkuji za radu ☺️🤣🤣🤣

marienbm
autor
26. lis 2025
@anonym_6abeb2

@marienbm pokud telo a dite nejsou připraveni nepomůže nic. I
U všech 3 tehotenstvich mi byl dělán několikrát Hamilton, dělala jsem naparky, horká vana, sex, dlouhe intenzivní procházky.....nic nepomohlo

@anonym_6abeb2 mate pravdu myslim že nakonec skončím na vyvolání porodu zitra jsem už 41 tyden ❤️🫠